Excursie Tematica in Transilvania

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Excursie Tematica in Transilvania.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Având în vedere ca excursia se va derula în spatiul transilvanean, în perioada 15-17 mai, trebuie aduse la cunostinta, atât participantilor la actiune,cât si parintilor acestora, câteva probleme organizatorice.

Plecarea se va face în dimineata zilei de 15 mai, la ora 7:30, din fata Muzeului National de Arta al României(calea Victoriei nr.49-53), întrucât excursia (pur educativa) se doreste a fi în totala legatura cu domeniul artistic. Cum traseul, ce include numeroase obiective, depaseste 850km, elevii sunt rugati sa se prezinte la ora stabilita, fara a depasi binecunoscutul sfert academic.

Grupul de 60 persoane va fi însotit permanent de domnii profesori David Stanescu, dirigintele clasei a X-a F si George Pârvu, profesor de arte plastice al clasei a X-a G la Liceul „........................Doamna Gabriela Enache este ghidul responsabil de derularea în conditii normale a „escapadei” de fata si se va ocupa de organizarea acestei aplicatii. Nici o activitate nu se va desfasura fara compania sau acordul celer doi însotitori!

Primul punct unde se va face oprirea este orasul Brasov, aflat la 174km de Bucuresti, fapt ce presupune ca fiecare elev sa aiba la îndemâna o sticla de apa si eventual unu-doua sandvisuri. Pe durata excursiei se va asigura doar micul-dejun(în dimineata de 16 si respectiv 17mai)!

Este bine ca în geanta de calatorie a fiecaruia sa se gasesca câte un articol de vestimentatie adecvat pentru orice tip de vreme(ploaie, vânt, temperaturi scazute). Nu este necesar un echipament deosebit întrucât cea mai mare parte a activitatilor se va desfasura în interiorul oraselor „tinta”.

În afara destinderii, excursia de fata îsi propune sa aduca un plus de cunostinte atât în arta, cât si în alte domenii. Acest aspect cere detinerea unui caiet de însemnari unde vor fi punctate informatiile interesante dar si cele obligatorii. Nu trebuie omis faptul ca elevii clasei a X-a F vor sustine exemene teoretice si practice în vederea admiterii în institutiile de învatamânt superior, examene în pregatirea carora este necesara observarea si analizarea îndeaproape a elementelor artistice.

Opririle principale se vor face la: Brasov, Sibiu, Medias, Târgu Mures, Sighisoara însa, în caz de stricta necesitate, se poate stationa si între aceste puncte. Toate problemele ivite vor fi discutate cu cei doi însotitori ce vor încerca solutionarea lor cât mai curând posibil.

Doua din frumoasele orase ale Ardealului, Sibiu si Târgu Mures, vor fi gazdele excursionistilor nostri. Mai exact, cazarea se face ..........................................

În costul excursiei(125 RON) intra: transportul, cazarea, micul dejun(sâmbata si duminica) si intarea la diferitele obiective.

SCOPUL SI OBIECTIVELE ACTIUNII

a) OBIECTIVE - CADRU

Prezenta excursie urmareste valorificarea cunostintelor de arta medievala acumulate de elevii clasei a X-a într-un cadru destins si dobândirea de noi informatii utile pentru dezvoltarea spiritului artistic.

Acest obiectiv va putea fi îndeplinit sub îndrumarea domnului profesor David Stanescu si a ghidului specializat, Gabriela Enache.

Excursia nu se va axa numai pe partea observationala, ci va încerca sa includa si o parte practica.

b) OBIECTIVE OPERATIONALE

- Sa identifice principalele caracteristici ale artei gotice si romanice în România;

- Sa deosebeasca cele doua stiluri arhitectonice care domina constructiile medievale românesti;

- Sa valorifice cunostintele acumulate prin realizarea unor schite atât pe parcursul calatoriei, cât si la finalul acesteia, sub îndrumarea profesorului însotitor.

PROGRAM ZILNIC DE CALATORIE

ZIUA 1(15.05.2006)

- Ora 7:30 – Plecarea din fata Muzeului National de Arta al României

- Ora 9:00 – 9:45 - Popas Câmpina pentru luarea micului dejun;

- Ora 11:15 – Sosire în Brasov; organizarea grupului;

- Ora 11:30 – Vizitarea Portii Ecaterinei si a Bisericii Sf. Nicolae;

- Ora 12:30 – 12:45 - Vizitarea Bisericii Negre

- Ora 12:45 – 14:30 – Pauza de prânz; program liber(se pot vizita: Muzeul Judetean de Istorie, Bastionul Tesatorilor, Casa Muresenilor);

- Ora 14:45 – întâlnirea grupului lânga Casa Sfatului;

- Ora 15:00 – vizitarea Muzeului de Arta;

- Ora 15:45 – vizitarea Muzeului Judetean de Etnografie;

- Ora 16:30 – plecare catre Sibiu;

- Ora 17:30 –18:20 - popas Fagaras cu observarea vechii cetati;

- Ora 19:30 – cazare la

Fisiere in arhiva (1):

  • Excursie Tematica in Transilvania.doc

Alte informatii

LA TURISM ANUL 2 (INCURSIUNE ÎN MISTERELE ARTEI FEUDALE)