Caiet de practica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caiet de practica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 47 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gabriela Ferent

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Ziua 1: Luni, 18.05.2015, interval orar 09.00 – 18.00

În prima zi în cadrul unităţii de practică, am aflat informaţiile generale despre unitate.

DENUMIRE: S.C. COMPLEX HOTELIER UNIREA IASI S.A.

ADRESĂ: IASI, PIATA UNIRII, NR 5, 70056

TELEFON: 0232.20.50.00

WEB: www.hotelunirea.ro

CATEGORIA DE CLASIFICARE: 4****

SCURT ISTORIC:

S.C. Complex Hotelier Unirea S.A. IAŞI este unul dintre cele mai prestigioase şi longevive hoteluri de pe piaţa de profil din Iaşi. Îmbină cu succes forţa modernităţii cu experienţa trecutului. Situata in centrul istoric al Iasului, hotelul are o traditie si o experienta in domeniul turismului de peste 4 decenii, asigurand, de-a lungul timpului condiţiile necesare realizării obiectivelor de importanta strategica in acest domeniu. In anul 1998 s-a desprins de SC Turism Moldova SA ca unitate de sine statatoare cu acelasi domeniu de activitate, cu formă de societate pe acţiuni, iar in septembrie 2001 a fost preluata de actionari persoane fizice, prin cumpararea actiunilor societatii de la Ministerul Turismului.

Modern, confortabil si accesibil, localizat chiar in «inima » orasului Iasi, Hotel Unirea surprinde din prima clipa. De la intrarea in orasul Iasi se remarca prin firma luminoasa (sigla Hotel UNIREA) si imensitate, find una din cladirile importante ca reper. Recent renovat, hotelul de 3 stele este adaptat la cerintele si standardele internationale. UNIREA este Complexul Hotelier cotat, cel mai faimos din Iasi, iar marca sa este legata de unul dintre cele mai marcante evenimente ale Moldovei ‘’Unirea Principatelor Romane’’ si ‘’Hora Unirii ‘’.

Pozitia ultracentrala a hotelului ofera posibilitatea de a vizita punctele de interes istoric, cultural, religios, dar si edificiile Iasului modern. Ideal pentru oameni de afaceri si calatori in trecere, pentru oaspeti din toate tarile lumii.

În prezent, hotelul deţine 186 de camere recent renovate si se distinge prin calitatea serviciilor. Mobilierul modern, camerele moderne, apartamente dotate cu jacuzzi, paturile confortabile, recomanda S.C. Complex Hotelier Unirea S.A. atat pentru conferinte, team building dar si pentru un sejur de neuitat in CAPITALA MOLDOVEI.

Misiunea organizatiei: menţinerea unei poziţii de top pe piaţa serviciilor hoteliere şi de catering din Iaşi, creşterea standardelor de calitate a serviciilor, fără a implica costuri majore, sau scumpirea serviciilor oferite.

Structura organizatorică a societăţii comerciale joacă un rol major în funcţionarea fluentă a hotelului. În cadrul ei pot fi delimitate urmatoarele componente principale:

Structura managerială care cuprinde cadre de conducere şi subdiviziunii organizatorice (servicii, birouri) prin ale cărei decizii şi acţiuni se organizează condiţii economice, tehnice si de personal, necesare desfăşurării activităţii compartimentelor de execuţie.

Structura de execuţie – formată din personalul hotelier şi al restaurantelor.

Organigrama societăţii este de tip piramidal , cu o delimitare foarte precisă a departamentelor, si a responsabililor de departament. Organigrama obţinută de la societate a fost întocmită la finalul anului 2009, şi nu includea la momentul respectiv şi noul departament în curs de înfiinţare – Departamentul de Calitate, subordonat direct Managerului General. De asemenea, organigrama anului 2009, cât şi cele ale anilor precedenţi nu prevăd şi numărul angajaţilor cuprinşi în fiecare departament.

Principalele elemente componente ale structurii organizatorice regăsite în organigrama prezentată sunt:

- Funcţia (postul);

- Norma de conducere;

- Compartimentele;

- Nivelele ierarhice;

- Relaţiile organizatorice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de practica.doc