China - descoperă misterele orientului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4060
Mărime: 663.87KB (arhivat)
Publicat de: Edgar Sandor
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice Facultatea de Comert

Extras din proiect

Capitolul 1.Alegerea tipului de program turistic international

Programul turistic prezent este de tipul circuit international si este conceput pentru perioada 25 mai-7 iunie, reprezentant 12 nopti de cazare si 14 zile de catre agentia de turism Happy Holidays. Agentia are sediul in Bucuresti, in Piata Unirii, numarul 34. Circuitul presupune vizitarea a patru orase de referinta din China: Beijing(5 nopti), Xian(3 nopti), Shaghai(2 nopti) si Hong Kong(2 nopti).

1.1 Numele programului turistic

Programul turistic va avea numele: “China- Descopera misterele orientului”. Acest nume a fost adoptat, deoarece individualizeaza destinatia cu claritate si exactitate, China, si de asemenea exprima principale trasaturi ale locurilor ce urmeaza a fi vizitate, deoarece China reprezinta o sursa de inspiratie si fascinatie a orientului, cu numeroase traditii si obiceiuri neobisnuite si unice. In plus, este un nume ce se doreste a fi atractiv si cu capacitatea de a atrage potentialii clienti.

1.2. Tara de desfasurare

Destinatia este reprezentata de Republica Populara Chineza fiind cel mai întins stat în Asia de Sud-Est şi cel mai populat stat din lume.

Date de interes general:

Capitală :Beijing

Oraş principal: Shanghai

Limba oficială: Chineză

Sistem politic: Republică semi-prezidenţială cu dictatură

- Preşedinte Hu Jintao

- Prim-ministru Wen Jiabao

Suprafaţă

- Total 9,572,419 km² km²

Populaţie 1,306,313,812 loc

Monedă: Yuan chinezesc

Fus orar: UTC + 8

Republica Populară Chineza este compusa din 22 de provincii. Pe langa aceste provincii, există 5 regiuni autonome, fiecare desemnata pentru anumite grupuri minoritare, 4 municipii (regiuni municipale), şi doua regiuni autonome cu statut special, care se bucura de o autonomie mai extinsa. Cele sus numite sunt referita ca "China continentală", denumire ce include Hong Kong şi Macau.

China reprezinta o destinatie unica datorita istoriei si traditiei. Istoria Chinei, dupa cronicile antice, incepe 3300 ani în urmă. Studiile arheologice moderne au demonstrat existenta unei oranduiri primitive avansate cultural şi economic intre anii 2000 şi 2500 i. e. n. in ariile raulul Huang He în nordul Chinei. Secole de migratie, amalgamare, asimilare si dezvoltare a populatiei din aceasta regiune a dus la formarea unei sistem distinctiv de scriere, un corpus filozofic, artistic autentic si o organizare politică, care in zilele noastre se numeste civilizaţia chineză.

In ceea ce priveste politica externa si stabilitatea politica Republica Populară Chineza mentine relatii diplomatice cu aproape toate statele lumii. În 1971 RPC a devenit unicul reprezentant cu denumirea "China" în Naţiunile Unite şi unul din cei 5 membri permanenti ai Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Politica "unui stat chinez" a dus la legaturi diplomatice numai cu tarile care recunosc dreptul Chinei asupra insulei Taiwan. China a jucat un rol important in crearea zonelor de comert liber si stabilirea unor tratate de securitate cu vecinii sai din regiunea pacifica. China este membru fondator a EAS ( East Asia Summit), la care participa India, Australia si Noua Zelanda, si a Organizaţiei de Cooperare Shanghai cu Federaţia Rusa si republicile asiatice din fosta URSS. Politica externa a Chinei se bazeaza pe conceptul "convietuirii pasnice", desi de-a lungul istoriei moderne au fost inregistrate conflicte cu state straine.

Cea mai mare parte a Chinei se află într-o zonă moderata, cu anotimpuri distincte. Exista diferente de clima care se datoreaza musonilor, extinderii suprafetelor de uscat si diferentelor considerabile în altitudine. In timp ce în China centrala si de sud-est este, în general, cald si umed, în nord si nord-est este relativ uscat.

