Analiza Brand Turistic de Tara - Studiu de Caz Egipt si Japonia

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Brand Turistic de Tara - Studiu de Caz Egipt si Japonia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

I. Istoricul brandului
II. Structura brandului
Denumirea brandului
Sigla brandului
Sloganul brandului
III. Politica/strategia de promovare și scoatere a brandului pe piață
IV. Analiza comparativă a celor doua entități (țări/produse turistice)

Extras din document

Politici promotionale in turism

Brandul turistic de tara/produs turistic

Brandul național este un concept relativ recent. Țarile se afla intr-o competitie acerba pentru atragerea turistilor, clientii avand la dispozitie o paleta foarte larga de locuri din care pot alege. Cu alte cuvinte, un brand national puternic si pozitiv ofera un avantaj competitiv extrem de important. O tara are atat de multe „fete”, incat este o adevărată provocare sa-i definesti personalitatea si, implicit, brandul. „Conceptul de branding aplicat ţărilor, regiunilor şi oraşelor a început să fie utilizat la mijlocul anilor ‘90 cu scopul de a susţine aceste zone geografice în competiţia lor acerbă din mediul concurenţial. În această eră a super-brandurilor nu este nimic neobişnuit în a considera o ţară, o regiune sau un oraş ca fiind un brand de succes. Ne confruntăm astăzi cu cea mai comunicativă societate a tuturor timpurilor. Ţările, regiunile şi oraşele se află în competiţie pentru atragerea turiştilor, investiţiilor, talentelor şi credibilităţii. Clienţii au la dispoziţie o paletă foarte largă de locuri din care pot alege, fiecare cu mesaje atractive şi cu promisiuni extrem de credibile” (Popescu, 2011, p. 145). Astfel, brandingul de ţară este un proces de management care implică diplomaţia publică, relaţiile externe, relaţiile publice, relaţiile comerciale internaţionale, o cultură a exportului de valori artistice, un sistem de planificare urbană şi economică, rolul diasporei, managementul relaţiilor cu presa internaţională etc.” (Stoiciu, 2006, p. 316).

Conform specialiştilor în marketing, proiectele de branding de ţară sunt proiecte concepute să fie utilizate pe termen lung. În continuare vom prezenta situația a 2 branduri turistice de țara: Egipt și Japonia.

A. Egipt

I. Istoricul brandului

Brandul reprezintă partea intangibilă a unui produs, este imaginea creată în mintea publicului. Dacă am putea face o diviziune, am putea spune că brandul este alcătuit din trei elemente: numele, logo-ul şi valorile care se asociază produsului. Cu alte cuvinte, brandul unei ţări sau al unui produs turistic este imaginea creată pentru a atrage potenţialii turişti şi pentru a-i face să revină pe cei care deja au vizitat locaţia.

În încercarea de a atrage şi a fideliza turiştii, pe lângă valorile, obiceiurile, tradiţia şi moştenirea cultural-istorica ce i sunt asociate, Egiptul şi-a creat un brand turistic, pe care l-a şi modificat odată cu trecerea timplui.

Primul brand al Egiptului a fost promovat în anul 2008. Sloganul ales era „Nothing compares!”. În anul 2010, brandul s-a schimbat complet, imaginea nouă fiind utilizată cu succes şi astăzi.

II. Structura brandului

La fel ca departamentele de marketing ale companiilor aeriene sau ale lanţurilor hoteliere, departamentele de turism ale ţărilor au datoria să creeze, să dezvolte şi să promoveze brandul ţării, care va deveni mai apoi imaginea acesteia în întreaga lume.

Nothing compares to Egypt (Nimic nu se compară cu Egiptul)

Primul brand al Egiptului avea în centru imaginea soarelui, parte a cultului naţional. Aceasta nu numai că face parte din logo-ul ţării, ci şi este un laitmotiv în filmuleţul de promovare a ţării. Sloganul este simplu: „Nothing compares!”, sugerând caracterul unic al ţării, cunoscută în lume pentru atracţiile sale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Brand Turistic de Tara - Studiu de Caz Egipt si Japonia.doc