Atracția exercitată de județele României asupra turiștilor străini în 2006

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 11 în total
Mărime: 1.07MB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Turismul internaţional se prezintă astăzi ca una dintre cele mai dinamice componente ale economiei mondiale. In aceste conditii are o importanta deosebită cunoaşterea principalelor tendinţe în desfăşurarea traficului turistic şi determinarea unor orientări de viitor in ceea ce priveste turistii straini ce aleg drept destinatie tara noastra.

In acest proiect mi-am propus sa studiez cu ajutorul reprezentarilor cartografice, atractivitatea pe care au manifestat-o judetele Romaniei pentru turistii straini la nivelul anului 2006.

Romania prezinta zone omogene din punctul de vedere al resurselor turistice astfel:

- pentru turismul montan : Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava şi Vâlcea;

- pentru turismul balnear : Bacău, Bihor, Constanţa, Covasna, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Suceava, Vâlcea;

- pentru turismul itinerant : Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dâmboviţa, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiş, Vrancea, Bucureşti.

Stabilirea marimii si orientarii fluxurilor turistice dinspre tari emitatoare spre tari receptoare este foarte importanta si s-a demonstrat ca distanta este un element definitoriu pe langa alte variante luate in calcul;

Ponderea turistilor straini pe teritoriul Romaniei in 2006 sursa:ins

Prima reprezentare cartografica reprezinta “Ponderea turistilor straini pe teritoriul Romaniei in 2006”. Am folosit metoda quantilelor pentru a evidentia judetele cu o pondere ridicata a turistilor straini. . Se remarca cu o pondere de 7,7% Bucuresti, Constanta, urmate sensibil Prahova,Timis,Salaj si Gorj, cu un procent de 0,2%.

Conținut arhivă zip

  • Atractia Exercitata de Judetele Romaniei Asupra Turistilor Straini in 2006.pptx

Ai nevoie de altceva?