Brandul de Țară

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4022
Mărime: 823.58KB (arhivat)
Publicat de: Angelica Bogdan
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

INTRODUCERE

Brandul de ţară poate fi definit ca ansamblul de valori, fie ele umane sau aparţinând altei categorii, prin care se promovează o imagine pozitivă şi se scot în evidenţă elementele pozitive ale naţiunii respective. Brandul de ţară pleacă în primul rând de la oamenii care trăiesc acolo. Acţiunile lor au, fără dar şi poate, un impact foarte mare asupra modului în care acea ţară este percepută.

Însă brandul de ţară nu înseamnă substituirea realităţii cu o imagine oarecare pe care dorim să o poiectăm. Brandul de ţară presupune ca valorile reale ale acelui brand să corespundă cu realitatea. Imaginile mincinoase nu fac altceva decât să aducă, în timp, prejudicii grave pentru imaginea ţării.

Brandingul de țară este un set de programe care face ca un stat să se diferențieze de altul. Acest proces are menirea de a oferi o identitate țării respective, formând o imagine reală, pozitivă și atrăgătoare. În fond, este cartea de vizită a unei țări. Publicul vizat în principal de campaniile pentru brandul de țară sunt așa-numiții stakeholders: turiști și oameni de afaceri. În cadrul procesului de branding, sunt incluse programe de educație, sociale, de arhitectură, turistice, mediu, investiții și diaspora. Brandingul unei țări este un proiect complex, realizat de obicei de un consorțiu de companii de branding, PR și publicitate. Acestea au responsabilitatea de „a redesena” imaginea instituțiilor statului (ministere, poliție, agenții guvernamentale etc.). Brand-ul de țară se creează cu ajutorul brand-urilor de oraș și de regiune, imaginile promovate în aceste zone punându-și amprenta asupra imaginii țării.

UNGARIA

Ungaria nu se poate mândri cu mări sau cu munţi înalţi, dar are peisaje extrem de variate. Un rol deosebit în turismul din Ungaria îl reprezintă forma turismului rural, prin care se pun în valoare tradiții multiseculare ale unor regiuni rurale bine conservate.

Ungaria are 1.300 de băi termale, dintre care o treime sunt folosite ca centre spa pe întreg teritoriul țării. Cultura băilor are o istorie lungă de 2.000 de ani pe teritoriul Ungariei unde, până azi, arheologii au descoperit urmele a peste 20 de băi din timpul romanilor. Băile construite de turci în secolul al XVI-lea funcţionează şi azi în Budapesta şi Eger. Pe tot teritoriul ţării, în jurul izvoarelor cu ape termale, s-au construit şi se construiesc în continuare băi, parcuri de distracţii acvatice, ştranduri, hoteluri şi pensiuni cu o bogată ofertă de servicii pentru toate buzunarele. Hévíz este cel mai mare lac natural cu apă termală din Europa. Temperatura apei nici iarna nu scade sub 25° C .

Budapesta

Capitala ţării, Budapesta, numită şi “Perla Dunării”, dispune de o aşezare geografică unică: Dunărea desparte munţii pe care este aşezată Buda de câmpia pe care se întinde Pesta. Partea Buda este zona de locuit și de odihnă a capitalei, cu zone economice în nord și în sud, iar Pesta este centrul administrativ, comercial și industrial, cu cartiere mari, rezidențiale și cu mari stabilimente de divertisment.

În cifre, Budapesta ar arăta cam așa:

* amfiteatre romane bimilenare;

* băi turcești vechi de 400 de ani;

* 237 de monumente naționale;

* 223 muzee și galerii, 40 de teatre , 54 de săli de cinema, 7 săli de concerte;

* peste 200 de localuri cu program de divertisment variat.

Cea mai recentă realizare în acest domeniu este Palatul Artelor, construit pe malul de la Pesta al Dunării.

Obiective turistice în Buda:

Palatul Regal - Este situat în partea de sud a Dealului Castelului cum este denumit dealul pe care se află principalele obiective turistice ale Budei. Palatul medival care a fost inițial construit aici a fost distrus în timpul bătăliilor împotriva invadatorilor turci, păstrându-se doar zidurile fortăreței. Azi, funcționează ca sedii ale unor instituții de cultură și muzee: Galerii Naționale Ungare, Librăria Națională Szechenyi, Muzeul de Artă Contemporană și Muzeul de Istorie al Budapestei.