1.3 Piata tinta

Programul turistic: “China-descopera misterele orientului” se adreseaza preponderent persoanelor din Bucuresti, deoarece aici se afla sediul agentiei, cu varste peste 18 ani si cu un venit peste salariul mediu la nivel national.

De asemenea sunt persoane dispuse sa calatoreasca cu avionul, pe distante lungi, dornice sa descoperi noi culturi, civilizatii diferite si cu spirit de aventura.

1.4 Recomandari pentru turisti

Clima pentru lunile mai-iunie in care se desfasoara circuitul este calda, cu temperaturi cu maxime de 26-30 de grade si cu minime de 12-17. Exista de asemenea posibilitatea unor averse, tinand cont ca incepand cu luna iulie in China, in special in zona de sud-est, incepe sezonul ploios. Tinand cont de aceste considerente se recomanda turistilor sa isi ia haine subtiri si moderat groase, tinand cont de maxime, dar si de temperaturile mai reduse din timpul noptii si posibilele averse.

Capitolul 2.Modalitati de realizare a programului de vacanta

2.1 Transport

Transportul se realizeaza prin doua mijloace principale: avion si autocar. In principal prin transportul aerian. Plecarea se face pe 25 mai, la ora 06:50 de la aeroportul Otopeni, din Bucuresti prin compania Air France, cu escala la Paris, unde ajunge la ora 9:00. De aici pleaca catre Beijing la ora 13:40, unde ajunge pe data de 26 mai la ora 5:35 la aeroportul Pekin. Tot cu Air France se va realiza zborul de intoarcere in tara pe data de 7 iunie din Hong Kong, ora 10:20, cu escala la Paris(17:15-19:05) care ajunge pe aeroporul Otopeni-Bucuresti la 22:55. Zborurile de pe teritoriul Chinei se realizeaza prin compania China Eastern dupa cum urmeaza :

Data Plecare Ora Sosire Ora

31.05 Beijing-Pekin 7:45 Xian p r China 9:35

3.06 Xian p r China 7:50 Shanghai 10:10

5.06 Shanghai 7:35 Hong Kong 10:20

Se va face transportul cu autocarul, intre aeroport si locurile de cazare si pentru destinatiile turstice din fiecare oras dupa cum urmeaza: Beijing, Xian, Shanghai, Hong Kong.

De asemenea se face face o calatorie la Macao, optional, cu ferry-boatul.

2.2. Cazare

In Beijing cazarea se realizeaza la Long Wu Jing Pin, care este hotel de 4 stele, si se incadreaza in prima categorie clasa modern hotel. Hotelul este situat la 5 km de centrul orasului, 30 km de aeroportul Pekin, 10 km de cea Bejing West Rail Station, 3 minute de mers pe jos pana la cea mai apropiata statie de autobus si 5 km de cel mai apropiat targ (Beijing Exhibition Center).

Facilitati hotelului: micul dejun inclus, lobby mediu ca marime,1 lift,serviciu de hamal 24 ore,24 ore Room service,7 etaje, magazine, cabinet de cosmetica, facilitati pentru agentii de turism, facilitati pentru inchiriere de masini, facilitati pentru spalatorie.

Facilitatile camerelor : legatura pentru calculator portabil, aer conditionat, televizor cu satelit, telefon direct, uscator de par.

Preview document

China - descoperă misterele orientului - Pagina 1
China - descoperă misterele orientului - Pagina 2
China - descoperă misterele orientului - Pagina 3
China - descoperă misterele orientului - Pagina 4
China - descoperă misterele orientului - Pagina 5
China - descoperă misterele orientului - Pagina 6
China - descoperă misterele orientului - Pagina 7
China - descoperă misterele orientului - Pagina 8
China - descoperă misterele orientului - Pagina 9
China - descoperă misterele orientului - Pagina 10
China - descoperă misterele orientului - Pagina 11
China - descoperă misterele orientului - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • China - Descopera Misterele Orientului.doc

Alții au mai descărcat și

Pachet de Servicii Turistice Pentru un Sejur în China

1.Argument SĂ DESCOPERIM ROMÂNIA Căteva dintre nenumăratele feţe ale României România oferă o gamă largă de propuneri turistice de interes...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?