Barcelona

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 66 în total
Cuvinte : 13914
Mărime: 14.87MB (arhivat)
Publicat de: Simi Danilă
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.Dr.Maria Tatarusanu
proiect pentru sustinerea examenului la disciplina proiecte economice in turism

Extras din proiect

Cap.1 POTENŢIALUL TURISTIC AL ZONEI

1.1.Descrierea generală a zonei

a) Amplasare

Barcelona este capitala Cataloniei, una din cele 17 comunităţi autonome ale Spaniei.Barcelona este cel de-al doilea oraş ca mărime (1.510.000 locuitori, crescand până la peste 4.000.000 dacă includem şi zonele periferice) din Spania după Madrid. Oraşul se află în nord-estul peninsulei Iberice pe coasta Mediteranei, la 160km sud de lanţul muntos Pirinei, care reprezintă graniţa cu Franţa. În Barcelona se vorbesc două limbi oficiale: catalana, vorbită în general pe întreg teritoriul Cataloniei, şi spaniola castiliană.

b) Scurt istoric

Legenda atribuie cartaginezilor întemeierea localităţii Barcino, în special lui Hamilcar Barca ( fost general cartaginez, tatăl lui Hannibal unul dintre cei mai renumiţi generali din istoria cartagineza şi al lui Hasdrubal). Odată cu trecerea timpului romanii au transformat oraşul într-un castrum (baza militară romană) centrat pe Mons Taber, un mic deal în apropierea primariei de astăzi (Plaça de Sant Jaume). Această organizare este înca vizibilă şi astăzi pe harta centrului istoric prin fragmentele rămase din zidurile romane. Rămăşiţe romane importante sunt expuse sub Plaça del Rei, intrarea spre muzeul oraşului, Museu d'Història de la Ciutat. Cetatea a fost cucerită de vizigoti in secolul al V-lea, de către mauri in secolul al VIII-lea, recucerită în 801 de către regii franci şi jefuită de Al-Mansur (al doilea locţuitor al profetului din dinastia arabă Abbasiz) în 985.

Barcelona a devenit un judeţ franc, care şi-a cucerit încet, încet independenţa şi s-a extins până ce a anexat Principatul Cataloniei, Regatul Aragonului şi alte posesii aflate peste mare, conducând astfel Marea Mediterană de la Barcelona până la Atena. Când Confederaţia Catalonia-Aragon a fost anexată dinastic Castiliei, a început decăderea Barcelonei. Oraşul a fost devastat după Republica Catalonă din 1640 - 1652 şi în Războiului Spaniol de Succesiune din 1714. La începutul secolului al XX-lea, Barcelona a redevenit un centru cultural şi politic dupa o reînviere a culturii catalone. În acelaşi secol, în timpul Razboiului Civil Spaniol, Barcelona a fost un refugiu al cauzei anarhiste, dar s-a predat forţelor Generalului Franco (fost ofiţer şi om politic spaniol, conducător absolut al Spaniei între 1939 şi 1975) în 1939. În anii 1970, din nou, Barcelona a reînviat, devenind oraşul prosper de azi, unul dintre cele mai preţuite oraşe din Spania şi Europa.

Din 1997 Barcelona este divizată in 10 districte administrative, fiecare din acestea avâd propriul consiliu. Diviziunile administrative sunt în mare parte bazate pe diviziunile istorice astfel încat localităţile ataşate Barcelonei din secolul XVIII încoace păstrează un caracter distinct şi o administraţie proprie. Aceste districte sunt uneori cunoscute şi după numărul acordat fiecăruia. În fiecare district în mod informal sunt delimitate cartiere în total în număr de aproximativ 70.

c)De ce este atât de atractivă zona?

Barcelona este unul dintre cele mai atractive oraşe ale lumii deoarece ofera o oportunitate unică pentru turişti, de a se plimba de la ramaşiţele romane spre cetatea medievală, şi spre oraşul modern cu bulevardele sale deschise şi toate intersecţiile lăsate largi de colţurile clădirilor tăiate în mod unic. Centrul istoric al oraşului este aproape plat, în timp ce oraşul modern se întinde spre dealurile înconjurătoare, având străzi ce cresc în altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

Oraşul mai oferă o trasătură notabilă prin Les Rambles, ce constă într-o serie de bulevarde care pleacă din centrul oraşului spre frontul de apa. Mergând în sus sau în jos pe Les Rambles poţi vedea prestigioasa operă El Liceu, piaţa alimentară La Boqueria şi Piaţa Plaça Reial, cu ale sale arcuri şi palmieri, printre alte clădiri interesante.

