Evaluare si Amenajare Turistica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Evaluare si Amenajare Turistica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manolescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

1.1.Descriere geografica- Judetul Suceava se afla in nord-estul Romaniei si are granita la nord si est cu Ucraina, la sud cu judetele Neamt si Mures, la vest cu judetele Maramures si Bistrita. Judetul are o suprafata de 8553,50 kmp. Municipiile Suceava, Falticeni, Campulung Moldovenesc si Radauti, orasele Vatra Dornei, Siret si Solca sunt principalele localitati ale judetului. Municipiul Suceava, resedinta adminitrativa a judetului, are 120.000 locuitori. Judetul Suceava are aproximativ 700.000 de locuitori dintre care 250.000 in zona urbana si 450.000 locuitori in zona rurala. Clima este temperata si umeda, cu o temperatura medie anuala de 8°C. Dealurile si muntii sunt formele de relief predominate, iar 54 % din suprafata judetului este acoperita de paduri (3/4 din acestea fiind paduri de conifere). terenul arabil are o suprafata de 1813 kmp si bazinul hidrografic cuprinde 136 kmp de rauri si iazuri.

1.2.Informatii turistice-Pamant al legendelor, acesta este pentru vizitatorii acestei parti a Romaniei, cunoscuta sub numele de Bucovina, un loc unde istoria e prezenta pretutindeni. Loc de nastere a unei vechi civilizatii, judetul Suceava este situat in partea nord-estica a Romaniei si ocupa unul dintre primele locuri si a potentialul economic, uman si turistic. Relieful este cu munti si dealuri si cu o densa retea hidrografica cu ape repezi. Numarul de 100000 de turisti care viziteaza anual acest judet este explicat prin pozitia sa geografica, la intersectia drumurilor dintre nord si sud, est si vest, a vecinatatii cu Ucraina , Polonia, Republica Moldova, cat si nenumaratele monumente culturale si istorice. Trasatura caracteristica a acestui judet este ca pe o suprafata restransa se gasesc un numar mare de actractii turistice. Aici se gasesc facilitati pentru sporturile de vara si de iarna, pentru pescuit si vanatoare, cat si pentru odihna. Muntii din judetul Suceava sunt variati si cu locuri atractive. Un drum pitoresc este cel care trece prin masivul vulcanic Caliman (Vf. Pietrosu), Masivele Giumaslau si Rarau, acesta din urma fiind cunoscut pentru relieful sau carstic. Priovelisti minunate sunt oferite de cheile raurilor Bistrita Aurie, Moldova si Suceava. Judetul are rezervatii naturale de flora si fauna (bouri, cerbi, ursi, porci mistreti, cosoi de munte, lincsi). Aici se intalnesc peisaje care por fi comparate cu cele din Elvetia, Franta, Austria, Italia, Germania, Spania, s.a. Valoarea ecologica si ospitalitatea proverbiala a oamenilor creeaza conditii bune sa integreze zona Dornele in valorile montane ale lumii. printre cele 35 de monumente si rezervatii naturale, padurea seculara de la Slatioara (600 ha cu brazi de peste 400 de ani) ofera o remarcabila priveliste a naturii. Printre vestigiile perfect integrate in natura, trebuie mentionate monumentele pictate care au fost incluse de UNESCO printre capodoperele de arta ale lumii. De asemenea Federatia Indernationalade Turism a Jurnalistilor si Scriitorilor (FIJET) a decernat Premiul International POMME D"OR in 1975, acestei zone, cunoscuta acum in intreaga lume. Judetul Suceava are facilitati de cazare moderne (peste 400 locuri in hoteluri, hanuri, cabane, campinguri, case taranesti si peste 6000 locuri in restaurante) cat si peste 1000 km de drumuri nationale si judetene modernizate si 430 km de cale ferata.

1.3. Comuna Frasin s-a dezvoltat intr-un loc propice circulatiei marfurilor, pe drumul comercial multisecular, ce lega Moldova de Bistrita ardeleana. Teritoriul comunei este amplasat la confluenta raului Suha cu raul Moldova, aflandu-se la o distanta de 6 km de orasul Gura Humorului. Comuna Frasin este inconjurata de Obcinele Bucovinei (Obcina Mare la nord, Obcina Voronetiana la est, Obcina Stanisoarei la vest). Se invecineaza cu: hotarele comunei Vama, la vest si nord-vest; hotarele comunei Manastirea Humorului, la nord-est;orasul Gura Humorului, la est;hotarele comunei Stulpicani la sud.Suprafata comunei este de 8.731 ha, iar populatia comunei este de 6.750 persoane. Comuna are in componenta 4 sate: Frasin, Bucsoaia, Doroteia si Plutonita. Accesul in comuna Frasin se face atat pe cale rutiera, cat si pe cale ferata. Lungimea drumurilor publice este de 28 km pe teritoriul comunei, din care drumuri modernizate 11 km si drumuri de pamant 17 km. Lungimea liniei de cale ferata este de 3 km, cu o statie (halta). Comuna dispune de retea de distributie a apei potabile pe o lungime de 10 km, de retea de canalizare (2 km) si retea de gaz metan, in lungime de 14 km. Numarul abonatilor la serviciul telefonic este de 564, al abonatilor la radio de 892 si la televiziune de 872.Frumoasa vale a Branistei (sat Doroteia) ar putea fi un loc preferat pentru cei dornici de odihna, liniste, vanatoare etc. Gospodariile din zona pot oferi spatii de cazare si servicii specifice pentru multi turisti.Satul Doroteia este situat la o distanta de 8 km de comuna Frasin, importanta legatura intre orasele Gura Humorului si Campulung Moldovenesc.Este traversat pe toata lungimea sa de catre paraul Suha.

Sat Doroteia

2.Scopul amenajarii-Realizarea amenajarii are ca scop facilitarea functionalitatii si dezvoltarii zonei in special prin asigurarea unui flux anual cat mai uniform de turisti.Amenajarea este determinata de intentia realizarii unei structuri de interes turistic de primire diversificat , in corelatie cu formele de turism practicate in zona Bucovinei.Realizarea sa putand sa genereze un centru important de atractie pentru iubitorii zonelo de munte, datorita oportunitatilor deosebite oferite pentru aceasta dezvoltare.Obiectivele urmarite vizeaza protectia si reabilitarea zonei ,modernizarea infrastructurii , ridicarea managementului turistic precum si sprijinirea agroturismului,crearea unor circuite standarde sau personalizate.

3.Grupul tinta-Proiectul vizeaza doua grupuri tinta si anume grupul locuitorilor din zonele utilizate ca baza materiala a turismului, a caror nivel de trai se va imbunatati, prin unele surse suplimentare de venituri.Traditiile populare vor fi inviorate prin dorinta pereptuarii unor mestesuguri traditionale, iar bogatul potential rural va fi valorificat la o scara mult mai inalta.Al doilea grup tinta vizeaza turistii asupra carora este urmarita cresterea dorintei acestora de a-si petrece vacantele in cu totul alte conditii de viata si civilizatie decat sunt obisnuiti, materializarea interesului acestora pentru noi destinatii,sporirea gradului de solicitare pentru spatiile de cazare mai ieftine, precum si practicarea unui tursim cultural si de cunoastere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluare si Amenajare Turistica.doc

Alte informatii

Proiect de amenajare a unei pensiuni, prezentat la FEAA IASI , 2007, nota zece