Destination Dubai - Place Branding

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 10212
Mărime: 1.81MB (arhivat)
Publicat de: Flaviu Tomescu
Puncte necesare: 7
Acest proiect are ca tema conceptul de place branding cu studiu de caz pentru Dubai. A fost prezentat in cadrul ASE, la facultatea REI, in cadrul seminarului de turism international

Extras din proiect

Discutarea Conceptului De Branding

Dicţionarul Princeton Defineşte Branding-ul Ca Fiind Un Proces De Creare A Elementelor Prin Care Un Produs Este Distins De Alt Produs. Asociaţia Americană De Marketing (Ama) Face Conexiunea Între Conceptul De Brand şi Un „nume, Termen, Semn, Simbol Sau Design, Ori O Combinaţie Între Acestea” Cu Menirea De A Personaliza Bunurile şi Serviciile Anumitor Producători Comparativ Cu Ale Altora.

Cu Alte Cuvinte, Branding-ul Se Referă La Procedeul De „introducere A Ordinii şi Certitudinii În Ceea Ce Este În Principiu Haotic (...) Este O Sursă De Diferenţiere, Dar şi De Identificare, Recunoaştere şi Continuitate” . Se Constituie În Expresia Unei Combinaţii De Atribute, Cu Diverse Materializări şi Cu Proprietatea De A Influenţa Procesul De Gândire Al Potenţialilor Clienţi Prin Crearea şi Adăugarea De Valoare .

Atributele Sunt Cele Care Generează Percepţiile Pe Care Publicul şi Le Va Aminti La Menţionarea Brandului În Contextul Său (Spre Exemplu: Beneficii Tangibile, Beneficii Emoţionale).

Materializările Brand-ului

Valoarea Poate Fi Tratată Din Dublă Perspectivă:

A Cumpărătorilor – Din Acest Punct De Vedere, Valoarea Este Cea Care Determină Achiziţia

A Deţinătorului De Brand – Pentru El, Valoarea Reprezintă Siguranţa Unor Câştiguri Viitoare Superioare; Pentru O ţară, Ea Poate Fi Reprezentată, Spre Exemplu, De Mărimea Fluxului De Investiţii Străine Directe (Isd).

La Rândul Său, Branding-ul Poate Fi Privit Din Dublă Perspectivă - Ca Artă şi Ca ştiinţă, Ca Proces Care Gestionează Asocierea Brand-ului Cu Ceea Ce S-a Imprimat În Amintirea Consumatorilor ţintă. Prin Urmare, Este Centrat Pe Consumator.

Un Bun Brand Va Emite Un Mesaj Clar, Credibil şi Motivant Care Urmăreşte Fidelizarea Consumatorilor. Brand-ul Poate Fi Identificat De Către Consumatori Chiar şi În Lipsa Unei Cunoaşteri Detaliate A Produselor/Serviciilor Oferite De Creatorul Conceptului.

Puterea Brand-ului Se Bazează Pe Trei Elemente : Conştientizarea Existenţei Sale De Către Segmentul ţintă De Consumatori; Atitudinea Consumatorilor Faţă De Brand; Percepţia Consumatorilor Faţă De Acurateţea Construirii Brandului Respectiv.

De Ce Au Nevoie Produsele De Branding

Branding-ul Produselor Este Extrem De Important În Mediul Actual Competitiv, În Care Cucerirea Unui Segment De Consumatori Devine O Provocare Tot Mai Mare. Procesul Implică Eforturi Sporite De Cercetare şi Definire, Precum şi Responsabilitate, Întrucât Este „o Sursă De Promisiuni” .

Produsele Au Nevoie De Branding Întrucât Prin Intermediul Său Se Obţine Recunoaşterea Acestora şi Fidelizarea Consumatorilor. Consumatorii Îşi Vor Aminti Cu Uşurinţă Sporită De Produsele Cu Un Brand Puternic, Fie La Nivel Vizual (Prin Logo, Simboluri, Design), Fie La Nivel Auditiv (Prin Nume, Slogan).

Pentru Clientela Cu Personalitate Impulsivă, Un Brand De Încredere Poate Face Diferenţa În Alegerea Produsului Respectiv În Detrimentul Altuia (Mai Puţin Cunoscut). Iar Dacă Produsele Sunt De Calitate, Brand-ul Va Fideliza Clientela Respectivă.

