Determinarea Gradului de Atractivitate a Statiunii Baile Felix

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Determinarea Gradului de Atractivitate a Statiunii Baile Felix.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

1. Prezentarea generala a statiunii…pag. 3
1.1. Asezare geograficapag. 3
1.2. Cai de acces….pag. 3
1.3. Scurt istoricpag. 3
2. Potentialul turistic al statiunii.pag. 4
2.1. Resurse turistice naturale….pag. 4
2.2. Resurse turistice antropice.pag. 5
3. Baza tehnico-materiala a turismului….pag. 7
3.1. Unitati de cazare si alimentatie…pag. 7
3.2. Unitati de agrement si tratamentpag. 8
3.3. Tipuri de turism practicate in zona…pag. 9
4. Determinarea gradului de atractivitate al statiunii prin
intermediul metodei TECDEVpag. 10
5. Solutii de imbunatatire a activitatii turistice….….pag. 14
Bibliografiepag. 15

Extras din document

1. Prezentarea generala a statiunii

1.1. Asezare geografica

Statiunea este situata la altitudinea de 140 m, în partea de nord-vest a României, în Câmpia Crisurilor, la zona de contact cu extremitatea vestica a dealurilor de la poalele Muntilor Padurea Craiului.

1.2. Cai de acces:

- rutier: Bucuresti - Oradea pe E 60 si Oradea - Baile Felix pe E 66, Satu Mare - Oradea pe DN 19; Timisoara - Arad - Oradea pe E 71

- feroviar: Bucuresti - Oradea (650 km), Satu Mare - Oradea (135 km.),Timisoara - Oradea (178 km ). De la Oradea la Baile Felix (9 km. ) - curse auto

- aerian: Bucuresti - Oradea si curse externe speciale.

1.3. Scurt istoric.

Cea mai veche marturie legata de Baile Felix apare in anul 122. Pe atunci, baile erau cunoscute sub denumirea de Termae Varadines. Despre efectele tamaduitoare ale apei a scris si marele umanist Nicolaus Olahus, in anul 1536. Intre anii 1700 si 1721, Felix Heldres descopera izvorul Felix, de la care primeste denumirea si statiunea. In anul 1731 se fac primele analize ale apelor din Baile Felix si ale proprietatilor lor curative. Simbolul statiunii - "nufarul termal" sau "floarea de lotus" - a fost descoperit, in 1789, de botanistul P. Kitaibel. Planta a fost declarata monument al naturii in 1931. Astazi, statiunea Baile Felix este una dintre cele mai renumite din tara pentru apele termale si efectul lor curativ. Anual, zeci de mii de turisti isi petrec concediile aici. Prima atestare despre statiune dateaza din anul 1763 si contine notele unui medic privind construirea unui bazin pentru bai. În 1771, bazinul de lemn a fost transformat în bazin de piatra atasandu-se si cabine de bai. Prima cladire a fost construita între anii 1766-1772.

2. Potentialul turistic al statiunii

2.1. Resurse turistice naturale.

- Relieful. Statiunea Baile Felix este asezata intr-o zona deluroasa acoperita cu paduri de fagi si stejari, 8 km sud de Municipiul Oradea (resedinta Judetului Bihor), si 22 km sud-est de localitatea Bors (punct de vama cu Ungaria).

- Clima. Climat continental moderat cu caracter de crutare. Temperatura medie anuala este de 10.40C. Iernile sunt blande, fara geruri puternice, iar verile nu sunt excesiv de calduroase. Precipitatiile reduse (615,8 mm anual). Vânturi slabe si predominate din nord si sud-est.

- Hidrografie. Principalele râuri care scalda regiunea înconjuratoare a statiunii sunt: Crisul Repede si Crisul Negru. Bogata in izvoare de ape minerale termale (20-48°C), oligotermale, radioactive, continand sulf, calciu, sodiu, descoperite la inceputul mileniului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Gradului de Atractivitate a Statiunii Baile Felix.doc

Alte informatii

Proiect de nota 10 la TURISM.