Evaluarea pietei turistice in cadrul destinatiei Thailanda, orasul Bangkok

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Evaluarea pietei turistice in cadrul destinatiei Thailanda, orasul Bangkok.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Roman Livandovschi

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Introducere.3
CAPITOLUL I. Descrierea destinaţiei Bangkok.4
CAPITOLUL II. Conexiunile de transport, accesibilitate teritorială.12
CAPITOLUL III. Evaluarea potenţialului turistic al oraşului Bangkok.14
CAPITOLUL IV. Infastructura turistică.18
CAPITOLUL V. Analiza capacităţilor de cazare.22
CAPITOLUL VI. Condiţiile sanitare, riscuri pentru vizitatori.25
CAPITOLUL VII. Elaborarea unui produs turistic.26

Extras din document

Introducere

Regatul Thailandei este una din cele mai frumoase ţări din Asia de Sud-Est, bucurându-se de plaje superbe în sud, de o junglă luxuriantă în nord şi de un peisaj urban bogat în capitala Bangkok. Toate acestea, alături de ospitalitatea pentru care thailandezii sunt renumiţi pe continentul asiatic, au făcut din Thailanda o destinaţie tot mai populară în rândul turiştilor.

Thailanda este renumită pentru bucătăria specială şi pentru templele maiestruoase, iar varietatea de experienţe pe care o oferă această ţară uimeşte vizitatorii care ajung aici pentru prima data. Capitala, Bangkok, este un oraş cosmopolitan şi un adevărat paradis al shoppingului. Chiang Mai, din nord este un ţinut vechi, cu o istorie bogată. Plajele se întind pe două coaste, cu ape foarte limpezi, unde se pot face scufundări sau masaj pe plajă.

Vizitatorii capitalei Thailandei nu pot să nu fie copleşiţi de tot ce văd aici. Oraşul este intimidat – vaporos, o extindere modernă care pare să se desfăşoare la nesfârşit. Traficul este intens, zarva fără limită şi mulţimile agasante. Mulţi abia aşteaptă să evadeze pe plajele din sud sau în junglele şi munţii din nord. Este păcat, deoarece Bankokul este cu adevărat unul dintre cee mai frmoase oraşe ale Asiei.

Thailanda te ispiteşte graţie zâmbetului fermecător al femeilor thai, prin plajele paradisiace, prin palatele şi templele sale budiste, prin ospitalitatea locuitorilor şi mâncarea cu arome unice.

Capitolul I. Descrierea destinaţiei Bangkok

Din punct de vedere geografic, Thailanda se află în partea de sud est a Asiei. Se învecinează în partea de sud cu Golful Thailandei şi Malaezia, în partea de vest cu Myanmar şi Marea Andaman. În partea de est se învecineaza cu Cambodgia.

Figura 1.1 Harta Thailandei

Scurt istoric: Specific civilizaţiilor asiatice este istoria bogată ale cărei rădăcini dateaza din cele mai vechi timpuri. Mărturii despre popoarele care au trait aici există încă din perioada neolitică, descoperite în situl arheologic Ban Chiang, astăzi inclus în Patrimoniul UNESCO. În primele secole ale erei noastre, pe teritoriul actual al Thailandei, au existat trei triburi Mon, Khmer si Tai care au scris istoria veche a actualului regat. Istoria modernă a Thailandei începe în secolele al XIII- lea si al XIV-lea, când locul regatele care au luat locurile triburilor străvechi, se organizează într-o formă stabilă din punct de vedere administrativ şi încep să îşi extindă teritoriul către o formă cât mai apropiată de cea din zilele noastre. Astfel, regatele Lan Na (Chiang Rai / Chiang Mai) şi Sukhothai se asează în Nordul Thailandei şi în câmpiile centrale. Regatul Sukhothai este cucerit de Regatul Ayutthaya care va domina zona o perioadă îndelungată.

Perioada următoare, foarte tumultoasă din cauza invaziilor repetate ale birmanezilor rămâne în istorie sub numele de Ratanakosin, începutul actulei linii dinastice regale, cu Regele Rama I al dinastiei Chakri care a domnit între 1782 şi 1809. Este perioada în care populaţia Thai începe să se concentreze în zona ocupata azi de capitala Bangkok. Urmează o perioadă de stabilitate în care Thailanda rămâne singura ţară din sud estul Asiei care nu a fost niciodată colonizată de marile puteri europene.

Thailanda a purtat numele de Siam, însă şi-a recăpătat numele de Regatul Thailandei in 1939. În prezent aceasta este o monarhie constituţională cu Majestatea Sa Regele Bhumibol Adulyadej ca şef de stat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea pietei turistice in cadrul destinatiei Thailanda, orasul Bangkok.docx

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULTATEA „BUSINESS ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR” CATEDRA „TURISM ŞI SERVICII HOTELIERE”