Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3013
Mărime: 771.43KB (arhivat)
Publicat de: Dorel Roșca
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Abstract

Obiectivul acestui articol este de a prezenta evoluția dezvoltării durabile a Aeroportului London Heathrow de-a lungul anilor realizat cu ajutorul statisticilor oferite de către dezvoltătorii acestui proiect. În strategia dezvoltării acestui aeroport s-a intervenit la reducerea emisiilor de carbon pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor, reducerea zgomotului și dezvoltarea de noi prototipuri ale aeronavelor ce reduc poluarea. Pentru atingerea acestor obiective s-au implementat și dezvoltat tehnologii în beneficiul pasagerilor și a comunității.

Keywords

Hethrow, turism , trafic aerian , dezvoltare durabila,aeroport

Introducere

Istoria relației dintre creșterea economică și creșterea transportului aerian este foarte foarte puternică (ICAO 2002a). Aviația a avut parte de o rapidă extindere la nivelul creșterii economiei globale. Traficul de pasageri a crescut din 1960 cu 9% în fiecare an. Rata de creștere a traficului pasagerilor a scăzut la aproximativ la 5% în 1997, iar rata dezvoltării de 5% pe an este așteptată să continue în următorii 10-15 ani (IPCC 1999, ICAO 2002b).

În Europa și UK prognoza pentru dezvoltarea traficului aerian neconstrâns poate fi mai mult decât dublu în următorii 20 de ani și aproape triplu până în 2030. (CEC 1994; DETR 2000a; Grayling and Bishop 2001).

O propunere principală anticipată de către guvernul UK în viitorul aviației este aceea că va fi nevoie de construcția unui nou aeroport cu o capacitate ce va îndeplini predicția acestei expansiuni; chiar dacă un nou terminal, al 5-lea, al aeroportului London Heathrow ar fii construit este estimat că și capacitatea traficului aerian în partea de sud-est a Angliei va deveni epuizată în următorii 10 ani.

Comisia Comunicațiilor în Transportul Aerian și de Mediu prevede:

Industria transportului aerian crește mai rapid decât în trecut și introducerea tehnologiei și avansarea operațiilor va reduce impactul asupra mediului.

În general impactul asupra mediului va crește, deoarece diferența dintre rata creșterii și rata îmbunătățirii mediului pare să se extindă în domenii importante, cum ar fii emisile de gaze cu efect de seră. Această tendința este necontrolabilă și trebuie inversată din cauza impactului sau asupra climei și asupra calității vieții și a sănătății cetățenilor europeni. (CEC 1999).

Dezvoltarea aeroportului are controverse invariabile încă de când are efecte directe asupra comunității, de exemplu, poluarea, zgomotul, traficul și dezvoltările secundare.

Actual, este o recunoaștere pe scară largă a impactului de mediu asupra trasnportului aerian, iar în același timp Departamentul pentru Transport prezice în documentul “Air Traffic for the UK 2000(DETR 2000b) următoarele:

Traficul aerian pe aeroporturile din UK se așteaptă să crească cu un procentaj de 4,25% pe an între anii 1998 și 2020.

Piața zborurilor scurte din UK este pe departe cel mai larg segment, însumând 39% din totalul zborurilor internaționale și a crescut cu 35% din anul 1995. Vacanțele pentru relaxare reprezintă 76% din tot traficul aerian, comparat cu procentul de 68% în anul 1995 și voiajul de business fiind comprimat în 24% din total.

Schimbarea majoră o reprezintă traficul zborurilor internaționale care a crescut în proporție de 11% datorită liberalizării zborurilor inter-line ce reprezintă traficul pasagerilor între aeronave/zboruri fără controlul pașapoartelor.

Programul pe piața companiilor low-cost s-a extins prin dezvoltarea traficului pe piața vacanțelor de scurtă durată de tip city-break.

Traficul de tip business este proiectat să crească cu un procent de 5,5% pe an în timpul perioadei dintre anii 1998 și 2020.

Traficul domestic în perioada de dezvoltare este așteptat să crească cu 3,5% pe an. Bazat pe termeni absoluți, traficul pasagerilor s-a dublat de la 33.6 milioane în anul 1998 la 71 milioane până în anul 2020.

Toate țările principale din aviație au aderat în anul 1944 prin Convenția de la Chicago, care a constituit cadrul internațional pentru industria aviației civile. Astăzi transportul aerian este o industrie globală și transportul aeronautic internațional este văzut ca o cheie principală în dezvoltarea economiei mondiale, stimulând schimburile între țări ,dar și ca o facilitate între relațiile economice internaționale.(OECD 1993)

Transportul aerian poate fi împărțit în trei categorii: zborurile turistice de tip charter, zborurile de afaceri(regulate) și zborurile de transport marfă. Zborurile turistice sunt componenta cu cea mai mare rată de creștere a transportului aerian și rată a dezvoltării numărului de călători de la an la an.

Bibliografie

Departament of the Environment,transport and the Regions(DETR) 1999. The Benefits of Green Transport Plans: The Guide-Summary

Departament of the Environment,transport and the Regions(DETR) 2000a. Green Transport Plans:the Cost and Benefits to Employers

Departament of the Environment,transport and the Regions(DETR) 2000b. Air Traffic Forecasts for the UK 2000.

ICAO 2002a. Civil Aviation Statistics of the World.

ICAO 2002b. The World of Civil Aviation 2001-2004.

Journal of Air Transport Management 9(2003) 145-151

The Environmentalist 16, 197-202 (1996)

Journal of Environmental Management (2001) 63 000-000

DETR(1998) A New Dental for Transport-Better for Everyone.

https://your.heathrow.com/heathrow-2-0/a-great-place-to-live/

https://your.heathrow.com/heathrow-2-0/a-thriving-sustainable-economy/

https://your.heathrow.com/heathrow-2-0/a-world-worth-travelling/

https://your.heathrow.com/heathrow-2-0/community/

https://your.heathrow.com/heathrow-2-0/a-great-place-to-work/

https://www.heathrow.com/file_source/Company/Static/PDF/Heathrow_Modern_Slavery_Policy_Statement_2017.pdf

https://www.heathrow.com/file_source/Company/Static/PDF/Communityandenvironment/Sustainabilty-Performance-Report-2016.pdf

https://www.heathrow.com/file_source/Company/Static/PDF/Communityandenvironment/Detailed_Review_of_Sustainability_Progress_2017.pdf

https://www.heathrow.com/file_source/Company/Static/PDF/Communityandenvironment/Heathrow-Carbon-Footprint_2017.pdf

https://your.heathrow.com/heathrow-2-0/

Preview document

Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 1
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 2
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 3
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 4
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 5
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 6
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 7
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 8
Dezvoltarea durabilă a Aeroportului Heathrow - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Dezvoltarea durabila a Aeroportului Heathrow.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Transporturile Aeriene - Vector de Dezvoltare Regională și Amenajare a Teritoriului

Introducere Transportul este o activitate care a apărut odată cu existența omului. Limitele fizice ale organismului uman în privința distanțelor...

Ai nevoie de altceva?