Animatie in Industria Hoteliera - Vila Bran

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Animatie in Industria Hoteliera - Vila Bran.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Olimpia State

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Ce este animația hotelieră? 3
Cum a aparut animația hotelieră? 4
Definirea conceptului de animație în turism. 5
Rolul animației hoteliere 6
Echipamentele de animație. 6
Impactul economic al animaţiei hoteliere 7
Relaxare și Aventură la Vila Bran 8
Caracteristicile pachetului turistic 8
Grupul țintă căruia i se adresează pachetul turistic 9
Perioada în care pachetul turistic este valabil 10
Concurența 10
Necesitatea produsului turistic 13
Serviciile de bază 13
Activitățile de animație și agrement 16
Analiza de preț/camera dubla /noapte 19
Bibliografie 20

Extras din document

Ce este animația hotelieră?

Prin acest termen se desemnează orice acţiune care se adresează clienților unui hotel și are drept scop dezvoltarea comunicării şi asigurarea vieţii sociale, prin diferite metode.

Conceptul de “animaţie” a evoluat foarte mult în ultimele decenii, de la activităţi simple, propuse unor indivizi, pentru ca aceştia să se lupte împotriva plictiselii şi a izolării, la o semnificaţie globală şi filosofică, aceea de a însufleţi, de a da sens şi interes vieţii în colectivitate, de a crea un anumit climat, un dinamism, într-o unitate de cazare.

Animaţia în hotel este considerată ca o metodă de integrare şi de participare pornind de la trei procese stâns unite:

- un proces de dezvăluire prin crearea de condiţii ca orice grup sau individ să se descopere pe el însuşi;

- un proces de punere în legătură a grupurilor de oameni între ei, cu opere şi creatori sau cu centre superioare fie prin acceptare (acordul părţilor), fie printr-un conflict formalizat (de exemplu joc de echipă);

- un proces de creativitate prin interacţiunea indivizilor şi grupurilor cu mediul ambiant prin propria exprimare, propria iniţiativă şi propria responsabilitate;

Animația de asemenea presupune:

• crearea tuturor condiţiilor pentru petrecerea într-un mod cât mai plăcut şi util a sejurului;

• informarea clienţilor şi stimularea consumului serviciilor hoteliere cu plată şi fără plată;

• antrenarea clienţilor în diferite activităţi recreative, cultural – sportive ca participanţi activi sau pasivi;

• antrenarea clienţilor în activităţi inedite, altele decât cele pe care le desfăşoară în mod obişnuit în timpul anului, reîntorcerea la copilărie şi la esenţa lucrurilor;

• crearea unei atmosfere plăcute pe tot parcursul sejurului.

Pentru unii, animaţia are ca funcţie dezvoltarea comunicării sociale, stabilirea căldurii şi intimităţii în relaţii. Pentru alţii, are ca funcţie raportat la trandiţia culturilor populare, de a pregăti ucenicia şi achiziţionarea marilor limbaje raţionale ale fiinţei umane, cu scopul unei eliberări totale, o metodă de organizare estetică, poetică şi economică.

Într-o altă viziune, animaţia nu se întrevede decât printr-o perspectivă de lărgire a conştiinţei, a petrecerii timpului liber şi de a face turism în genul tehnicilor de divertisment sau relaxare nord-americane, într-o concepţie de a ocupa timpul liber al indivizilor şi o mişcare socială pe timpul călătoriilor sau al sejurului lor de vacanţă.

Cum a aparut animația hotelieră?

Primii care au conferit activităţii hoteliere, rolul de agrement şi animaţie au fost englezii care, în Evul Mediu, o dată cu dezvoltarea hanurilor, au căutat să atragă cât mai mulţi clienţi utilizând şi tehnici de animaţie realizate de proprietar şi de familia sa, cât şi prin alte categorii de persoane, cum ar fi actorii ambulanţi. Între anii 1780-1825 hanurile din Anglia erau cele mai vestite în lume pentru confortul şi serviciile oferite.

După Revoluţia franceză au avut loc multiple schimbări de ordin social, politic şi economic realizȃndu-se o mare deschidere pentru dezvoltarea turismului. În această perioadă apar primele hoteluri de lux care ofereau servicii complexe, inclusiv de agrement si animaţie, cum sunt: Dolder Grand Hotel - Zurich, Hotel Imperial - Viena, Hotel Vier Jahreszeiten - Hamburg, Hotel Des Berges - Geneva.

Viziunea americană asupra activităţilor hoteliere a triumfat si a determinat ca la începutul secolului al XIX-lea hotelurile din SUA sa fie considerate cele mai bune din lume. Cheia succesului a constat în:

- dezvoltarea hotelurilor de tranzit care mai apoi au devenit hoteluri pentru oamenii de afaceri,oferind servicii specializate pentru acestia;

- crearea unui cadru confortabil în hoteluri şi dezvoltarea serviciilor suplimentare, hotelurile fiind utilizate frecvent ca locuinte temporare;

- dezvoltarea si diversificarea activitatilor de agrement şi animaţie.

Cel mai ilustrativ exemplu sub aspectul dezvoltării activităţilor de animatie îl constituie Las Vegas, Nevada, din SUA, fiind primul stat care a legalizat practicarea jocurilor de noroc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

În filozofia hotelieră americană, agrementul şi animaţia au constituit parte componentă a produsului hotelier şi factor determinant în stimularea vânzarilor serviciilor hoteliere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Animatie in Industria Hoteliera - Vila Bran.docx

Bibliografie

1. http://www.vilabran.ro/cazare.php
2. http://www.scribd.com/doc/196088695/Tehnici-de-Animatie-in-Turism
3. http://complexulwolf.ro/
4. http://www.turismmarket.com/animatia-in-turism
5. http://www.turismmarket.com/animatia-turistica-in-cadrul-unitatilor-de-cazare
6. http://www.stageman.eu/hotel-animators,d704.html
7. Stănciulescu Gabriela, Jugănaru Ion Dănuț, Animația și animatorul ȋn turism, Editura Uranus, Bucureşti, 2006

Alte informatii

Academia de Studii Economice – Facultatea de Comerț Masterat : Management și Marketing în Turism