Analiza-Diagostic a Hotelului Rex

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3546
Mărime: 51.05KB (arhivat)
Publicat de: Iancu Mitroi
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Baltescu Codruta
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRASOV FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA ECONOMIA COMERTULUI TURISMULUI SI SERVICIILOR

Cuprins

  1. 1.DIAGNOSTIC COMERCIAL 3
  2. 2.DIAGNOSTICUL TEHNIC 11
  3. 3.DIAGNOSTICUL JURIDIC 13
  4. 4.DIAGNOSTICUL DE GESTIUNE, CONTABILITATE SI FINANCIAR 15

Extras din proiect

Hotel Rex Sighisoara este situat la 10 min departare de centrul istoric, ofera cazare, la cele mai ridicate standarde intr-o atmosfera calda si primitoare. . Sunt disponibile 30 de camere cu doua paturi si doua apartamente. in, televizor color cu telecomandã 23 programe cablu TV

Clientii au la dispozitie camere cu 2 paturi dotate cu baie proprie mic-dejun inclus in pretul camerei, telefon interurban si international TV Cablu si satelit fax, Internet si e-mail ,mini-bar in camere asistentã medicalã, masaj, manichiurã, pedichiurã excursii organizate de "Agentia de turism REX" parcare pãzitã, spãlãtorie..

Restaurantul hotelului vã oferã bogat sortiment de mancaruri din bucataria romaneasca si internationala acompaniate de vinuri selecte din cele mai renumite podgorii si o atmosferã intimã. Oferta mai cuprinde posibilitatea de a organiza mese festive, receptii, simpozioane un

1. DIAGNOSTIC COMERCIAL

- Serviciile oferite: Hotel REX pune la dispozitia clientilor 30 de camere dotate cu cele mai moderne facilitati, oferind conditii speciale pentru handicapati si nefumatori; Restaurantul REX ofera într-o ambianta deosebita preparate culinare cu specific românesc. Barul si Snack Barul ofera gustari calde si reci si o gama variata de bauturi si cockteiluri; room service-ul este la dispozitia clientilor 24h / zi; Business Center si Meeting Room oferite clientilor de afaceri, dar care nu cuprind serviciile necesare, sala de conferinta având doar 20-25 de locuri, nefiind dotata cu instalatie de tradus automata si cu grup sanitar, fapt pentru care este cuprinsa în politica de modernizare a hotelului; pentru relaxarea clientilor hotelul mai ofera si un centru de întretinere, dotat cu sauna, masaj, coafura, frizerie.

- Nivelul tarifelor si preturilor practicate: Hotelul REX foloseste tarife în conformitate cu calitatea serviciilor oferite, având în vedere prevederile Legii concurentei 21/1996 si Ordinul Ministrului Turismului nr.16/1997 privind aprobarea politicii tarifare în structurile de primire turistice, potrivit caruia tarifele se determina “în mod liber, pe baza cererii si ofertei si a calitatii serviciilor oferite”. Tariful de cazare pentru o camera dubla ocupata în regim single (fara micul dejun), pentru un client pe cont propriu, este între 45-50 EUR, ceea ce reprezinta un tarif bun în comparatie cu competitorii din aceeasi categorie de încadrare.

- Modul de promovare si comercializare a serviciilor Hotelului REX: se face la nivel destul de scazut, hotelul nedispunând de un compartiment de marketing. Totusi, hotelul îsi face cunoscute serviciile prin pliante, pagina pe internet (destul de saraca în informatii), participari la târguri, aparitii în reviste de specialitate, contracte cu agentii de turism si agentie de turism proprie. Pentru a afla parerile clientilor în legatura cu serviciile oferite si calitatea acestora, exista chestionare în fiecare camera a hotelului.

- Nivelul de stocare si aprovizionare al hotelului: se face într-un mod bine organizat, existând spatiile si conditiile necesare din punct de vedere igienic, al marimii si al calitatii.

- Analizând numarul de turisti din Hotel REX pe nationalitati se poate observa ponderea mai mica a clientilor români (aproximativ 45%), majoritatea clientilor fiind cetateni straini (55%).

- concurenta din zona de amplasare:

Preview document

Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 1
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 2
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 3
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 4
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 5
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 6
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 7
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 8
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 9
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 10
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 11
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 12
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 13
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 14
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 15
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 16
Analiza-Diagostic a Hotelului Rex - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza-Diagostic a Hotelului Rex.doc

Ai nevoie de altceva?