Costuri Preturi și Tarife în Agroturism

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6319
Mărime: 2.34MB (arhivat)
Publicat de: Teresa-Daiana Nica
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Marginimea Sibiului este o zona etnografica unica in Romania situata la vest de Sibiu, limitata la sud de valea Sadului si la nord de valea raului Saliste, ce cuprinde 18 localitati: Boita, Sadu, Rau Sadului, Talmaciu, Talmacel, Rasinari, Poplaca, Gura Raului, Orlat, Fantanele, Sibiel, Vale, Saliste, Gales, Tilisca, Rod, Poiana Sibiului si Jina.

Limita de rasarit este satul Boita, asezat pe malul drept al Oltului, la intrarea in defileul cu acelasi nume, iar limita de vest este comuna Jina, avand drept hotar raul Sebes.

Marginimea Sibiului, prin aspectele sale de cultura materiala si spirituala se inscrie intre cele mai vechi vetre ale etnogenezei romanesti. Marturiile arheologice, scoase la lumina pana acum, atesta prezenta omului pe aceste meleaguri, inca din perioada paleoliticului mijlociu ( cca 100.00 0 - 40.000 î.e.n. ).

Numele ,,margineni” a fost dat locuitorilor acestor sate din judetul Sibiu deoarece locuiau intr-o zona de contact intre deal si munte pe vechea frontiera austro-ungara din sudul Transilvaniei. Aceasta zona era una agro-pastorala, satenii avand ocupatia principala crestera animalelor. In timpuri îndepartate pastorii isi duceau turmele in cautarea pasunilor bogate pana dincolo de Dunare spre Constantinopol sau spre Adriatica, dincolo de Tisa in Polonia, iar spre rasarit pana in Caucaz, dovedind multa tenacitate si dorinta de cunoastere specifica acestor locuri. Astfel, in aceste sate se simte influenta diferitelor culturi.

Cele mai renumite centre de oieri din aceasta zona au fost : Saliste – un vechi loc administrativ, de judecata, un centru al spiritualitatii marginenilor, denumita "Capitala Culturala si Spirituala a Marginimii Sibiului" atestat din anul 1354 , Orlat atestat din anul-1322, Rasinari – atestat din anul 1204 veche resedinta episcopala ortodoxa amplasata la mijlocul distantei dintre Sibiu si Paltinis si Poiana Sibiului – un sat intemeiat mai tarziu care a devenit foarte repede un centru important al oierilor.

Dintre ocupatiile traditionale ale locuitorilor zonei, transhumanta, a facut renumita Marginimea in tara. Turisti dornici de aventura au la dispozitie numeroase provocari alpine in masivul Cindrel si in Muntii Fagarasului, aflati in apropiere. Tot in masivul Cindrel se afla situate si cea mai inalta statiune montana din tara - Paltinis - statiune unde se pot practica si sporturi de iarna.

In aceasta zona s-au nascut: Emil Cioran, Constantin Noica si Octavian Goga.

Muzeul Pr. Zosim Oancea din Sibiel gǎzduieşte cea mai mare expoziţie de icoane pe sticlǎ din Transilvania existentǎ astǎzi, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români.

Fuziune unicǎ a tradiţiilor orientale cu tehnicile occidentale, icoanele pe sticlǎ cunosc o mare înflorire în aceastǎ regiune a României în primele decenii ale secolului al XVIII-lea, atingând culmea dezvoltǎrii între 1750 şi sfârşitul anilor 1800, ajungând aproape sǎ se stingǎ apoi între cele douǎ rǎzboaie mondiale.

Constituitǎ cu începere din anul 1969, operǎ a pǎrintelui Zosim Oancea şi a comunitǎţii din Sibiel, bucurându-se şi de susţinerea unor instituţii şi donatori privaţi români şi strǎini, colecţia acestui muzeu prezintǎ, prin cele 600 de exponate, principalele tipuri de icoane pe sticlǎ, împreunǎ cu opere ale câtorva dintre cei mai importanţi pictori de icoane (atunci când aceştia sunt cunoscuţi).

Destinaţie pitorească, cu un peisaj idilic şi o tradiţie îndelungată pe harta turismului intern şi internaţional, Mărginimea Sibiului a fost răsplătită cu cea mai prestigioasă distincţie acordată pentru calitatea serviciilor şi diversitatea mediului natural – Premiul „La Pomme d’Or” ( FIJET „Golden Apple”) 2009, echivalentul premiilor Oscar pentru turism este acordată anual de Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) unei destinaţii sau personalităţi care s-au evidenţiat în dezvoltarea turismului din ţara lor.

Peisajele Mărginimii, ospitalitatea oamenilor şi vechimea agroturismului din Sibiel au adus Mărginimii Sibiului acest premiu. Ceremonia de decernare a avut loc la Sălişte.

Gura Raului - Localitatea este situata la 20 km vest de Sibiu, la iesirea Cibinului din Muntii Cindrel. Un drum modernizat derivat din DN 1 (E 15 A) la Cristian, conduce prin Orlat la Gura Raului.

Preview document

Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 1
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 2
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 3
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 4
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 5
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 6
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 7
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 8
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 9
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 10
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 11
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 12
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 13
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 14
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 15
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 16
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 17
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 18
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 19
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 20
Costuri Preturi și Tarife în Agroturism - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Costuri Preturi si Tarife in Agroturism.doc

Te-ar putea interesa și

Turismul - factor de dezvoltare rurală în regiunea Vatra Dornei

INTRODUCERE Turismul rural şi agroturismul: este o categorie aparte de turism, cuprinzând activitatea turistică propriu-zisă (cazare, pensiune,...

Agenția de turism - Componentă a distribuției turistice

INTRODUCERE Turismul face parte din sectorul serviciilor și își pune amprenta hotărâtoer asupra economiei mondiale prin efectele considerabile pe...

Turismul - Factor de Dezvoltare Rurală în Zona Suceava

INTRODUCERE Putem afirma, fără a greşii, că apariţia călătorilor turistice s-a produs în antichitate, iar activităţile turistice în spaţiul rural...

Pensiunea ecologică - La Visători

1.Sumar Afacerea consta in construirea unei pensiuni turistice ,,ecologice’’, in cadrul careia clientii beneficiaza de servicii de cazare, masa si...

Turismul rural - factori de dezvoltare rurală în microzona Vatra Dornei

Cap. 1 Aspecte teoretice privind turismul rural si agroturismul 1.1 Conceptul de turism rural si agroturism Turismul rural este o activitate...

Amenajarea agroturistică - Zărnești

ORASUL ZARNESTI Harta orasului Zarnesti (www.zarnesti.net) Pe teritoriul de astazi al orasului Zarnesti se pare ca au locuit oameni din cele mai...

Înființarea unei societăți comerciale - la piovra turista

INFIINTAREA SOCIETATII COMERCIALE DE TURISM – LA PIOVRA TURISTA I. Elaborarea statutului SC. La Piovra Turista SRL. Caracteristici si avantaje...

Bucovina

geografica - Unităţi agroturistice: Bucovina Asezare. Altitudine. Relief In partea de nord a Romaniei, in nord vestul zonei turistice Moldova,...

Ai nevoie de altceva?