Circuit Turistic în Maroc

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3705
Mărime: 743.60KB (arhivat)
Publicat de: Cristobal Mircea
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Capitolul I. Circuit turistic în Maroc
  2. 1.1. Concediu de vis într-un tarâm magic
  3. 1.2. Circuit în Maroc
  4. 1.3. Piata tintă
  5. Capitolul II. Modalităti de realizare a programului
  6. 2.1. Transportul
  7. 2.2. Cazarea
  8. 2.3. Alimentatia
  9. 2.4. Agrementul
  10. Capitolul III. Analiza de pret
  11. Capitolul IV. Mix-ul de promovare al produsului turistic international

Extras din proiect

Capitolul I. Circuit turistic în Maroc

1.1. Concediu de vis într-un tarâm magic

Marocul – ţară arabă, africană şi mediteraneană, situată la confluenţa marilor civilizaţii ce s-au succedat şi întrepătruns cu repeziciune în lumea arabo-berberă a Maghrebului – constituie o reuşită simbioză între măreţia trecutului şi imperativele prezentului.

Marocul – leagăn al unui trecut ce se măsoară în secole şi milenii – oferă vizitatorului decorul grandios al vestigiilor, picturile rupestre din regiunile presahariene sau Atlasul Mare, civilizaţia deşertului, monumentele artei islamice în care rafinamentul se îmbină cu măreţia, arta şi folclorul cu originalitatea etalată în numeroase centre urbane şi rurale.

Făurindu-şi istoria şi definindu-şi personalitatea în spaţiul limitat de Mediterana, Atlantic, triplul lanţ al Atlasului învăluit în legendă şi nisipul Saharei – Marocul dezvăluie privirii prestigioase monumente ale civilizaţiei, precum şi farmecul inedit al peisajelor. Printr-un paradox al naturii rar întâlnit, în aceeaşi zi se poate trece prin toate anotimpurile: amatorii sporturilor de iarnă pot schia pe pantele înzăpezite ale Atlasului, în timp ce iubitorii mării pot face baie în Atlantic, pe plajele Agadirului.

Litoralul mediteranean şi atlantic, piscurile înzăpezite ale Atasului, creasta Rifului cu vestitele sale păduri de cedri, ineditul oazelor presahariene, varietatea florei şi faunei, pitorescul oraşelor prefigurează un atrăgător itinerar turistic ce oferă vizitatorului imagini sugestive asupra frumuseţii ţării, a transformărilor înnoitoare prin care trece Marocul.

Mărturiile milenarei civilizaţiile şi însemnul noului apar aproape pretutindeni. Dar, înainte de toate în capitalele imperiale – FES, MEKNES, RABAT- nume cu adânci rezonanţe în istoria mai veche şi mai nouă a Marocului.

Marocul, situat în nord - vestul continentului african, cuprins între 27° 40’ - 35° 55’ latitudine nordică şi 1° - 13° 10’ longitudine vestică, este mărginit la vest de Oceanul Atlantic, la nord de Marea Mediteraneană, la est de Algeria şi la sud de Sahara Occidentală.

African şi vecin Europei, mediteranean şi atlantic, cu jumătate din suprafaţă scăldată de apă şi cealaltă jumătate durată în piatră şi în nisipul cald Saharei, Marocul îşi afirmă entitatea în cadrul unor coordonate geografice definitorii.

Suprafaţa Marocului este de 446.550 km pătraţi.. Are un relief variat, constituit din deşert, câmpii şi munţi. În partea centrală, paralel cu litoralul atlantic, se desfăşoară, pe direcţia SV – NE, Munţii Atlas, care domină câmpia înaltă Molouya. Spre V se întinde un vast platou care atinge 1300 m altitudine şi domină câmpia atlantică. În N se desfăşoară munţii RIF.

Clima este variată: deşertică în S, relativ secetoasă în podişurile interioare, oceanică în câmpia litorală atlantică şi mediteraneană pe coasta nordică. Principalele râuri se îndreaptă spre Atlantic. Vegetaţia săracă sau absentă în deşert, stepică pe platouri şi păduri, restrânse în munţi şi în zona de coastă. Fauna este diversificată în funcţie de climă şi asociaţiile vegetale. Contrastele de temperatură se accentuează de la o zonă la alta şi de la un anotimp la altul. Zonele de coastă înregistrează o temperatură medie anuală de 17°C, în ianuarie 10 - 12°, iar în august 20 -22°. Ea oscilează însă în zona Marrakech între zero grade în ianuarie şi 45° în august. De asemenea, în interiorul ţării, la FES, se înregistrează în luna ianuarie sub zero grade, iar în luna iulie între 26 -40°.

1.2. Circuit în Maroc

Aflat între Marea Mediterana și Oceanul Atlantic, între doua continente, Europa și Africa, străbătut de Munții Atlas despre care se credea că sprijina cerul, cu o bogată paleta coloristica de la verdele câmpiilor până la nisipul auriu sau argintiu al Desertului Sahara, Marocul a fost întotdeauna ținutul întâlnirilor și schimburilor culturale.

Încă din antichitate acest ținut a căzut pradă unor invazii succesive, mai întâi Fenicienii, apoi Romanii si Bizantinii. Pe acest pământ binecuvântat, culturile Berbera, Arabă, Ebraică și Creștină, au învățat să conviețuiască. Fiecare și-a lăsat amprenta originală, transformând ținutul Marocului intr-un pământ al toleranței si al frumuseții comuniunii culturale, regăsite în frumusețea arhitecturală uimitoare, evidenta mai ales în orașele sale imperiale:

- Marrakech

- Rabat

- Fez

- Meknes

Marile dinastii au construit edificii religioase impunătoare și palate de o frumusețe sublimă. Să nu uitam de medinas (vechile cartiere arabe) și culorile lor magice, adevărate labirinturi protejate de ziduri, organizate în jurul piețelor publice, cum este Djema el Fna din Marrakech, renumit în întreaga

lume.

