Dezvoltarea si Promovarea Turismului in Eforie Sud

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Dezvoltarea si Promovarea Turismului in Eforie Sud.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Costin Sorici

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Contextul socio-economic în care se realizează proiectul:

După integrarea României în Uniunea Europeană, dezvoltarea unei afaceri în domeniul turismului precum si promovarea si dezvoltarea unei regiuni cu potential turistic au devenit mult mai accesibile atât întreprinzătorilor cât si autoritătilor publice locale datorită fondurilor europene. Țara noastră beneficiază de un potential turistic imens, care însă nu este exploatat decât într-o mică măsură. Ca urmare a acestui fapt, România se află cu mult în urma tărilor învecinate în ceea ce priveste dezvoltarea acestui sector economic.

Studiile efectuate la nivel international relevă însă faptul că turismul românesc are sanse să devină competitiv. Potrivit unui raport al Consiliului Mondial al Turismului si Călătoriilor, din punct de vedere al perspectivelor de crestere a industriei turismului, România ocupă locul 7 din cele 176 de tări analizate. Conform datelor oficiale, contributia turismului la Produsul Intern Brut a clasat România în 2008 tot pe locul 7 în lume. Statisticile arată că cererea totală pentru serviciile turistice românesti a generat venituri de 22,7 miliarde lei, urmând să crească în următorii 10 ani cu aproape 8%, în special datorită programelor de promovare a turismului românesc. Țara noastră ar putea deveni o zonă importantă atât datorită turismului cât si a sistemului medical, existând numeroase regiuni ce trebuie exploatate (de exemplu Eforie Sud, Lacul Sărat, Poiana Stâmpei, Borsec, Tusnad, Semenic, Sovata,etc).

Scurtă descriere a proiectului:

Proiectul “Dezvoltarea şi promovarea turismului in Eforie Sud” are ca scop principal creşterea atractivitãţii acestei regiuni atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional. Acest proiect este generat de dorinţa unei sporiri considerabile a fluxurilor turistice inspre litoralul românesc prin exploatarea la maxim a tuturor atribuţiilor pe care acesta le posedã, atât atracţiile antropice cât şi cele naturale. Proiectul “Dezvoltarea si promovarea turismului în Eforie Sud” a fost conceput ca necesitate a revigorării statiunii Eforie Sud în ceea ce priveste stimularea turismului, dezvoltarea calitătii serviciilor, utilizarea optimă a beneficiilor lacului Techirghiol, zona având un potential deosebit datorită acestuia.

Statiunea Eforie Sud este o statiune estivală din cadrul orasului Eforie, aflată în extremitatea sud-estică a României, în judetul Constanta, pe fâsia de litoral cuprinsă între Marea Neagră si lacul Techirghiol, la 5 km distantă de Eforie Nord si 19 km distantă de Constanta.

În prezent, statiunea nu este promovată, acest fapt contribuind semnificativ la slaba atractivitate a acestei zone, atât în rândul turistilor români cât si în rândul turistilor străini.

Identificarea sursei de finantare:

Obiectivul strategic al Programului Operational Regional pe 2007-2013 constă în sprijinirea unei dezvoltări economice, sociale durabile şi echilibrate teritorial, a tuturor regiunilor României, potrivit nevoilor şi resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltării durabile a polilor urbani de creştere, îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a infrastructurii de bază, pentru a face din regiunile României, în special cele mai slab dezvoltate, locuri atractive pentru investiţii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea si Promovarea Turismului in Eforie Sud.doc

Alte informatii

Universitatea Ovidius Constanta Master Anul I Administrarea Afacerilor in Turism, Comerţ şi Servicii