La Rambla se termină în portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indică spre mare. În apropiere se află Museu Marítim (Muzeul Maritim) care prezintă istoria vieţii din Mediterană. Clădirea muzeului este fostul şantier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port oferă felurite splendori, încluzând şi cel mai mare acvariu din zona mediterană.

Atractivitatea oraşului creşte şi prin moştenirea oraşului de la arhitectul Antoni Gaudí, care a locuit şi a lucrat la Barcelona, şi care a lăsat lucrări faimoase ca Palau Güell, Parc Güell şi imensa, dar înca neterminata biserică Sagrada Família, care este in construcţie din 1882, fiind finanţata din bani publici ca şi catedralele din Evul Mediu. Se aşteapta să fie terminată până în 2020.

Barcelona ne oferă şi alte minunăţii prin vizitele de artă care se pot efectua, ce includ muzeul Fundaţiei Joan Miró, unde se găsesc mai multe picturi şi sculpturi ale artistului, împreuna cu lucrări şi opere împrumutate de la alte muzee din lume. Există de asemenea un muzeu ce conţine lucrări mai puţin cunoscute ale lui Pablo Picasso din tinereţea sa. Pentru cei interesaţi de arta, Muzeul Naţional de Artă al Cataloniei merită vizitat. Conţine picturi pe pereţi din biserici şi capele romanice din Catalonia, care au fost transferate muzeului. De asemenea un alt muzeu ce merită văzut este Muzeul de Artă Contemporană, nu doar pentru picturile şi sculpturile sale, ci şi pentru arhitectura sa, clădirea fiind proiectată de arhitectul american Richard Meier.

Pentru cei interesaţi de modă în districtele moderne ale oraşului se află mai multe bulevarde pe care se află magazine ale unor companii internaţionale de îmbracaminte, bijuterii, bunuri din piele şi altele. Cel mai elegant bulevard este Passeig de Gràcia, unde se află două cladiri de ale lui Antoni Gaudí, Casa Milà (La Pedrera) şi Casa Batlló.

Pentru cei care doresc să vadă altfel Barcelona există două vederi spectaculare ale oraşului şi liniei de coastă prin două dealuri: dealul Montjuïc, lângă port. Pe vârful sau se află o veche fortăreaţa care mai demult supraveghea intrarea în port. În jurul dealului se află Stadionul Olimpic şi Palatul Sportiv, realizate de arhitectul japonez Arata Isozaki, la fel ca şi Grădinile Botanice şi dealul Tibidabo, aflat la marginea oraşului, cu mai mult de 500 metri înalţime, cu un parc de distracţie în varf.

1.2. Potentialul turistic natural

a) Clima

Coasta catalană se bucură de o climă mediteraneană, temperată, cu temperaturi ideale pe toată perioada anului şi cu cu multe zile însorite. Precipitațiile (1000 mm este media anuală la Barcelona) sunt concentrate între Septembrie şi Noiembrie, numită şi perioada "picăturilor reci" (de gota fria), cu precipitații neprevăzute şi ploi torențiale care pot provoca inundații.

