Formarea și Dezvoltarea Personalului

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4971
Mărime: 29.55KB (arhivat)
Publicat de: Simi Danilă
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Nicolau
proiect de evaluare semestrial

Cuprins

  1. Capitolul I Date de identificare a organizaţiei; aspecte privind constituirea şi funcţionarea, prezentarea activităţii 2
  2. Capitolul II Formarea şi dezvoltarea angajaţilor într-o firmă de servicii profesionale 5
  3. Capitolul III Concluzii şi propuneri 11
  4. BIBLIOGRAFIE 12

Extras din proiect

Capitolul I Date de identificare a organizaţiei;

aspecte privind constituirea, funcţionarea

şi prezentarea activităţii

CJAM Iaşi a fost înfiinţat în anul 2000 la 1 februarie prin OMS 33/2000 prin reorganizarea atelierelor judeţene de reparaţii şi întreţinere aparatură medicală din cadrul Spitalului Judeţean.

CJAM Iaşi este membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Centrelor de Aparatură Medicală, asociaţie recunoscută ca partener al Ministerului Sănătăţii.

Activitatea CJAM Iaşi este de tip monoprofil, reparaţii şi întreţinere aparatură medicală şi este avizată de Ministerul Sănătăţii Publice conform Leg.176/2000 cu aviz nr.2144/2007 (reactualizare).

Activitatea de reparaţii şi întreţinere la aparatură medicală supusă controlului Inspecţiei de Stat ISCIR (autoclave şi recipiente sub presiune) este avizată cu autorizaţia nr.73/24.07.2006 (reactualizare).

CJAM este o organizaţie extra-bugetară cu autofinanţare, finanţarea făcându-se integral din contracte de service aparatură medicală încheiate cu unităţile sanitare sau cu terţi. Înfiinţarea unităţii s-a făcut prin reorganizarea echipei ERAM (fost AJIRAM), din cadrul Spitalului Judeţean “Sf. Spiridon” Iaşi, ce trecuse cu doi ani in urmă printr-o restructurare masivă.

CJAM Iaşi este unitate sanitară de categoria V, veniturile realizându-se din contracte de service aparatură medicală cu unităţile sanitare sau terţi.

Această unitate este situată în cadrul Ambulatorului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi cu care are încheiat protocol de închiriere pentru spaţiul de funcţionare.

CJAM Iaşi este structurat în :

- Serviciul administrativ, care are 5 salariați

- serviciul tehnic, format din 11 salariați şi care întruneşte departamentele:

• stomatologie

• oftalmologie

• laborator şi optică medicală

• chirurgie

• sterilizare

• explorări funcţionale

• fizioterapie.

CJAM Iaşi este autorizată pentru activitatea sa de Ministerul Sănătăţii Publice, autorizaţie ce este refăcută la fiecare cinci ani. De asemenea este certificată şi menţine standardul ISO 9001:2001.

Personalul este instruit periodic prin cursuri de perfecţionare şi specializare pentru a face faţă progresului tehnologic cu care se confruntă unitatea, dar şi pentru a căpăta aptitudini noi.

CJAM Iaşi deţine procentual cea mai mare valoare a cotei de piaţă a regiunii, fiind lider de piaţă în domeniul service-ului aparaturii medicale. Piaţa serviciilor de acest gen este în continuă creştere.

Clienţii CJAM Iaşi sunt împarţiţi în: cabinete medicale individuale, cabinete stomatologice, laboratoare de analize medicale, farmacii şi laboratoare farmaceutice, centre medicale, spitale. Contractele de service pot fi negociate pentru întreaga aparatură a contractantului, pentru o serie de aparate sau pentru un singur aparat. De asemenea contractele pot fi de service, de întreţinere şi reparaţii sau de reparaţie. CJAM Iaşi menţine relaţii contractuale şi protocoale de lucru cu producători de aparatură medicală pentru a căror aparatură echipa este instruită pentru a realiza service-ul. Tot relaţii contractuale se întreţin şi cu distribuitorii de aparatură medicală pentru a căror aparate se asigură service-ul în perioada garanţiei si uneori şi în perioada post-garanţie.

Numărul concurenţilor din Judeţul Iaşi depaşeşte cererea şi este în continuă creştere. Mulţi dintre concurenţi folosesc în cadrul licitaţiilor organizate de unităţile sanitare preţuri de dumping. Astfel ei cer sume infime pentru service însă folosesc un adaos comercial mare pentru piesele de schimb. CJAM însă fiind unitate de stat nu poate câștiga prin adaos comercial. Instituția cumpără piese tot prin achiziţie publică şi nu are dreptul legal de a majora preţul de vânzare. Toate licitaţiile pierdute de CJAM au avut la baza aceasta cauză, a preţurilor de dumping.

