Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2757
Mărime: 243.85KB (arhivat)
Publicat de: Ionuț C.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. univ. dr. Adrian Ungureanu

Extras din proiect

I. EUROPA - DESTINAȚIE TURISTICĂ FAVORITĂ LA NIVEL MONDIAL

Turismul reprezintă, prin conținutul și rolul său, un fenomen complex caracteristic societății actuale, fiind, totodată, un element major ce face parte din viața economică și socială ce antrenează interesul unui număr tot mai mare de țări. Acest fenomen social-economic evoluează odată cu dinamica civilizației contemporane și este creator de beneficii extrem de importante.

Turismul reprezintă, pe larg, un fenomen socio-economic, creator de beneficii diverse și importante și a fost definit, pe parcursul timpului, ca fiind „ arta de a călători pentru propria plăcere” sau „ansamblul de relații și fenomene care rezultă din deplasarea și sejurul persoanelor în afara domiciliului lor” . Conform Organizației Mondiale a Turismului (O.M.T.), activitatea turistică este concepută ca „o formă a manifestărilor cultural-educative și de recreere ale societății moderne”.

Astăzi se poate vorbi, în adevăratul sens al cuvântului, despre o adevărată industrie a turismului care, în linii mari, curpinde activitatea structurilor hoteliere și de alimentație publică, activitatea întreprinderilor ce se ocupă cu transportul turiștilor etc.

Receptiv la schimbările societății contemporane ce au avut loc de-a lungul timpului, turismul evoluează sub incidența acestora, ba chiar devine, la rândul său, un factor stimulator al progresului uman.

Europa reprezintă un pion important pentru turismul internațional. Anual, numărul turiștilor crește. Cunoașterea și valorificarea patrimoniului turistic au contribuit la dezvoltarea turismului. Astfel, obiectivele de interes sunt cele naturale, istorice, arhitecturale și urbane, fiind grupate în mai multe regiuni.

Europa reprezintă principala atracție turistică mondială, atât pentru turiștii proveniți din alte continente, cât și pentru turiștii europeni. Din totalitatea turiștilor care călătoresc anual pe plan mondial, mai mult de jumătate sunt europeni, iar cea mai mare parte a lor provin din țările industrializate și puternice din punct de vedere economic. Deși ca suprafață este unui din cele mai mici continente, Europa atrage cea mai mare parte din totalul circulației turistice și, în consecință, realizează cele mai mari încasări din această activitate complexă.

Conform statisticilor, Europa a fost și va rămâne zona turismului cea mai dezvoltată din lume, cu toate că ponderea euro-turismului a scăzut procentual la nivel global al pieței turistice din lume. Argumentele care plasează Europa și o vor menține în fața celorlalte regiuni turistice ale lumii sunt: concentrarea celui mai mare număr de țări puternic industrializate, includerea/adăugarea unor piețe turistice emergente provenind din zonele ex-sovietice, un valoros potențial turistic, axat îndeosebi pe bunuri culturale de patrimoniu de mare valoare istorică, arhitecturală și artistică, peisaje naturale de excepție, stațiuni turistice și sportive renumite, baza tehnico-materială foarte modernă sau în curs de modernizare și adaptată pentru a pune în valoare resursele naturale existente, experiență, servicii și oferte comerciale de calitate și extrem de variate, elemente de subiectivitate social-colectivă sau/și individuală - ce se constituie în forme ale atractivității și tentației pentru turiștii din întreaga lume, dar și pentru europenii care se vor deplasa în țările limitrofe țării lor de origine, cât și în propria lor țară.

Valorile culturale și istorice ale Europei prezintă principala atracție mondială. Cele mai importante sunt : în Paris ( Turnul Eiffel, Palatul de la Versailles, Muzeul Luvru), în Londra ( British Museum, Galeria Națională, Turnul Londrei, Big Ben), La Madrid (Muzeul Prado), Florența ( Palatul Uffizzi), Amsterdam (Muzeul Rembrandt) etc. Acestora li se adaugă festivaluri anuale și evenimente speciale, care reprezintă, de asemenea, însemnate atracții pentru practicarea turismului cultural. Dintre acestea cele mai importante sunt : Festivalu Edinburg, Bicentenarul Revoluției Franceze, Bicentenarul Mozzart, precum și desemnarea anuală a unei capitale europene de a fi „capitala culturală a Europei”.

Preview document

Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 1
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 2
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 3
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 4
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 5
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 6
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 7
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 8
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 9
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 10
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 11
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 12
Analiza turistică comparativă - Grecia și Suedia - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Analiza turistica comparativa - Grecia si Suedia.docx

Ai nevoie de altceva?