Evenimente Turistice

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 7780
Mărime: 1.50MB (arhivat)
Publicat de: Eftimie Balazs
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. CAPITOLUL I
  3. EVOLUŢII ŞI TENDINŢE ÎN TURISMUL MONDIAL
  4. 1.1 Importanţa economică a turismului .3
  5. 1.2 Realizări şi tendinţe semnificative de evoluţie ale turismului pe plan mondial. 6
  6. 1.2.1 Performanţe economice prezente şi viitoare .6
  7. 1.2.2 Aspecte calitative ale evoluţiei turismului pe plan mondial. 7
  8. 1.2.3 Caracteristici ale dezvoltării turismului în ţările Uniunii Europene. 8
  9. 1.3. Competitivitate regională 9
  10. CAPITOLUL II
  11. FIRMA “EVENT – TURIST”
  12. 2.1 Descrierea firmei. 10
  13. 2.2 Scopul. 10
  14. 2.3 Obiectivele. 11
  15. 2.4 Locatie. 11
  16. 2.5 Slogan, logo si spatiu virtual. 12
  17. 2.6 Servicii. 13
  18. 2.7 Departamente. 14
  19. 2.8 Personalul firmei. 14
  20. 2.9 Fisa postului. 15
  21. 2.10 Organigrama. 16
  22. 2.11 Portofoliu. 17
  23. 2.12 Promovarea serviciilor. 17
  24. 2.13 Cheltuieli pentru inceputul afacerii si profit. 18
  25. 2.14 Venituri.19
  26. 2.15 Administrarea sumelor ce trebuiesc incasate. 20
  27. 2.16 Competitie. 21
  28. 2.17 Clienti. 21
  29. 2.18 Studiul pietei. 22
  30. CAPITOLUL III
  31. ZILELE ORASULUI GALATI
  32. 3.1 Introducere – despre Galati. 24
  33. 3.2 Denumire proiect. 25
  34. 3.3 Locatie. 25
  35. 3.4 Desfasurare evenimente. 26
  36. 3.5 Promovarea evenimentului. 28
  37. 3.6 Buget. 28

Extras din proiect

INTRODUCERE

România a reprezentat o destinaţie turistică importantă pentru piaţa zonală, promovând, cu precădere, produsele turistice de litoral, staţiunile balneare, programele culturale şi mănăstirile din nordul Moldovei şi Bucovina.

Oferta turistică românească nu s-a schimbat de-a lungul timpului devenind necompetitivă în raport cu exigenţele cererii turistice şi ale produselor turistice similare de pe piaţa internaţională.

Structurile turistice de primire şi îndeosebi oferta de agrement sunt învechite,necompetitive, serviciile turistice şi programele turistice sunt realizate stereotip şi de calitate modică iar raportul calitate-preţ este neconcludent.

De aceea, în ultimii 20 de ani s-a constatat o scădere continuă a cererii turistice

externă pentru România.

Pentru a ieşi din competiţia turistică internaţională este necesară modernizarea, relansarea şi dezvoltarea turismului românesc şi crearea unor produse turistice moderne şi competitive pe piaţa turistică.

Se impun, astfel, pe lângă modernizarea structurilor turistice, a staţiunilor turistice, şi crearea de produse turistice noi, staţiuni, programe originale, atractive şi inedite ce ar putea, printr-o activitate susţinută de promovare pe piaţa internaţională, să direcţioneze importante fluxuri turistice spre România. În acest sens, se impune şi dezvoltarea ofertei de agrement şi de animaţie, de mare atractivitate, prin crearea de parcuri tematice şi de divertisment, parcuri acvatice, oferte prezente în ţările cu tradiţie turistică din lume.

Alături de modernizarea şi dezvoltarea unei oferte turistice diversificate şi competitive sunt necesare şi măsuri de îmbunătăţire şi dezvoltare a activităţii de marketing şi promovare, de integrare în turismul mondial, de asigurare a cadrului legislativ şi mediului financiar-fiscal stimulativ şi stabil, corespunzătoare.

CAPITOLUL I

EVOLUŢII ŞI TENDINŢE ÎN TURISMUL MONDIAL

1.1 Importanţa economică a turismului

La sfârşitul acestui secol şi mileniu industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan mondial, cel mai dinamic sector de activitate şi, în acelaşi timp, cel mai important generator de locuri de muncă. Din punct de vedere economic turismul se constituie şi ca o sursă principală de redresare a economiilor naţionale a acelor ţări care dispun de importante resurse turistice şi le exploatează corespunzător.