Preview document

Barcelona - Pagina 1
Barcelona - Pagina 2
Barcelona - Pagina 3
Barcelona - Pagina 4
Barcelona - Pagina 5
Barcelona - Pagina 6
Barcelona - Pagina 7
Barcelona - Pagina 8
Barcelona - Pagina 9
Barcelona - Pagina 10
Barcelona - Pagina 11
Barcelona - Pagina 12
Barcelona - Pagina 13
Barcelona - Pagina 14
Barcelona - Pagina 15
Barcelona - Pagina 16
Barcelona - Pagina 17
Barcelona - Pagina 18
Barcelona - Pagina 19
Barcelona - Pagina 20
Barcelona - Pagina 21
Barcelona - Pagina 22
Barcelona - Pagina 23
Barcelona - Pagina 24
Barcelona - Pagina 25
Barcelona - Pagina 26
Barcelona - Pagina 27
Barcelona - Pagina 28
Barcelona - Pagina 29
Barcelona - Pagina 30
Barcelona - Pagina 31
Barcelona - Pagina 32
Barcelona - Pagina 33
Barcelona - Pagina 34
Barcelona - Pagina 35
Barcelona - Pagina 36
Barcelona - Pagina 37
Barcelona - Pagina 38
Barcelona - Pagina 39
Barcelona - Pagina 40
Barcelona - Pagina 41
Barcelona - Pagina 42
Barcelona - Pagina 43
Barcelona - Pagina 44
Barcelona - Pagina 45
Barcelona - Pagina 46
Barcelona - Pagina 47
Barcelona - Pagina 48
Barcelona - Pagina 49
Barcelona - Pagina 50
Barcelona - Pagina 51
Barcelona - Pagina 52
Barcelona - Pagina 53
Barcelona - Pagina 54
Barcelona - Pagina 55
Barcelona - Pagina 56
Barcelona - Pagina 57
Barcelona - Pagina 58
Barcelona - Pagina 59
Barcelona - Pagina 60
Barcelona - Pagina 61
Barcelona - Pagina 62
Barcelona - Pagina 63
Barcelona - Pagina 64
Barcelona - Pagina 65
Barcelona - Pagina 66

Conținut arhivă zip

  • Barcelona.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect Marketing Turisitic - Barcelona

1.1.Prezentare generala Se spune despre Barcelona ca nu este doar un simplu oras , ci mai mult de atat.O multitudine de orase la un loc , o...

Resursele turistice ale Județului Maramureș

I. Evaluarea si propunerea de solutii de valorificare a resurselor locale si regionale de turism 1. Resurse turistice naturale si antropice ale...

Prezentarea unei Destinații Turistice - Barcelona

CAP 1. POTENŢIALUL TURISTIC AL BARCELONEI Barcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei, fiind al doilea cel...

Atena - orașul favorit al zeilor

INTRODUCERE Atena a devenit cel mai renumit oraş al Greciei Antice între anii 500-400 î.c. Regiunile pe care azi le numim Grecia, coasta Turciei...

Județul Maramureș

Județul Maramureș este situat în nord-vestul României, la granița nordică cu Ucraina, în Grupa Nordică a Carpaților Orientali, la poalele Munților...

Promovarea destinației turistice Valencia

ARGUMENT În conditiile actuale desfasurarea unei activitati eficiente înseamna mai mult decât a realiza un produs bun, a stabili un pret atractiv...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Proiect Marketing Turisitic - Barcelona

1.1.Prezentare generala Se spune despre Barcelona ca nu este doar un simplu oras , ci mai mult de atat.O multitudine de orase la un loc , o...

Proiect Marketing Turistic Barcelona

Produs turistic: sejur de 6 zile Barcelona. Acest produs turistic apartine agentiei de turism Giramondo-Iasi. Giramondo Iasi Agentia de...

Prezentarea unei Destinații Turistice - Barcelona

CAP 1. POTENŢIALUL TURISTIC AL BARCELONEI Barcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei, fiind al doilea cel...

Planificare urbană - studiu de caz Barcelona

Barcelona este acum cunoscut liderul în planificarea inovatoare în lume.. Orasul a supravieţuit schimbărilor economice, de mediu şi sociale ale...

Activitatea de Marketing la FC Barcelona

Cap. I Prezentare generala a orasului Barcelona Se spune despre Barcelona ca nu este doar un simplu oras, ci mai mult de atat. O multitudine de...

Poluarea Aerului și Mortalitatea în Barcelona

1. Introducere Barcelona este capitala Cataloniei si reprezinta al doilea cel mai mare oras ca suprafata din Spania, dupa Madrid avand o populatie...

Destinația turistică Barcelona

agenţii economici prestatori direcţi de servicii turistice şi turişti. Activitatea sa constă în producerea, comercializarea şi promovarea unor...

Portul Barcelona

1.CARACTERISTICILE PORTULUI 1.1 ISTORIC Portul Barcelona este unul dintre cele mai importante porturi maritime din Europa. Acesta este situat în...

Ai nevoie de altceva?