Caracteristica Serviciilor la Restaurantul Barroco

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caracteristica Serviciilor la Restaurantul Barroco.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Capitolul I Descrierea generală a Restaurantului Barroco 1
Capitolul II Studiul caracteristicilor unui serviciu din perspectiva aprecierii clienţilor 3
Capitolul III Concluzii şi propuneri 10

Extras din document

Capitolul I Descrierea generală a Restaurantului Barroco

Barroco Restaurant este situat în cadrul Hotelului Select aparţinând grupului cu acelaşi nume şi este localizat în centrul oraşului Iaşi, dispunând astfel de un vad comercial deosebit.

SC Select Grup SA s-a înfiinţat în anul 1995 şi dispune de un capital social de 767340 RON.

Activitatea SC Select Grup SA este structurată în două părţi după cum urmează:

• servicii cazare;

• alimentaţie publică.

Obiectul de activitate principal al firmei conform CAEN este:

- 5610 Restaurante;

- 5510 Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare.

Restaurantul Barroco este unul clasic, clasificat la 4 stele şi se află situat la etajul întâi al clădirii Select şi avea înainte de renovarea clădirii din 2006-2007 o capacitate de 30 de locuri.În momentul de faţă acesta dispune de o capacitate de 150 de locuri, în cele două săli pe care le deţine, respectiv: sala mare cu o capacitate de 90 de locuri şi un salon adiacent cu 60 de locuri. Tot la acelaşi etaj se află şi garderoba destinată clienţilor restaurantului.

Mobilierul din cele două saloane ale restaurantului îi conferă acestuia un aer de eleganţă, fiind confecţionat din lemn nobil şi cu decoruri atent evidenţiate.

Restaurantul dispune de o bucătărie care a fost amenajată ţinând cont de abordarea simultană a numeroaselor cerinţe cu implicaţii directe şi indirecte asupra servirii clienţilor: construcţia şi instalaţiile, prevederea şi asigurarea spaţiilor pentru servire şi anexe, prevederea şi organizarea muncii în bucătărie, asigurarea păstrării şi depozitării alimentelor, asigurarea funcţionării instalaţiilor tehnice din dotare, asigurarea utilităţilor social administrative şi gospodăreşti, dotarea cu utilaje, vase, ustensile de bucătărie, mobilier şi inventar de servire şi lucru. Aici sunt preparate de către maeştri bucătări mâncăruri alese pentru clienţii restaurantului.

Barroco oferă un meniu cu mâncăruri şi băuturi deosebite, cu specific naţional sau aparţinând bucătăriei intenaţionale, clinţii săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate.

Personalul restaurantului este format din oameni profesionişti care au fost aleşi cu foarte mare atenţie de managerii firmei.În figura ce urmează vom prezenta organigrama restaurantului:

Fig. 1 Organigrama Restaurant Barroco

Segmentul de clienţi căruia i se adresează restaurantul Barroco reprezintă atât oameni de afaceri, cât şi simpli turişti, în general adulţi cu vârste peste 26 de ani. Restaurantul Barroco reprezintă un partener de încredere pentru cei care practică turismul de afaceri.

Firma este conştientă de concurenţa celorlalte restaurante existente pe piaţa Iaşului, respectiv Ginger Ale, Casa Bolta Rece, Casa Lavric, Panoramic, dar şi de avantajele pe care le are faţă de aceştia şi de aceea aplică o politică de preţuri adecvată.

Capitolul II Studiul caracteristicilor unui serviciu din perspectiva aprecierii clienţilor

Serviciile reprezintă pentru un consumator activităţi care se finalizează prin obţinerea unui beneficiu sau a unei utilităţi, activităţi care nu poate sau nu doreşte să le presteze el însuşi.

Serviciul din restaurante necesită un contact permanent cu clientul şi de aceea este foarte important să se cunoască care sunt cerinţele şi nemulţumirile acestuia. De asemenea este nevoia de ajutorul clientului pentru a se putea efectua serviciul în sine, spre exemplu ospătarul aşteaptă comanda de la client.

Consumatorii români apelează la serviciile din restaurante din ce în ce mai mult şi sunt mai pretenţioşi decât de obicei deoarece majoritatea au avut ocazia de a vedea cum sunt serviciile în restaurantele din străinătate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caracteristica Serviciilor la Restaurantul Barroco.doc