Acţiunea sa se manifestă pe o multitudine de planuri, de la stimularea dezvoltării economice la perfecţionarea structurii sociale, de la valorificarea superioară a resurselor la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă.

Privit în corelaţie cu ansamblul economiei naţionale, turismul acţionează ca un element dinamizator al sistemului global. Desfăşurarea turismului presupune o cerere specifică de bunuri şi servicii, cerere care antrenează o creştere în sfera producţiei acestora.

Cererea turistică determină o adaptare a ofertei ce se materializează, între altele, în dezvoltarea bazei tehnico-materiale a acestui sector, şi indirect, în stimularea producţiei ramurilor participante la : construirea şi echiparea spaţiilor de cazare şi alimentaţie, modernizarea reţelei de drumuri, realizarea de mijloace de transport, de instalaţii de agrement etc.

În acest context, principalele argumente care determină necesitatea dezvoltării turismului, rezultă din următoarele aspecte:

1. Resursele turistice fiind practic inepuizabile, turismul reprezintă unul din sectoarele economice cu perspective reale de dezvoltare pe termen lung;

2. Exploatarea şi valorificarea complexă a resurselor turistice însoţite de o promovare eficientă pe piaţa externă, poate constitui o sursă de sporire a încasărilor valutare ale statului, contribuind astfel la echilibrarea balanţei de plăţi externe;

3. Turismul reprezintă o piaţă sigură a forţei de muncă şi de redistribuire a celei disponibilizate din alte sectoare economice puternic restructurate;

4. Turismul, prin efectul său multiplicator acţionează ca un element dinamizant al sistemului economic global, generând o cerere specifică de bunuri şi servicii care antrenează o creştere în sfera producţiei acestora, contribuind în acest mod, la diversificarea structurii sectoarelor economiei naţionale;

a) Infrastructura de transport:

- reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri naţionale care să faciliteze circulaţia şi accesul spre zonele de interes turistic;

- relansare şi dezvoltarea aeroporturilor şi a porturilor;

- modernizarea transportului pe căile ferate;

- dezvoltarea sistemelor de transport combinat ;

- programe de dezvoltare a flotei maritime şi fluviale, cu implicaţii în diversificarea ofertei de servicii turistice şi valorificarea unor elemente ale potenţialului turistic al tarii aflate într-un stadiu redus sau chiar inexistent de valorificare (cursul intern al Dunării, Delta, programe turistice pe Marea Neagră).

b)Telecomunicaţiile - modificãrile la nivelul economiei digitale sunt esenţiale pentru ca întreprinderile sã devinã şi sã se menţinã competitive.

Turismul şi cãlãtoriile, privite ca o industrie intensiv tehnologicã, pot ajuta România sã obţinã şi sã aplice sistemele tehnologice ale informaţiilor şi telecomunicaţiile la un nivel competitiv. O parte din ce în ce mai mare a operaţiilor turismului şi cãlãtoriilor - precum şi toate operaţiile virtuale de vânzãri şi distribuţie - comunicã prin sistemele de telecomunicaţii. E-marketing - pe o piaţã globalã competitivã şi din ce în ce mai dezvoltatã din ziua de astãzi, existã o mare nevoie pentru un puternic branding naţional de conducere care sã optimizeze resursele, sã concentreze într-un nucleu interesele - sectorul public şi privat, naţional, regional şi local - şi sã capteze atenţia turiştilor. Aceasta va necesita un interes aparte pentru o abordare coordonatã asupra marketing-ului şi distribuţiei prin internet în scopul de a optimiza viziunea asupra României.

Desigur, dezvoltarea unei asemenea facilitãţi trebuie sã meargã în paralel cu dezvoltarea internetului şi a telecomunicaţiilor la nivelul întregii tari. Recomandarea Onsiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC) este ca Guvernul României sã urmeze, în continuare, politica unei pieţe deschise a telecomunicaţiilor, care va genera costuri mici şi servicii de o mai bunã calitate pentru turişti şi companiile de turism.

c) Organizarea şi finanţarea activităţilor de comunicaţie - în multe cazuri o destinaţie se compune din numeroşi ofertanţi diferiţi. Punerea în fapt a cooperărilor între aceştia şi/sau a alianţelor strategice sunt un mijloc puternic de a face faţă concurenţei marilor întreprinderi turistice cu sucursale sau activităţi în toata lumea. Sectorul public trebuie să furnizeze cadrul organizatoric care să permită crearea şi buna funcţionare a unui organism pentru comercializarea unei destinaţii în ansamblul său. Sarcina principală a acestuia este aceea de a comercializa regiunea sau ţara ca o destinaţie turistică şi de a-i ameliora global imaginea.

