Circuit Turistic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Circuit Turistic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Introducere

Turismul constituie un mijloc de protejare, conservare si valorificare al potentialului cultural, istoric, folcloric si arhitectural. Turismul reprezinta un factor de catalizator al relatiilor dintre state si popoare, un instrument de integrare economico-sociala.

România dispune de potential natural si antropic, cu elemente de atractivitate, multe dintre ele unice în Europa si în lume, cu o oferta turistica foarte variata ce permite desfasurarea unor activitati turistice si a formelor de turism diversificate: turism de sejur, turism intinerant cu valente culturale,turism de afaceri, turism de litoral, turism rural, turism montan etc.

Datorita faptului ca resursele turistice sunt practic inepuizabile, turismul reprezinta unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung.

Zona Moldova are mari suprafete de dealuri si paduri unde puteti descoperi lucruri care sunt putin cunoscute, dar extraordinare. Un exemplu in acest sens este regiunea Targu Neamt. Daca aveti noroc, puteti chiar sa vedeti zimbri, o specie pe cale de disparitie care este reintrodusa intr-o rezervatie naturala

Iasi si Suceava foste capitale va vor vraji si va vor determina sa parcurgeti cat mai multe itinerarii bucovinene. In Iasi, oras important al intelectualitatii romanesti, se afla cea mai veche universitate din tara.

Multe case ale scriitorilor romani celebri sunt pastrate aici si transformate in case memoriale. Cel mai cunoscut monument al orasului este biserica Trei Ierarhi, care dateaza din anul 1639. In Suceava, oras care are legaturi aeriene si feroviare directe cu Bucurestiul, merita sa vizitati ruinele cetatii voievodale a lui Stefan cel Mare, ruine aflate pe inaltimile din apropierea orasului.

Nu uitati sa gustati in restaurante specialitatile culinare moldovenesti. Bucataria moldoveneasca si vinurile locale sunt foarte apreciate.

Puteti de asemenea sa vizitati muzeele si galeriile de arta din orase si sa descoperiti arhitectura specifica a acestora.

Mai mult decat atat, puteti vizita toate aceste locuri profitand de confortul oferit de tot mai multe hoteluri si restaurante, de reteaua interna de transport aerian, pe calea ferata sau cu autobuzul, toate la preturi surprinzator de scazute. Specialitatile culinare locale si vinurile de regiune sunt o adevarata revelatie. Sa nu uitam ca spectacolele de opera sunt de calitate si accesibile tuturor. Romania merita sa fie vizitata! Veniti sa va convingeti singuri!

I. Elemente de prezentare generala a produsului turistic

Tema aleasa de mine prezinta un traseu turistic in patru judete din zona Moldovei ai anume : Vaslui, Suceava, Iasi, Botosani. Am ales aceasta zona; “Moldova – o gura de rai”, deoarece aceasta zona ascunde in sanul sau minuni ale naturii sau minuni faurite de mana dibace a omului, ascunde o istorie zbuciumata de razboaie, dureri materializate in vestigii si ramasite ale cetatilor, morminte de oase ale razboinicilor descoperite in ultimii ani; este de asemenea o zona cu o cultura religioasa foarte bogata, aici gasindu-se foarte multe manastiri si biserici ctitorite in mare parte de personalitati istorice sonore. Moldova a fost plaiul natal si de suflet al multor scriitoari si oameni de cultura care au contribuit la crearea civilizatiei romane, a culturii romanesti si a recunoasterii Romaniei ca tara independenta, de sine statatoare, cu o istorie bogata si un popor bine inradacinat si cu traditie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Circuit Turistic.doc