La 31 august 2008 valoarea contractelor şi lucrărilor executate de CJAM Iaşi este de 48509,19 lei. De la 1 septembrie, prin câştigarea procedurii Cerere de Ofertă organizată de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, valoarea contractelor s-a majorat cu suma de 4254 lei, fară TVA. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când s-au realizat venituri în valoare de 31115 lei, creşterea este substanţială. În prezent CJAM Iaşi are încheiate un număr de 72 de contracte de service aparatură medicală, din care 11 cu unităţi sanitare mari (Spitalul ”Sf. Spiridon“, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Urgenţe, ASP, Spitalul de Pneumofiziologie, Spitalul Socola, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ”Cuza-Vodă”, Centrul de Transfuzii, Spitalul Orăşenesc Tg. Frumos).

Comparativ cu anul 2000 aria contractelor şi lucrărilor s-a extins mult şi la terţi (Antibiotice SA, Iaşi Conf SA, Metal Steel, SC Fortus, Institutul de Igienă) şi chiar şi în alte judeţe (Spitalul de Pediatrie Botoşani, Spitalul Orăşenesc Bârlad, Apele Române).

Piaţa teoretică a organizaţiei este formată din totalitatea spitalelor, laboratoarelor şi unităţilor deţinătoare de aparatură medicală din Judeţul Iaşi, dar şi din judeţele învecinate.

CJAM Iasi are următoarele dotări speciale:

- Utilaje: strung, maşină găurit, polizor

- Aparate măsură şi control: simulator EKG (2 buc), analizator electrosecuritate, analizator defibrilator, analizator digital, exponometru digital, osciloscop digital, generator impulsuri, generator joasă frecvenţă, punte RLC, sursă tensiune (3 buc), numărător universal (3 buc), multimetru digital (7 buc), tester digital tensiune (4 buc), tahometru digital, luxmetru digital, etalon aparate tensiune, coloană HG, pompă verificat manometre, trusa balanţă analitică

Contractele se încheie cu unităţile sanitare conform legislaţiei privind achiziţiile publice în urma procedurilor de tipul:

o Cumparare directă ( în cazul în care valoarea estimativa a contractului nu depăşeşte suma de 10.000 €, fără TVA)

o Cerere de ofertă (în cazul în care valoarea estimativa a contractului nu depăşeşte suma de 40.000 €, fără TVA)

o Licitaţie deschisă (în cazul în care valoarea estimativa a contractului depăşeşte suma de 40.000 €, fără TVA)

În cazul procedurii de cumpărare directă se prezintă oferta de servicii şi tarife pentru service-ul aparaturii medicale pentru care s-a solicitat oferta. Dacă oferta este satisfăcătoare se incheie cu respectiva unitate sanitară un contract de service în urma negocierii clauzelor contractuale.

În cazul procedurii de cerere de ofertă ce este anunţată pe SEAP (Sistem Electronic de Achiziţii Publice) de catre unitatea sanitară se depune oferta la sediul acesteia conform documentaţiei de atribuire a contractului ce este publicată în acelaşi timp pe SEAP sau se livrează contra-cost direct de la sediul unitaţii sanitare. Procedura este identică si pentru licitaţia deschisă.

Preview document

Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 1
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 2
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 3
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 4
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 5
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 6
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 7
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 8
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 9
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 10
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 11
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 12
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 13
Formarea și Dezvoltarea Personalului - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Formarea si Dezvoltarea Personalului.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Efectele Psihologice ale Bolii asupra Personalității Femeilor Bolnave de Cancer Mamar

Motivatia alegerii temei. În literatura de specialitate problematica psihoterapiei si a impactului unei boli grave cum este cancerul mamar asupra...

Profilul de Personalitate și Psihodiagnoză la Adolescenții Depresivi Formă Ușoară sau Severă

ARGUMENT În alegerea temei propuse pentru aceasta lucrare, au fost determinante câteva motive care au constituit un temei al reflecţiei şi...

Importanța grupurilor de dezvoltare personală în construirea competențelor dorite de către angajatorii de top din România

INTRODUCERE Nevoia ce stă la baza demarării acestui proiect o constituie deficitul de instruire practică, posibilităţile reduse de a face practică...

Influența desenelor animate asupra comportamentului agresiv al copiilor

În societatea contemporană copilul preșcolar ia contact tot mai strâns cu mediul de grădiniță, diferit de cel familial și, în același timp ia...

Educația preșcolară - premisă a dezvoltării psiho-fizice a copilului

ARGUMENT Ca primă etapă a sistemului de învăţământ, grădiniţa de copii are o importanţă covârşitoare în formarea personalităţii tinerei generaţii...

Relația dintre Adolescenți și Părinți Privind Percepția și Dezvoltarea Personalității

ARGUMENT Adolescenţa este perioada unor spectaculoase evoluţii şi transformări psihosomatice şi psihosociale.Este vorba de acele transformări care...

Modalități de Eficientizare și Formare a Resurselor Umane în Cadrul Direcției Județene Pentru Protecția Copilului

INTRODUCERE Fără a diminua importanţa resurselor naturale, financiare şi informaţionale, resurselor umane li se recunoaşte, în ultima perioadă de...

Comunicare interpersonală - relații interpersonale și rolul în formarea și dezvoltarea personalității

Relaţiile interpersonale au constituit dintotdeauna mediul optim de dezvoltare a oricărei fiinţe umane. Si când spun asta, mă refer la acel tip de...

Ai nevoie de altceva?