Analiza comparativa a doua firme din domeniul turismului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza comparativa a doua firme din domeniul turismului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 30 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Antonoaie Nicolae

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Introducere

Activitatea de transport aerian a cunoscut în ultimii ani o importantă dezvoltare determinată de creșterea economiei, de implicarea României în schimbul internațional de mărfuri, în turismul internațional. Funcțiile transportului internațional sunt de a asigura securitatea aprovizionării și a comerțului exterior, de a favoriza dezvoltarea economiei, de a asigura transportul călătorilor și turismul.

De la prima încercare reușită a omenirii de a zbura de acum mai mult de 90 de ani, avionul a avansat spre stadiul în care cel mai îndepărtat punct de pe pamant a devenit o problemă de ore. Transportul aerian este o formă comună de transport pentru călătorii pe distanțe lungi și singura alternativă rezonabilă atunci când timpul reprezintă elementul esențial. Viteza extraordinară a avionului este primul motiv al creșterii rolului transportului aerian.

Marja de profit a transporturilor aeriene se află, in prezent, sub cea obținută de alte ramuri industriale din lume în ultimii ani datorită supraferței de capacitate ea înregistrând chiar valori negative. Aceasta situație a determinat guvernele, companiile aeriene și organizațiile internaționale să se concentreze asupra unor strategii unitare de restructurare a întregului sector, care prin dimensiunea și legăturile sale influențează toate celelate activități ale economiei mondiale. Așa cum viteza mare de deplasare a aeronavelor constituie un avantaj asupra celorlalte mijloace de transport, cheltuielile mari realizate sunt un mare dezavantaj, în competiție cu aceleași mijloace de transport. În acest sens, reducerea cheltuielilor de transport trebuie să pornească de la o organizare cât mai bună a activităților premergatoare sau finale zborului, încat acestea să afecteze cât mai putin timp, să coste cât mai putin.

Dacă infrastructura și liniile cresc în număr, densitate și importanță, utilizatorii se vor prezenta pentru a le folosi, astfel producatorii vor fi obligați să deschidă noi oportunități pentru a asigura o frecvență și rapiditate cât mai mare a serviciilor prestate, la un cost cât mai mic. În spiritul realizării acestor obiective se încadrează și activitatea companiilor TAROM și Blue Air, companii de interes național, ale căror comparație este evidențiată în lucrarea de față.

Istoric Tarom

Compania TAROM - Transporturile Aeriene Române - a fost înfiinţată la 18 septembrie 1954, iar la câţiva ani după lansare, TAROM opera deja către aproape toate ţările europene. În 1966 TAROM a efectuat primul său zbor peste Atlantic.

În 1969 a avut loc ocolul Pământului în 80 de ore de zbor pe o distanţă de 47.000 km, cu un avion IL-18, cu plecare din Bucureşti spre Delhi, Bangkok, Tokio, Honolul, Los Angeles, Ciudad de Mexico, New Zork, Las Palmas, Roma, Istanbul, Bucureşti.

În anul 1974 TAROM a realizat primul zbor către Sydney via Calcutta şi a introdus zboruri regulate spre New York şi Beijing.

În 1980, capacitatea de transport a companiei era dublă faţă de anul 1975 şi de zece ori mai mare faţă de anul înfiinţării. La acea dată, TAROM opera zboruri către 15 destinaţii interne. O nouă performanţă a fost atinsă în anul 1981, când s-a efectuat primul zbor fără escală pe o distanţă de 10.000 km între Bucureşti şi Bangkok. Decada anilor 1990 a marcat deschiderea unor noi rute spre Chicago, Calcutta, Milano, Chişinău, Delhi, Verona, Bologna, Salonic, München, Stuttgart şi altele.

În 25 iunie 2010, TAROM a aderat la SkyTeam, alianţa aeriană globală ce oferă pasagerilor membrilor săi acces la o reţea lărgită de destinaţii, mai multe frecvenţe şi conexiuni. În prezent, TAROM opereaza peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.

Compania aeriana TAROM se afla in proprietatea statului intrucat acesta detine 95% din actiuni, prin intermediul Ministerului Transporturilor.

Obiectul principal de activitate al companiei TAROM este efectuarea de transporturi aeriene interne și internaționale de călători, de bagaje, de mărfuri și poștă, prin curse regulate și charter, precum și alte prestații legate de executarea transportului aerian, scop în care stabileste politica de trafic, tarife si dotare, încheie și execută convenții și contracte cu parteneri din țara și străiăatate.

Sediul companiei TAROM este localizat pe Calea Bucurestilor 224F, Aeroportul International „Henri Coanda – Bucuresti”. Cu toate că acesta reprezintă locația principală a companiei, aceasta deține alte 2 agenții în Bucurețti, una situată pe Splaiul Independenței si una în Piata Victoriei, și 20 de agentii în țară prin intermediul cărora iși comercializează serviciile: Constanța, Tulcea, Iași, Botoșani, Suceava, Piatra Neamț, Bacău, Ploiești, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș, Bistrița, Baia Mare, Cluj- Napoca, Satu- Mare, Oradea, Craiova, Caransebeș, Reșita, Timisoara.

Compania deține de asemenea 25 agenții internationale situate strategic pe continentele America de Nord, Europa, Africa și Asia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza comparativa a doua firme din domeniul turismului.docx