Această moștenire culturala are multe alte bijuterii arhitecturale, cum sunt inestimabilele ruine Essaouira sau Asilah, ruinele romane de la Volubis, construcțiile andalusiene de influenta araba de la

Tétouan, orasele Rabat, Casablanca sau Tanger cu stilul lor urban ceva mai cosmopolitan, sau frumusețea impunătoare a ksar-urilor (satelor fortificate) din enormele văi din sud.

În această țară modernă cu tradiții antice timpul capătă repede o altă dimensiune. Cum călătorilor li se dă întotdeauna șansa de a descoperi locuri noi sau de a se ascunde de civilizație, aceștia își găsesc liniștea mult visată, relaxarea și odihna într-un ambient generos. Deși Marocul este mai departe decât majoritatea țărilor pe care le cunoaștem, oferă aceleași opțiuni de călătorie ca și celelalte țări europene. Te poți deplasa cu avionul între diferite orașe, dar poți lua de asemenea un tren, un taxi sau închiria o mașina, ori poți călători în motocicletă. Asta înseamnă că este relativ ușor să te deplasezi în Maroc și nu comportă probleme deosebite, fie că ești o persoană mai aventuroasă, sau una mai rezervată și precaută.

Fiind în același timp și un circuit turiști, care prin natura lui implică succesiuni de călători vă propunem ca perioada de desfășurare a circuitului să fie de 11 zile, in care veți putea face o călătorie în trecut, în vechile capitale imperiale și veți vedea peisajele spectaculoase ale munților și deșertului unei țări absolut încântătoare.

1.3. Piața țintă

Programul se adresează tuturor categoriilor de persoane, care au dorința de a vedea ceva inedit si de neuitat intr-un concediu de odihna, sau de ce nu și pentru o lună de miere de neuitat.

Oricine merită o călătorie de neuitat într-un tărâm fermecat.

Capitolul II. Modalități de realizare a programului

2.1. Transportul

Pentru a călătorii in cele mai bune condiții, spre tărâmul mult visat, compania noastră va pune la dispoziție mai multe variante, urând ca dumneavoastră să vă alegeți ceea ce vi se potrivește. Aveți la dispoziție următoarele companii de transport aerian:

Tariful zborului nu este sub controlul nostru și se poate modifica oricând pană la emitere, in funcție de politica companiei aeriene.

Tarifele zborurilor internaționale variază în funcție de:

• data la care se face rezervarea, perioada din an a călătoriei,

• clasa la care călătoriți, tipul zborului (low cost/regular) și linia aeriana.

Tarif zbor: 482 Euro/persoana

Transport conform traseului, cu jeep Toyota Land cruiser, dedicat cu șofer/ghid vorbitor de limba

engleza/franceza pe toata durata sejurului; jeep-ul este la dispoziția dvs din ziua 2 pana in ziua 11.

Preview document

Circuit Turistic în Maroc - Pagina 1
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 2
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 3
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 4
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 5
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 6
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 7
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 8
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 9
Circuit Turistic în Maroc - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Circuit Turistic in Maroc.doc

Alții au mai descărcat și

Elaborarea unui Produs Turistic - Maroc

Introducere Turismul este o mare afacere. Este una dintre cele mai vaste industrii din lume şi în multe regiuni este singura şi cea mai răspândită...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Maroc - tezaurul deșertului - circuitul orașelor imperiale

- CAPITOLUL 1 ALEGERA TIPULUI DE PROGRAM TURISTIC Tipul programului este circuit, urmarindu-se destinatiile CASABLANCA - RABAT-FEZ-MARRAKESH 1.1...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Prezentare turistică Maroc

Introducere - încadrare generală Cu acrobaţii şi îmblânzitorii săi de şerpi, Marocul este o ţară care incită la visare. Doar la auzul unor nume...

Planificare de Marketing în Turism

Inca de la infiintare din august 2000, agentia este membra ANAF (Asociatia Nationala a Agentiilor deTurism) avand contracte cu un numar...

Practică ECTS agenție de turism

MOTIVAŢIA Am ales agenţia de turism CLIVEN TURISM, pentru a efectua stagiul de practică în perioada de 21iunie-2 iulie, cu scopul de a întreprinde...

Program de marketing Călimănești - Căciulata

Structurile de cazare turistica din România au primit, în 2003, 5,73 de milioane de turisti, dintre care 1,51 milioane au fost straini - ceea ce...

Africa de Nord

I.1 Localizare Africa este al doilea continent ca mărime de pe Terra şi cel mai populat după Asia, avand o suprafata de aproximativ 30 milioane...

Plan de marketing - Stațiunea Călimănești-Căciulata

1. Expunerea introductivă: Descriere staţiunea Călimăneşti-Căciulata: Staţiunea Călimăneşti-Căciulata are un trecut zbuciumat, determinat de...

Agenția de turism

ARGUMENTAREA ALEGERII TEMEI În lucrarea de faţă am abordat problema organizării interne a unei agenţii de turism, o organizare de a căre-i...

Excursii și Circuite Turistice

INTRODUCERE Turismul reprezintă în momentul de față unul din fenomenele care domină lumea contemporană, un segment din cele mai profitabile din...

Ai nevoie de altceva?