Călătorie în Țara Ciocolatei

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5125
Mărime: 2.26MB (arhivat)
Publicat de: Cati I.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Argument
  2. Cap I Notiuni de introducere in turism
  3. I.1.Resurse turistice si forme de turism
  4. I.2.Rolul statului in turism
  5. Cap II Tara din punct de vedere geografic
  6. II.1.Obiective turistice
  7. II.2.Obiceiuri,traditii si activitati ale elvetienilor
  8. II.3.Economia Elvetiei
  9. Cap III Promovarea produsului turistic
  10. III.1.Calatorie in tara ciocolatei
  11. III.2.Oferta sejur Elvetia
  12. Concluzii
  13. Bibliografie
  14. Anexe

Extras din proiect

Argument

La nivelul impus de rolul si functiile sale, turismul rezulta din efectul din efectul conjugat si combinat al mai multor ramuri. Unele dintre acestea: constructiile, energia electrica si termica, constructiile de masini, electronica si electrotehnica, industira lemnului si textila, agricultura si industria alimentara se afla in situatia de ramuri furnizoare, iar furnizarile lor se inglobeaza fie in baza materiala a turismului, fie in prouctia oferita de unitatile de alimentatie publica. Altele - transporturile, comertul,

comunicatiile, cultura, asistenta medicala etc. - concura independent la satisfacerea diverselor parti ale cererii turistilor. Numarul mare de ramuri care concura la efectuarea de prestatii turistice indica faptul ca “produsul” turistic nu poate fi de calitate superioara decat in masura in care toate aceste ramuri intra in structura sa cu elemntele de calitate ridicata.

Rolul turismului in economia unei tari poate fi definit prin: aportul la nivelul national; valorificare superioara a resurselor in profil teritorial; ridicarea economica a unor zone lipsite de de bogatii de sol sau subsol:stabilizarea fortei de munca; asigurarea unei circulatii banesti normale: element dinamizatoral sistemului economic global; mijloc de diversificare a structurilor economice; factor de instruire si educatie.

Primul capitol cuprinde notiuni de introducere in turism,cum s-a impus acesta pe plan mondial fiind o activitate deosebit de importanta in cazul anumitor tari si cum aceasta activitate ofera totodata locuri de munca. Primul subcapitol constituie informatii despre resurse turistice si forme de turism in timp ce al doilea subcapitol contine informatii despre economia Elvetiei.

In al doilea capitol este prezentata Elvetia din punct de vedere geografic si anume asezare, vecini, mediul natural, reteaua hidrografica.

In continutul subcapitolelor vor fi prezentate cele mai importante obiective turistice ale Elvetiei (Kunstmuseum, Schweizerisches Landesmuseum, Castelul Chillon etc) cat si obiceiurile, traditiile si activitatile elvetienilor.

Al treilea capitol prezinta promovarea produsului turistic.Cele doua subcapitole contin o calatorie in tara ciocolatei si o oferta de sejur in Elvetia timp de 10 zile cu autocarul.

Am ales aceasta tema deoarece Elvetia este o tara frumoasa si bogata in acelasi timp fiind considerata “Europa in miniatura” deoarece aici se intalnesc toate formele de relief si pentru ca am vrut sa aflu cat mai multe lucruri despre aceasta tara.

Capitolul I

Activitatea turistica se inscrie intre fenomenele ce s-au impus in mod deosebit pe plan mondial, dezvoltarea sa spectaculoasa constituind una dintre trasaturile caracteristice ale secolului al XX-lea si in special a celei de a doua jumatati a acestuia. Ca mijloc de utilizare in mod placut si in conditii de confort a timpului liber, turismul a devenit in zilele noastre o activitate social-culturala si economica de mare importanta, in multe cazuri fiind un factor esential in balanta de venituri a tarilor respective. In Elvetia turismul constituie una dintre cele mai importante ramuri economice, daca se iau in vedere veniturile anuale.

Totodata turismul ofera locuri de munca pentru cei care se ocupa cu organizarea, transpotul, cazarea si alte forme de deservire a turistilor.