Totodată, Branding-ul Oferă Un Indicator Atât Al Potenţialului Producătorului (Doar Întreprinzătorii Puternici Au Forţa Materială Necesară Să Îl Construiască şi Să-l Promoveze) Cât şi A Calităţii Produsului (În Marketing Este Foarte Răspândită Convingerea Că Dintre Două Produse Identice Consumatorul Îl Va Alege Pe Cel Cu Brand, Deoarece Le Oferă Impresia Unei Calităţi Superioare). Nu În Ultimul Rând, Succesul Unui Brand Permite Utilizarea Sa Multiplă, Pe Principiul „un Singur Brand, Mai Multe Produse”.

În Turism, Branding-ul Poate Fi Clasificat În:

1. Branding Al Destinaţiilor Turistice = Place Branding – Exemplu: Dubai Ca Destinaţie.

2. Branding Al Produselor Turistice – Poate Fi Individual (Identificarea şi Diferenţierea Anumitor Produse Turistice De Altele Prin Promovare şi Orientare Către Exterior) Sau Holistic (Orientat Spre Integrarea Tuturor Produselor Unui Ofertant Pe Piaţa Turistică).

Ce Este Place Branding?

Place Branding, Cunoscut şi Sub Denumirea De Destination Branding, Place Marketing Sau Place Promotion Se Referă La Procesul De Branding Aplicat Unei ţări, Unui Oraş Sau Anumitor Părţi Ale Unui Oraş (Unei Destinaţii Turistice La Modul General), Scopul Principal Fiind Evidenţierea Particularităţilor Acestora În Vederea Atragerii Turiştilor, Investitorilor şi Altor Actori. „locul” Poate Fi Privit Ca Un Produs, Iar Din Punct De Vedere Turistic Acesta Este Identificat Cu „destinaţia”. Place Branding Este Prin Urmare Orientat Către Sporirea Atractivităţii Unei Destinaţii Turistice.

În Câteva Cuvinte, Place Branding Implică :

Definirea Clară A Unui Scop

Existenţa Unor Elemente Distinctive Ale Destinaţiei Respective

Comunicare Eficientă

Îndeplinirea Promisiunii Comunicate De Brand

Atunci Când Destinaţiile Turistice Sunt Modelate Ca Un Brand, Numele Va Fi În General Cel Al Locaţiei Respective, Fapt Ce Amplifică Gradul De Conştientizare A Existenţei Acelei Destinaţii şi Facilitează Anumite Asocieri (Dezirabile) În Mintea Potenţialilor Turişti .

Este Un Concept Complex, Care Vizează Consolidarea Caracteristicilor Esenţiale Unei Destinaţii Turistice Printr-un Procedeu Holistic - La Nivel Social, Economic şi Cultural - De Natură Să Schimbe, Să Fortifice Sau Să Corecteze Percepţiile Potenţialilor Turişti. Prin Urmare, Nu Este Suficientă O Schimbare De Logo, Slogan Sau Simboluri (Care Reprezintă Materializările Brandului La Modul General), Trebuind Formulată O Strategie Pe Termen Lung, Bazată Pe Eficienţă În Comunicare.

Preview document

Destination Dubai - Place Branding - Pagina 1
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 2
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 3
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 4
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 5
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 6
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 7
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 8
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 9
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 10
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 11
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 12
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 13
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 14
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 15
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 16
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 17
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 18
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 19
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 20
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 21
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 22
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 23
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 24
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 25
Destination Dubai - Place Branding - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Destination Dubai - Place Branding.doc

Alții au mai descărcat și

Valorificarea potențialului turistic al municipiului Alba Iulia

Turismul reprezintă, prin conţinutul său, un fenomen caracteristic civilizaţiei actuale, una din componentele majore ale vieţii economice şi...

Dubai

Introducere Dezvoltarea explozivă a Dubai-ului din ultimii ani în turism în special, şi în domeniul afacerilor imobiliare este un permanent...

Dubai

Capitolul I: Evolutia Dubaiului Dubaiul este un oras construit pe baza unui comert liber, cu deschidere larga catre investitorii straini si catre...

Lansarea unui nou Produs Turistic

INTRODUCERE Lucrarea de fata încearca sa schiteze un plan de afaceri al agentiei de turism TRAVEL SHOP. Acest plan de afaceri este întocmit în...

Dubai

1. Discutati conceptul de “branding” De ce produsele au nevoie de branding ? În accepţiunea actuală, brandingul este procesul de creare şi de...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Ai nevoie de altceva?