5. Dezvoltarea armonioasă a turismului pe întreg teritoriu contribuie la creşterea economică şi socială şi la atenuarea dezechilibrelor apărute între diverse zone, constituind şi o sursă importantă de sporire a veniturilor populaţiei.

Preview document

Evenimente Turistice - Pagina 1
Evenimente Turistice - Pagina 2
Evenimente Turistice - Pagina 3
Evenimente Turistice - Pagina 4
Evenimente Turistice - Pagina 5
Evenimente Turistice - Pagina 6
Evenimente Turistice - Pagina 7
Evenimente Turistice - Pagina 8
Evenimente Turistice - Pagina 9
Evenimente Turistice - Pagina 10
Evenimente Turistice - Pagina 11
Evenimente Turistice - Pagina 12
Evenimente Turistice - Pagina 13
Evenimente Turistice - Pagina 14
Evenimente Turistice - Pagina 15
Evenimente Turistice - Pagina 16
Evenimente Turistice - Pagina 17
Evenimente Turistice - Pagina 18
Evenimente Turistice - Pagina 19
Evenimente Turistice - Pagina 20
Evenimente Turistice - Pagina 21
Evenimente Turistice - Pagina 22
Evenimente Turistice - Pagina 23
Evenimente Turistice - Pagina 24
Evenimente Turistice - Pagina 25
Evenimente Turistice - Pagina 26
Evenimente Turistice - Pagina 27
Evenimente Turistice - Pagina 28
Evenimente Turistice - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Evenimente Turistice.doc
  • Evenimente Turistice.ppt

Alții au mai descărcat și

Organizarea evenimentelor în cadrul Hotelului West Plaza

INTRODUCERE Motivul pentru care am ales să abordez această temă pentru a redactarea lucrarea de disertație a fost din dorința de a atrage atenția...

Organizare unui Eveniment Fictiv

Capitol 1 Identificarea beneficiarului evenimentului, descrierea scopului și a tipului de eveniment Beneficiarii evenimentului care face obiectul...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Organizarea unei Conferințe

1. DEFINIREA PROFILULUI EVENIMENTULUI Conferinţa naţională ce va avea loc în capitala României, Bucureşti, se va desfăşura în perioada 2-3 aprilie...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Analiza Potențialului Turistic în Localitatea Poiana Sărată

INTRODUCERE Spaţiul rural românesc posedă o întredeschidere genetică certă şi viguroasă, care justifică dezvoltarea şi promovarea turismului...

Importanța evenimentelor sportive în dezvoltarea urbană

Introducere În 2008, pentru prima dată în istorie, mai mult de jumătate din populaţia globului, însumând 3,3 miliarde de oameni, locuiesc la oraş....

Perspective în Dezvoltarea Ecoturismului în Delta Dunării

1. Motivarea alegerii destinației turistice și a formei de turism alese În cadrul acestei lucrări, tema aleasă spre analiză se numește...

Organizarea Unui Eveniment în Domeniul Turistic

În aceste vremuri în care unităţile turistice încă se chinuie să supravieţuiască recesiunii economice, unele hoteluri care deţin şi restaurante în...

Sighișoara - destinația ideală pentru turismul cultural

1. Sighisoara- date generale Municipiul Sighisoara beneficiaza de o avantajoasa pozitie geografica in partea centrala a Romaniei, fiind situat in...

Practică de inițiere în turism

INTRODUCERE Republica Moldova a mostenit din perioada sovietica un sistem centralizat de gestionare a fluxurilor turistice in special sustinute...

Potențialul turistic al litoralului francez

I. POZITIE GEOGRAFICA SI LIMITE Franta, oficial Republica Franceza, e o tara situata in Europa de Vest, insa cuprinde si cateva insule si...

Publicitate și Planificare Media

Cuvânt înainte: Vă invit să cunoaşteţi Branul unde veţi descoperi multe din valorile păstrate în lada de zestre a României, iar pe cei care au mai...

Ai nevoie de altceva?