Evaluarea Destinatiei Turistice Internationale Ungaria

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Evaluarea Destinatiei Turistice Internationale Ungaria.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, pptx de 62 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Turism

Cuprins

1.Prezentare generală a Ungariei.pg.3
2.Accesibilitatea destinației turistice.pg.4-5
3.Descrierea resurselor turistice naturale și antropice.pg.6-10
4.Descrierea formelor de turism dominante.pg.11-15
5.Nivelul de dezvolatare a infrastructurii turistice.pg.15
6.Evaluarea serviciilor de cazare.pg.16-20
7.Evaluarea serviciilor de alimentație (bucătăria din zona dată).pg.21-23
8.Servicii de agrement,divertisment.pg.24-25
9. Tarife pentru serviciile de agremenet, cazare, alimentaţie.pg.26
10.Riscuri pentru vizitatori.pg.27
11.Circulația turistică către destinație (numărul de sosiri și de plecări anual).pg.28
Bibiliografie.pg.29
Anexe.pg.30

Extras din document

1. Prezentarea generală a Ungariei

Ungaria este un stat situat în Centrul Europei, în Câmpia Panonică și la poalele sudice ale Carpaților Occidentali Interiori, la o distanță egală de Oceanul Atlantic, Munții Ural, respectiv de Marea Mediterană și Marea Nordului. Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Câmpiei Panonice, din care face parte Parcul Național Hortobágy, înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Se învecinează cu Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest, Austria la vest, Slovacia la nord, România la est și cu Ucraina la nord-est

Forma de stat a Ungariei este republică. Constituția Maghiară, scrisă în 2011, a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2012. Președintele este ales odată la 5 ani. Funcția președintului este reprezentativă, dar el desemnează premierul și este autoritatea supremă al armatei. Parlamentul inițiază legi care trebuie să corespundă cu constituția ungară, apoi președintele le aprobă. În caz că o lege nu corespunde cu constituția, președintele are dreptul să anuleze legea inițiată de parlament, prin tribunalul constituțional.

La 23 octombrie 1989, Mátyás Szűrös a proclamat a treia Republică Ungară şi a devenit preşedinte. Primele alegeri libere, democratice s-au desfăşurat în anul 1990.

În 2010, orașul Pécs a fost ales Capitală Europeană a Culturii. . În 1999 Ungaria a devenit membru al NATO.

Budapesta este capitala Ungariei. Este situată pe ambele maluri ale Dunării, care rezultă, că orașul este format din două părți. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda cealaltă treime a orașului.

2.Accesibilitatea destinației turistice Ungaria

Budapesta este capitala Ungariei şi o destinaţie turistică pentru care turiştii din toată lumea optează din ce în ce mai des datorită modului inedit în care acest oraş s-a reinventat de-a lungul timpului şi numeroaselor asedii de valenţă istorică.

Ceea ce Budapesta oferă este în mare parte şi moştenirea fostului regim comunist ce a centralizat eforturile întregului popor în dezvoltarea Budapestei ca oraş modern. Astfel, pe lângă numeroasele monumente şi piese de arhitectură, Budapesta are de arătat şi multe clădiri noi şi impozante precum şi o infrastructură de transport foarte bună. Ceea ce reprezintă liantul a celor două părţi de o parte şi de alta a Dunării este Podul construit de englezii Tierney Clark şi Adam Clark, numit Podul de Lanţuri (Chain Bridge) care a unit permanent pentru prima data în istorie Buda cu Pesta.

Pentru a ajunge în Ungaria, tot de ce aveţi nevoie este să accesaţi site-ul avia.md şi să vă alegeţi cursa Chişinău- Budapesta, un alt mijloc de a ajunge din Chişinău în Ungaria este apelul către firmele de transport din Chişinau, care oferă curse zilnice către Ungaria, durata călătoriei fiind de 24 h.

Cât despre infrastructura transporturilor din Ungaria, aceasta este foarte dezvoltată.

Transport maritim- din luna aprilie până în luna octombrie sunt accesibile navele pentu excurii ale companiei Mahart PassNave din Budapesta, care oferă excursii plutind pe Dunăre, de la Budapesta la Sentendre, Vác,Visegrad şi Esztergom.

Transport local- este bine dezvoltat . În cea mai mare parte, transportul local este reprezentat de autobuze şi troleibuze. În Budapesta, Segedin, Miskolc şi Debrecen circulă tramvaele şi sunt 3 linii de metrou, iar în capitală este şi o reţea feroviară interurbană.

În Budapesta, transportul local se bucură de mare popularitate, în orăşele mici şi în sate este binevenit mersu pe jos. De obicei, biletele de circulaţie se pot procura din chioşcurile cu ziare, biletele costă în jur de 150 forint (11,71 MDL). Călătoria fără bilet se amendează.

Transport feroviar- MÁV (Magyar Államvasutak) este o societate feroviară de transport din Ungaria împărțită în MÁV Start Zrt (transport călători) și MÁV Cargo Zrt. (transport marfă).

Lungimea rețelei feroviare: 7.606 km

Biletele pot fi procurate la orice staţie feroviară, câteva agenţii de turism sau la oficiile MÁV.Costul biletelor variază în dependenţă de distanţa care urmează a fi parcursă şi clasa vagonului. Dacă procuraţi bilet direct din vagon, atunci veţi fi nevoit să mai achitaţi încă 200 forint (156 MDL).

Transport aerian- Aeroportul Internațional Liszt este principalul aeroport internațional al Ungariei, situat în apropierea capitalei ungare, Budapesta, la 16 km sud-est de centrul orașului. Aeroportul oferă conexiuni aeriene spre Europa (în principal), dar și spre Asia, Orientul Mijlociu sau America de Nord.

Transport rutier- Pentru a închiria un automobil este nevoie să aveţi 21 de ani împliniţi şi să deţineţi permis de conducere. În cazul accidentelor de circulaţie sunteţi obligat să telefonaţi la numărul 107. Toate reclamaţiile ce ţin de domeniul asigurărilor procurate în Ungaria, pot fi expediate firmei Allianz Hungária, care este cea mai mare companie de asigurări din Ungaria, care lucrează cu cetăţenii străini.

Fisiere in arhiva (2):

  • Evaluarea Destinatiei Turistice Internationale Ungaria.docx
  • Evaluarea Destinatiei Turistice Internationale Ungaria.pptx

Bibliografie

www.wikipedia.ro
www.booking.com
http://gotohungary.com/?utm_source=www.gotohungary.com&utm_medium=referral&utm_campaign=redirects
http://ro.gotohungary.com/restaurante-si-cafenele
http://www.consiliervacante.ro/index.php/component/content/article/16-ponturi/115-10-capcane-pentru-turisti-in-localurile-din-budapesta.html
http://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/cum-sa-vizitezi-budapesta-aproape-gratis.html
http://www.ksh.hu/stadat_infra_4_5
https://www.hajduszoboszlo.cazare-in.eu/
http://travelask.ru/questions/8509-obschestvennyy-transport-v-vengrii
http://travel.nationalgeographic.com/travel/countries/hungary-guide/
http://www.infotour.ro/ghid-turistic/ungaria/divertisment/

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULTATEA „BUSINESS ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR” CATEDRA „TURISM ŞI SERVICII HOTELIERE”