Biserica Matthias - Biserica poarta numele Regelui Matthias, care s-a cununat de două ori în altarul acesteia. Catedrala este aproape la fel de bătrână ca și Palatul Regal și a fost locul multor ceremonii de încoronare. Acustica magnifică face ca aici să se desfășoare frecvent concerte. În zona din jurul Bisericii Matthias se află cea mai romantică zonă pietonală a Budapestei, cunoscută sub denumirea de Districtul Castelului. Un oraș medieval, cu străduțe și case pitorești, lămpi de gaz și monumente frumoase.

Labirintul din Castelul Budei - Un alt punct de interes pe Dealul Castelului se găsește de fapt în Dealul Castelului. Aproape fiecare casă are caverne adânc săpate în deal. Sunt de fapt pivnițe care interconectează într-un lung coridor datând din Evul Mediu și care folosea drept adăpost pentru locatari în timpul războaielor. Apărătorii cetății foloseau pivnițele ca pe niște cazemate pe unde se deplasau trupele și ieșeau în diferinte puncte pentru atacuri surpriză.

Obiective turistice în Pesta:

Parlamentul - Construită la sfârșitul secolului, clădirea Parlamentului a devenit repede un simbol al Budapestei și al panoramei Dunării. Este una dintre cele mai mari clădiri din lume.

Castelul Vajdahunyad - Probabil cel mai fascinant edificiu din Parcul Orașului, inițial castelul a fost construit din cherestea și carton pentru Expoziția Mondială din 1896, pentru a marca 1.000 de ani de existență a maghiarilor în Bazinul Carpatic. Scopul era de a da vizitatorilor o idee despre arhitectura ungurească. Azi Castelul Vajdahunyad este sediul Ministerului Agriculturii.

Podurile care unesc Buda de Pesta:

Podul cu lanțuri - Primul pod permanent peste Dunăre, este un simbol al Budapestei, un obiectiv turistic magnific, iluminat pe timpul nopții. În 1999 o ceremonie grandioasă a marcat 150 de ani de la construcția podului și atunci s-au instalat noile reflectoare.

Podul Elisabeta - Podul poartă numele reginei Elisabeta, foarte iubită de poporul ungar.

Podul Libertății - Podul a fost construit în 1896 ca o parte a seriei de monumente construite cu ocazia ceremoniei de comemorare a 1.000 de ani de la sosirea maghiarilor în Bazinul Carpatic.

Podul Margareta - Podul este susținut la jumatatea sa de un pilon care se afla pe Insula Margareta, fiind singura secțiune a podului care s-a păstrat din structura originală.

Preview document

Brandul de Țară - Pagina 1
Brandul de Țară - Pagina 2
Brandul de Țară - Pagina 3
Brandul de Țară - Pagina 4
Brandul de Țară - Pagina 5
Brandul de Țară - Pagina 6
Brandul de Țară - Pagina 7
Brandul de Țară - Pagina 8
Brandul de Țară - Pagina 9
Brandul de Țară - Pagina 10
Brandul de Țară - Pagina 11
Brandul de Țară - Pagina 12
Brandul de Țară - Pagina 13
Brandul de Țară - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Brandul de Tara.docx

Te-ar putea interesa și

Imaginea brandului de țară modelată de jurnaliștii români

INTRODUCERE Motto: Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc. (W. Schiller) Societatea contemporană este...

Monitorizare de presă la disciplina tehnologie hotelieră și de restaurant - jurnalul național

Noul ministru interimar al Mediului, Elena Udrea, a declarat, astăzi, că echipa lui Nicolae Nemirschi va pleca, pentru că este normal ca atunci...

Brandul de țară - Australia și Noua Zeelandă

Introducere In ultimii 20 de ani, tot mai multe tari cheltuiesc sume consistente pentru a-si promova valorile nationale cu scopul de a atrage...

Brand de țară

Brandul de tara este un subiect din ce in ce mai discutat de romani. Dar, avem noi un brand de tara? Daca da, cum arata el si cum il protejam?...

Percepția tinerilor privind brandul de țară România

1. Definirea problemei decizionale Brandul tării reprezintă în primul rând percepția construită atât prin valorile pe care le are un popor, cât și...

Brand de țară - Thailanda

Thailanda – informatii generale: Regatul Thailanda se afla in centrul Asiei de Sud-Est, ca un portal natural spre Indochina, Myanmar si Sudul...

Analiza brand turistic de țară - studiu de caz Egipt și Japonia

Politici promotionale in turism Brandul turistic de tara/produs turistic Brandul național este un concept relativ recent. Țarile se afla intr-o...

Percepția tinerilor privind brandul de țară

Cercetarea realizată a constituit un demers exploratoriu prin intermediul căreia este urmarită percepția tinerilor privind brandul de țară. În...

Ai nevoie de altceva?