In conceptia actuala a Organiztiei Mondiale a Turismului (O.M.T)

“ turismul cuprinde activitatile unei persoane care calatoreste in afara mediului sau obisnuit, pentru mai putin de o perioada specificata de timp si al carei scop este altul dcat exercitare a unei activitati remunerate la locul de vizitare unde:

- termenul “mediu obisnuit” are menirea sa excluda calatoriile de rutina;

- termenul de “mai putin de o perioada specificata de timp” are menirea sa excluda migrarea pe termen lung;

- termenul exercitarea unei activitati remunerate la locul de vizita” are menirea sa excluda migrarea pentru angajare temporara.

Asadar prin turism se intelege, in primul rand, ansamblul activitatilor prin care omul isi petrece timpul calatorind in alta localitate sau tara pentru a vizita oameni si locuri, monumente si muzee, pentru a-si imbogati cunostintele generale, pentru as e distra si a face sport, pentru odihna sau tratament, iar in al doilea, indutria de bunuri si servicii creata pentru satisfacera dorintelor, preferintelor sau motivatiilor solicitate de turisti in locul de destinatie.

Numarul turistilor internatinali-deci cei care calatoresc intr-o alta tara decat cea in care isi au domiciliul a crescut de la 30 000 in 1880 la 285 milioane in 1980, in prezent inregistrandu-se aproape 700 milioane .

Incasarile din turismul international,care se apropie de 500 de miliarde de dolari reprezinta intre 10-15 din exporturile mondiale si cel mai important capitol al comertului invizibil.

I.1. Resurse turistice si forme de turism

Potentialul turistic este asogurat atat de obiective naturale ( forme de relief, rauri si lacuri, tarmuri marine, vegetatie si fauna etc ), cat si antropice, realizate de om (monumente istorice, arhitectonice si de arta, muzee, obiective etnografice si de folclor etc), de regula cele doua mari categorii imbinandu-se armonios in anumite areale; exista insa si zone in care precumpanesc, ca valoare turistica, si nu numai de acest fel, fie cele naturale, fie cele antropice.

Preview document

Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 1
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 2
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 3
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 4
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 5
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 6
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 7
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 8
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 9
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 10
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 11
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 12
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 13
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 14
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 15
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 16
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 17
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 18
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 19
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 20
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 21
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 22
Călătorie în Țara Ciocolatei - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Calatorie in Tara Ciocolatei.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza mediului internațional de afaceri din UE

Cap.1. Introducere În lucrarea noastra “Studiul Privind Mediul Internaţional al Afacerilor în Uniunea Europeana”, am dorit să analizăm toate...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Milka și Heidi

I. Elemente definitorii ale pietei ciocolatei 1. Caracterizare generala Ciocolata este un produs obtinut prin amestecarea si maruntirea fina a...

Turismu internațional - Elveția

INTRODUCERE Cunoscuta mai ales ca o tara a ceasurilor si a conturilor bancare, Elvetia nu se lasa mai prejos nici cand vine vorba de turism. Alpii...

Cascades Hotel - gestiune hotelieră

Capitolul 1: Hotelul Cascades 1.1. Prezentare generală. Amplasare Sun City este recunoscut pe plan internaţional ca fiind cea mai importantă...

Alpii Transilvaniei - Carpații Meridionali - grupa Munților Bucegi - Leaota

In extremitatea estica a Carpatilor Meridionali masivele Bucegi, Piatra Craiului, Leaota reprezinta o unitate teritoriala bine definita din punct...

Elveția

Capitolul I - Informaţii generale Numele ţării: Elveţia sau Confederaţia Elveţiană Coordonate geografice: 47 00 N, 8 00 E Capitala: Berna...

Elveția

Despre Elvetia întotdeauna s-a vorbit mai putin.La fel ca si celalalte tari europene minunatiile Elvetiei cu siguranta pot încânta ochii tuturor...

Heidi versus Milka

Cap I Caracterizarea pozitiei marcilor Heidi si Milka pe piata produsului ciocolata 1.1. Caracterizare generala Heidi Heidi Chocolats Suisse...

Ai nevoie de altceva?