Finanțare pensiunea În vârf la Roată

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 5926
Mărime: 2.39MB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Despre Cavnic 4
  3. 1. Analiza mediului de marketing
  4. 1.1 Analiza mediului intern de marketing 7
  5. 1.2 Analiza mediului extern de marketing 12
  6. - Analiza micromediului .. 12
  7. - Analiza macromediului (PEST) .. 14
  8. - Oportunitati si amenintari . .19
  9. 2. Stabilirea obiectivelor planului de marketing 21
  10. 3. Planul de finantare 26
  11. 4. Bugetul de exploatare 28

Extras din proiect

INTRODUCERE

Judetul Maramures, cu cultura si civilizatia sa specifica, si-a sculptat în lemn propria istorie. Este locul unde traditiile, costumul popular si arta sunt pastrate ca nicaieri în alta parte a României. Maramuresul este un imens muzeu în aer liber, iar viata de zi cu zi a satului maramuresean este o adevarata întoarcere în timp.

Judetul Maramures, Tara Tarilor, cum mai este cunoscut, cuprinde patru zone etnografice diferite: Tara Maramuresului (Maramuresul istoric), Tara Chioarului, Tara Lapusului si Tara Codrului. Frumusetea peisajului, specificul traditiilor culturale si etnografice dau Maramuresului acea nota aparte, rar intalnita in alte zone ale tarii.

Tarim al bisericilor de lemn, al picturilor religioase pe sticla, de o bogatie folclorica si mitologica nemaintilnita, Tara Maramuresului se gaseste la Nord de Transilvania in Nord Vestul Romaniei, acoperind o suprafata de peste 3,300 km patrati. Protejata in mod natural la sud, est si vest de munti maiestuosi, si de meandrele lenese ale Riului Tisa la nord, aceasta regiune adinc impregnata de mit si istorie a ramas aproape neatinsa de influentele secolului XX. Descendenti directi ai dacilor liberi, morosenii au stiut sa-si pastreze traditiile si obiceiurile intacte de-a lungul secolelor. Taranii inca mai poarta la munca cimpului vesminte tesute in casa, schimbindu-le de sarbatori cu straie brodate in culorile traditionale: alb, rosu si negru.

Români, Maghiari, Evrei, Germani,Ucraineni, neamuri diverse si de diferite confesiuni, au convietuit si au binecuvântat aceste locuri lasând pentru eternitate semne ale existentei lor. Natura darnica, oamenii primitori, obiceiuri si traditii ancestrale, monumente istorice si obiective turistice unicat în lume, sunt câteva din argumentele unei calatorii fantastice în Maramures.

DESPRE... CAVNIC

Cavnic, nume cu rezonanta in industria miniera a Maramuresului si Romaniei, Cavnic, oras al minerilor eroi, situat pe valea cu acelasi nume, la auzul careia calatorul se opreste spre a face cunostinta cu un peisaj montan de o rara frumusete. Istoria mineritului si a mestesugului prelucrarii metalelor isi arata la tot pasul semnele maiestriei mostenite din strabuni si transmisa din generatie in generatie. Aflat in centrul judetului Maramures, asezat pe o vale ingusta la poalele muntilor Gutai(1445m)si Mogosa(1249), Cavnicul are o suprafata totala de 4717 ha si o populatie de circa 5,6 mii locuitori. Se intinde pe o lungime de aproximativ 10km si 500 m diferenta de nivel (550m la Flotatie-1050m in Cartierul Roata) pe valea care il strabate de la est la vest, reprezentand ultima ramificatie a golului depresionar al Baii Mari. Configuratia fizico-geografica aparte e determinata de terenul accidentat, prezentand mari diferente de nivel, oferind privitorului din oricare punct, o panorama extrem de variata, localitatea putand aspira la titlul de statiune turistica prin frumusetea peisajului montan. Atestat in documentele istorice in secolul al XIV-lea, locuitorii Cavnicului au participat in secolele urmatoare la toate framantarile social-politice desfasurate pe teritoriul Maramuresului. In 1946 era o comuna saraca de mineri raspandita pe vai si maguri. Era renumita pentru minele ei, cand inchise, cand redeschise. Din 1970, localitatea a cunoscut un proces accelerat de urbanizare, desfasurat intr-un ritm rapid prin construirea numeroaselor blocuri de locuinte, actiunea de modernizare a strazilor, extinderea retelei comerciale si de transport.

In ultimii ani, orasul Cavnic a devenit din ce in ce mai activ din multe puncte de vedere. Poate cel mai important plan pe care se petrec acum schimbari importante este cel turistic.

Intre varfurile Mogosa, Rotunda si Hija ale muntilor Gutin se afla orasul Cavnic, pe o vale deosebit de pitoreasca pe care isi aduna apele raul Cavnic.

Preview document

Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 1
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 2
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 3
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 4
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 5
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 6
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 7
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 8
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 9
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 10
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 11
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 12
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 13
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 14
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 15
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 16
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 17
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 18
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 19
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 20
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 21
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 22
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 23
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 24
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 25
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 26
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 27
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 28
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 29
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 30
Finanțare pensiunea În vârf la Roată - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Finantare pensiunea In varf la Roata.doc
  • Finantare pensiunea In varf la Roata.ppt

Ai nevoie de altceva?