Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1254
Mărime: 284.83KB (arhivat)
Publicat de: Lemnaru L.
Puncte necesare: 8
Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Alimentatie si Turism

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 2. Model de analiză economic
  3. 3. Criteriile de analiză diagnostic financiare
  4. 4. Concluzii
  5. 5. Bibliografie

Extras din proiect

1. Introducere

SC EURO-INTERSCHI SRL, înfiinţată în 1991, cu punctul de lucru în localitatea Poiana Braşov, str. Euroski, nr. 51 are ca activitate preponderentă (cod şi denumire clasa CAEN): 5990 – Alte servicii de cazare.

Pensiunea Valentin este amplasată în localitatea Braşov, staţiunea Poiana Braşov în imediata vecinătate a pârtiei de schi Stadion, într-un décor desprins parcă din cărţile de poveşti, o bijuterie arhitectonică – aduce atmosfera Alpilor austrieci. Este amplasată la marginea pădurii, într-o zonă liniştită, la baza punctului de plecare către trasee turistice, cu o distanţă de 50 m până la Telecabina Kanzel şi Telegondola Postăvarul Expres şi 100 m până la patinoar.

Fig. 1. Amplasarea Pensiunii Valentin pe hartă

Pensiunea Valentin 4* deţine în structura sa de primire turistică 17 locuri de cazare în camere single, double şi family, dotate cu aer condiţionat, televiziune prin cablu, minibar, băi modern cu cabină de duş, wireless, mic dejun inclus în tariful camerei, restaurant propriu a la carte, parcare privată şi centru de închirieri schi.

2. Model de analiză economic

Se va analiza evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului societăţii comerciale în perioada 2007-2009, folosind datele din contul de rezultat, astfel rezultă principalele instrumente ce vor fi analizate mai departe, urmărind situaţia financiară a activităţii întreprinderii.

Fig. 2. Evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului în perioada 2007-2009

Se observă că profitul în anul 2008 scade cu 61%, în timp ce cifra de afaceri în anul 2008 creşte cu 18%, iar în anul 2009 profitul creşte cu 83% faţă de cifra de afaceri care scade cu 11%..

În urma analizei de mai sus modelul de analiză diagnostic al firmei SC EURO-INTERSCHI SRL este următorul:

În tabelul următor se pot observa criteriile prezentate în modelul de analiză diagnostic în funcţie de gradul de importanţă şi coeficienţii de pondere, urmate de o argumentare:

Criteriu Grad de importanţă Pondere Argumentare

1. Diagnosticul cifrei de afaceri Foarte important 5 Caracterizează activitatea comercială a firmei, cifra de afaceri nu include veniturile din vânzarea sau transferul activelor şi nici cele din subvenţii

2. Diagnosticul lichidităţii şi solvabilităţii Secundar 1 Reprezintă capacitatea întreprinderii de a-şi onora la scadenţă sau în totalitate obligaţiile de plată pe seama activelor curente.

3. Diagnosticul rezultatului Major 2 Se poate observa gradul de profit sau pierdere a firmei, necesar pentru buna funcţionare a firmei.

4. Diagnosticul rentabilităţii comerciale Major 2 Evoluţia preţului are la bază modificarea calităţii produselor, un scop economic avantajos.

5. Diagnosticul rentabilităţii economice Secundar 1 Se urmăreşte eficienţa economică a firmei.

6. Diagnosticul rentabilităţii financiare Secundar 1 Se poate măsura rentabilitatea capitalurilor întreprinderii

7. Diagnosticul riscului rentabilităţii Foarte important 5 Dacă posibilitatea de acoperire a cheltuielilor de fabricaţie din veniturile obţinute este negativă,firma nu poate presta servicii.

Preview document

Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 1
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 2
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 3
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 4
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 5
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 6
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 7
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 8
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 9
Analiza economico-financiară a Pensiunii Valentin - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economico-Financiara a Pensiunii Valentin.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?