Analiza Comparativa intre Statiunile Poiana Brasov si Kaprun-Austria

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa intre Statiunile Poiana Brasov si Kaprun-Austria.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Costica Mihai

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Descrierea succinta a zonelor:

1.a)Descrierea statiunii Poiana Brasov

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate , terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.

Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.

Infintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost recunoscuta ca statiune de iarna si trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii de iarna. In 1951 au tinut loc jocurile internationale de iarna a studentilor. In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avand hoteluri luxurioase si restaurante bune.

Poiana Brasov se gaseste la numai 13 km de Brasov sau la doua ore si jumatate de condus, nord de Bucuresti, pe DN 1. Este cea mai cautata statiune pentru ski din tara fiind asezata la altitudinea de 1030 m la poalele Masivului Postavaru(1802m).

Clima este montana, cu o temperatura medie anuala de 5 grade Celsius (media temperaturii in iulie este de 14,5 grade, iar media temperaturii in ianuarie este de -5 grade), iar precipitatiile depasesc 900 mm annual.Stratul de zapada dureaza cca 120 de zile pe an.

1.b)Descrierea statiunii Kaprun din Austria

Kaprun, statiune situata la 110 km sud de Salzburg si la 155 km de Innsbruck. Este un sat de munte linistit, insa cu excelente valente turistice, cunoscut pentru schiul glaciar. Odata ajunsi aici veti fi invaluiti de o atmosfera tipic austriaca si de aceea este foarte des frecventat atat de profesionisti cat si de

vizitatorii ocazionali, europenii care doresc sa isi petreaca aici sarbatorile de

iarna.

Altitudine: 780 m si se poate schia pana la 3000 m; Lungimea totala a partiilor: 55 km pista impartita pe diverse nivele (incepatori, medii, avansati); 5 telecabine; 7 telegondole; 15 teleski-uri;Utilaje pentru zapada artificiala; Scoli de ski (3 zile ~ 125 euro)si de snowboard; Skibus gratuit la fiecare 30 minute; skipass valabil pe 7 zile/ aprox. 190 euro/pers; Shuttle bus gratuit pana in oras la fiecare 15 minute.

Zona „Europa Sport Region Kaprun-Zell am See“ (760-3029 m) ofera 57 de linii teleski moderne si acces la 130 km de partii excelent amenajate, pentru toate nivelele de dificultate. Aceasta zona de ski este de asemeni, un paradis pentru practicantii snowboardului. Sunt disponibile si 200 km de poteci, trasee de iarna pt excursionisti si multe alte activitati, inclusiv tenis, squash, inot si bowling. Kaprun este statiunea ideala pentru pentru o vacanta activa sau una de ca mai zic relaxare.

Satucul se afla la poalele varfului Kitzsteinhorn, fiind prima statiune cu domeniu schiabil pe ghetar cu sporturi ce se pot practica tot timpul anului, distractie si zapada garantata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa intre Statiunile Poiana Brasov si Kaprun-Austria.doc

Alte informatii

Prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Aministrarea Afacerilor- Iasi.