Economia Turismului Rural - Muntii Apuseni

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Economia Turismului Rural - Muntii Apuseni.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 13 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Munţii Apuseni: locul ideal pentru a petrece o vacanţă în mijlocul naturii, la poalele munţilor, într-un sat care a păstrat intacte obiceiurile moţilor. O pensiune cochetă, plină de căldură, cu legende şi poveşti care nu te plictisesc, un loc perfect pentru relaxare şi vânătoare de fotografii pentru că aici peisajele sunt ameţitoare şi te farmecă din prima clipă. Nici nu ajungi să înnoptezi ca te şi gândeşti cum îti planifici zilele libere, să revii aici.

Şoseaua urcă lin, în serpentine lungi, printre stânca şi flori; un versant de munte e abrupt, cu grohotişuri şi guri de peşteri, celălalt e molcom, înflorit, îmbietor.

Apoi totul devine de o sălbăticie rară care culminează în dreptul văii Sterpe. Într-o parte stâncile acoperite de muşchi şi ferigi, în cealaltă parte colţi uriaşi, vineţi, goi, de o goliciune seacă, crudă. Aşezările omeneşti au dispărut, preferând platourile înalte, însorite. Apele râului se strâng în ghioluri adânci, limpezi şi reci. Peste tot piatră, cuvânt de ordine fără drept de apel: piatra muntelui, piatră pe drum, piatră în albia Arieşului.

Comuna este întinsă pe valea Arieşului şi de-a lungul mai multor pâraie de munte, ca majoritatea satelor moţeşti aflată la limita judeţelor Alba,Bihor şi Cluj şi face parte din zona Munţilor Apuseni, cunoscută şi sub denumirea de Ţara Moţilor sau Ţara de Piatră. Principalele ocupaţii ale localnicilor sunt turismul rural şi lemnăritul.Arieşeni este o zonă turistică plasată la o altitudine de 950 m, situată la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor, în Munţii Apuseni.

Descrierea locuinţei agroturistice

Există numeroase locuri de cazare în comuna Arieşeni, dar dintre numeroasele locuri de cazare am ales pensiunea Casa Noastră. Vila este localizată pe DN75 Câmpeni-Stei la aproximativ 3 km de centrul comunei Arieşeni şi cca 6 km de pârtia de ski Vârtop Arieşeni. Clasificată de Ministerul Turismului la 4 margarete, arhitectura pensiunii este deosebită încadrându-se perfect in peisajul montan, imbinind armonios zidaria din piatra masiva cu elementele din lemn masiv.

Pensiunea Casa Noastra este structurata astfel: Demisol + parter +etaj 1 + 3 mansarde:

- demisol - avem amenajata o crama de 60mp

- parter - living-room de 60mp cu semineu din piatra masiva si bucataria pensiunii

- etaj 1 - 3 camere duble (2 cu balcon) si o camera tripla

- etaj 2 - 4 camere duble (2 cu balcon)

- etaj 3 - 3 camere duble (una cu balcon)

- etaj 4 - 2 camere duble (una cu balcon)

Toate camerele pensiunii sunt dotate cu grupuri sanitare cu dus, TV color, mobilier rustic nou din lemn masiv de stejar, saltele ortopedice, ferestre termopan/velux.

Dotarile Pensiunii Casa Noastra corespund criteriilor de clasificare pentru 4 margarete.

Alte facilitati:

: : Curte de 4000mp

: : Locuri de joaca pentru copii

: : Doua terase cu o capacitate de 25 de locuri fiecare

: : Posibilitate de pregatire si servire a gratarului in aer liber

Din curtea pensiunii nu lipsesc nici cele mascotele ale pensiunii - cei doi catei Saint-Bernard.

Tipul de turism cu care este acreditata pensiunea este agroturismul, care include activitatea de primire, cazare in spatii inchise dotate conform standardelor necesare celor 4 margarete, mese in functie de cerinta clientului si participari la activitati specifice zonei cum ar fi: excursii in imprejurimi, schi, sarbatorile specifice zonei, pescuit, cunoasterea patrimoniului rural si alte activitati ale zonei respective.Alte posibilitati de a petrece timpul in Muntii Apuseni sunt: practicarea de caiac-canoe pe Raul Aries, pescuitul, culegerea fructelor de padure, a plantelor medicinale si a ciupercilor. Vara se pot face adevarate cure de afine,acestea crescand chiar si in curtea pensiunii.

Fisiere in arhiva (3):

  • Economia Turismului Rural - Muntii Apuseni.doc
  • pliant 1.doc
  • pliant 2.doc

Alte informatii

feaa, anul 3, sem 2