Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2194
Mărime: 4.35MB (arhivat)
Publicat de: Adonis Popa
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Corneliu Iatu

Extras din proiect

De ce Columbia??

Columbia este clar, unul dintre locurile la care cei mai mulți dintre noi visăm. Una dintre cele mai captivante tari ale lumii, plina de varietate, contraste si mister, Columbia este acum o tara sigura, pregatita sa arate vizitatorilor ce au pierdut in tot acest timp, dupa decenii de conflicte civile.

Columbia găzduiește câteva dintre cele mai bune festivaluri din lume, de la carnavaluri uriașe și sărbători religioase până la evenimente mai mici, mai mult decăzute, celebrând alimente și genuri muzicale. Puteti calatori cu usurinta in toata tara pentru un an doar prin vizitarea festivalurilor.

Prin urmare m-am gandit sa prezint principalele evenimente din aceasta tara prin intermediul unui "calendar anual al evenimentelor" în cadrul căruia asociez fiecărei luni a anului un eveniment sau mai multe, conform perioadei de desfășurare.

1.Ianuarie

Anul Nou incepe cu un bang în Columbia și trei dintre cele mai populare și mai distractive festivaluri din Columbia se întâmplă în această lună. Feria de Cali, Feria de Manizales și Festivalul alb-negru din Pasto.

Feria de Cali

Este cel mai important eveniment cultural din Cali, Columbia. Este o celebrare a identității culturale a regiunii, renumită pentru maratonul Salsa, parade de echitație și petreceri de dans.

Numit "La Feria de Cali" (Targul Cali). Târgul a fost sărbătorit din 1957, din 25 decembrie până în 30 decembrie, și promovează diversitatea culturală, etnică și muzicală din regiune. Turismul în jurul Târgului este un motor principal al economiei orașului la sfârșitul anului.

Feria de Manizales - 5 ian. 2019 - 13 ian. 2019

Târgul Manizales este recunoscut pentru sezonul de luptă cu tauri și pentru Regele internațional al cafelei.

Acest târg are rădăcini spaniole și este inspirat de Târgul din aprilie din Sevilla, imitând câteva obiceiuri, dar și multe obiceiuri columbiene, mai ales din regiunea andină.

Festivalul alb-negru din Pasto.

An de an, după Crăciun și Revelion, locuitorii orașului Pasto, din Columbia, sărbătoresc cu mult fast Festivalul "Alb și Negru". Participanții respectă riguros tradiția, se pictează în alb și negru și aruncă unii în ceilalți făină și pudră de talc.

Carnavalul se bazează pe istoria comunității de culoare din regiune. Potrivit legendei, în timpul unei revolte din 1607 împotriva regelui spaniol, sute de sclavi au fost liberi pentru o zi. Aceștia au putut să se odihnească și să se bucure de tradițiile africane. Din 2009, Festivalul "Alb și Negru" a fost proclamat de UNESCO drept una dintre cele 146 de capodopere ale patrimoniului imaterial al umanității.

Festivalul Hay din Cartagena

În fiecare an, la sfârșitul lunii ianuarie, Cartagena aduce un omagiu literaturii în timpul festivalului Hay, unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de literatură din țară. Participanții se bucură de romane și poezii, precum și de piese, expoziții, ateliere și conferințe. Acest eveniment, deținut și în alte țări, durează patru zile în ultima săptămână a lunii ianuarie și reunește scriitori, jurnaliști, poeți, muzicieni și artiști din Columbia și din alte țări din America Latină și din întreaga lume.

Preview document

Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 1
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 2
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 3
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 4
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 5
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 6
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 7
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 8
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 9
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 10
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 11
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 12
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 13
Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Columbia - traditii, obiceiuri, festivaluri.docx

Ai nevoie de altceva?