Concurenta Intreprinderilor Hoteliere pe Piata Produsului Hotelier al Municipiului Chisinau

Imagine preview
(7/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Concurenta Intreprinderilor Hoteliere pe Piata Produsului Hotelier al Municipiului Chisinau.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adrian Bulican

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Introducere
I. Generalitați privind industria hotelieră.
1.1 Definirea terminilor de : industria ospitalității, industrie hotelieră, unitate de cazare, hotel.
1.2 Clasificarea a unităților cu activitate hotelieră, categoriile și tipurile hotelurilor.
1.3 Evoluția unităților de cazare din Republica Moldova.
II. Concurența hotelieră municipiului Chișinău.
2.1 Prezentarea unităților hoteliere din municipiul Chișinău.
2.2 Piața serviiciilor hoteliere.
2.3 Liderii pe piața hotelieră mun.Chișinău și cei care cedează lor : pe exemplul hotelurilor LeoGrand&Convention Center și hotelul Codru.
III. Posibilități de dezvoltare a industriei hoteliere.
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Introducere.

Turismul este cunoscut ca fiind cea mai largă industrie. Veniturile sale au o proporţie semnificativă în economia multor ţări şi este una din cele mai mari producătoare de locuri de muncă. Contribuţia sa la PNN, angajarea şi dezvoltarea regională sunt bine documentate, spre deosebire de alte sectoare, este prevăzut să crească în importanţă în următoarele decenii ca urmare a creşterii timpului liber.

Într-o zonă, stațiune, localitate turismul se poate dezvolta satisfăcător datorită existenței posibilităților pentru cazare și odihna vizitătorilor. De aceea, dintre formele de bază tehnico-materială, capacitățile de cazare condiționează în cea mai mare măsură volumul activității turistice.

Cazarea vizează crearea condițiilor și confortului pentru odihna călătorului; ea poate fi definită ca rezultatul (produsul sau serviciul) industriei hoteliere , sector ce înglobează ansamblul activităților desfășurate în spațiile de locuire temporară.

Hotelul – reprezintă forma tradițională cea mai cunoscută de cazare a industriei hoteliere, deținând ponderea cea mai mare în totalul unităților de cazare. În afara funcției principale de cazare, hotelurile îndeplinesc și funcții conexe, menite să asigure satisfacerea cât mai deplină a cererii turiștilor pe toată durata sejurului lor.

Legătura dintre activitatea turistică și industria hotelieră este foarte comlexă, de profunzime și de intercondiționare reciprocă: pe de o parte, industria hotelieră se dezvoltă ca urmare a creșterii circulației turistice, iar pe de altă parte , însăși evoluția turismului este determinată de existența unor spații de cazare, de nivelul lor de echipare, de calitatea și varietatea serviciilor oferite.

De-a lungul timpului, activitatea hotelieră s-a dezvoltat în corcondanță cu însuși evoluția vieții economico-sociale. La sfâșitul Evului Mediu, în Elveția și Germania, înăintașii hotelierilor de astăzi ridicaseră deja confortul și calitatea serviciilor la un nivel de referință. În Franța, începând cu sec.XVI-lea, gastronomia a fost cea care a îndeplinit rolul de locomotivă pentru dezvoltarea întregului sector de activitate. Aceste țări și-au menținut până în ziua de astăzi imaginea tradițională de creatoare de școală și de prestătoare ale unor servicii de cel mai înalt nivel.

Până la al doilea război mondial activitatea hotelieră a continuat să evolueze lent. După, 1950 o dată cu expansiunea economică americană , s-a produs o explozie : SUA creează mari lanțuri hoteliere integrate, deschizând hoteluri mai întâi pe continental American, apoi și în restul lumii. Activitatea hotelieră devine un element important al creșterii economico-sociale. Cele mai rapide extinderi ale capacităților hoteliere au loc în zonele cu activitatea economică cea mai dinamică, beneficiarii acestor hoteluri fiind oamenii de afaceri. Alte puteri economice, îndeosebi Franța și Marea Britanie, preiau experiența americană și fondează alte mari rețele.

Republica Moldova, din nefericire, a rămas izolată de procesele de integrare internațională în domeniul activității hoteliere. Industria hotelieră din RM a fost direct influențată de crizele politice și economice. Dar, putem spune, că sectorul hotelier a municipiului Chișinău a înregistrat o dezvoltare şi modernizare în ultimii ani. Cele mai dominante hoteluri din capitală încearcă să-și desfăsoare activitatea astfel încât să capete și să menţină o poziţie bună pe piaţă şi în faţa concurenţilor prin: prestarea serviciilor la o calitate înnaltă; obţinerea unui raport bun calitate/preţ; printr-o ofertă cât mai mare şi vastă pentru satisfacerea celor mai rafinate cereri; ameliorarea echipamentelor şi a confortului.

Există persoane care plătesc sume mari pentru un sejur deosebit şi de calitate, deci, calitatea şi satisfacerea clienţilor devine o forţă majoră care trebuie îmbunătăţită nelimitat, pentru că însuşirea acestor calităţi poate determina avantaje mari.

Lucrarea de faţă cuprinde 3 capitole. Astfel, în capitolul I al lucrării am prezentat definiții generale privind industria hotelieră, care cuprinde: 1.1 definirea terminilor de : industria ospitalității, industrie hotelieră, unitate de cazare, hotel; 1.2 clasificarea a unităților cu activitate hotelieră, categoriile și tipurile hotelurilor. În punctul 1.3 am încercat să fac o analiză a evoluției unităților de cazare din RM.

Fisiere in arhiva (1):

  • Concurenta Intreprinderilor Hoteliere pe Piata Produsului Hotelier al Municipiului Chisinau.doc

Alte informatii

MINISTERUL EDUCAȚIEI REPUBLICII MOLDOVA ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA “ BUSINESS ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR” CATEDRA “COMERȚ, TURISM, SERVICII HOTELIERE”