Franța

Proiect
10/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 8267
Mărime: 91.55KB (arhivat)
Publicat de: Radu Dicu
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Cuprins
  2. 1.Analiza potențialului turistic internațional al Franței 4
  3. 1.1. Prezentarea generală a Franței 4
  4. 1.2. Analiza macromediului de marketing 6
  5. 1.3. Identificarea principalelor atracții turistice internaționale 10
  6. 1.4. Imaginea destinației analizate în rândul turiștilor internaționali 14
  7. 2. Analiza competitivității în sectorul Turismului și Călătoriilor (T&C) a Franței în context internațional 15
  8. 2.1. Condiții favorizante 15
  9. 2.2. Politicile și facilitățile sectorului T&C 16
  10. 2.3. Infrastructura 17
  11. 2.4. Resursele naturale și culturale implicate în sectorul T&C 18
  12. 3.Analiza dimensiunii economice a turismului internațional a Franței 20
  13. 3.1. Analiza principalelor fluxuri turistice internaționale 20
  14. 3.2.Impactul economic al turismului internațional 23
  15. 3.3. Analiza comparativă a impactului economic al T&C în Franța 25
  16. Bibliografie 28

Extras din proiect

1.Analiza potențialului turistic internațional al Franței

1.1. Prezentarea generală a Franței

Franța este o republică constituțională unitară care are un regim semi-prezidențial. Capitala Franței este orașul Paris.Limba oficială a țării este, începând cu anul 1539, franceza; iar moneda este euro. Motto-ul Republicii este din 1875 "Libertate, Egalitate, Fraternitate", iar steagul său este format din trei culori naționale (albastru, alb, roșu) aranjate în trei benzi verticale de lățime egală.Imnul său național este La Marseillaise, un cântec moștenit din perioada Revoluției Franceze.

Suprafața totală a Franței metropolitane este de 551.659 de km², Franța fiind clasată astfel ca al 47-lea stat după suprafață. Suprafața totală, ce cuprinde toate regiunile, colectivitățile și teritoriile de peste mări, este de 674.843 de km², ceea ce reprezintă 0,45% din suprafața totală a uscatului de pe Pământ.

Franța este împărțită în: Franța metropolitană, situată în Europa, și departamentele de peste mări, adică fostele colonii franceze care potrivit Constituției aparțin Republicii.

Franța este situată în partea de vest a Europei.Aceasta are ieșire la Marea Nordului către nord, la Canalul Mânecii către nord-vest, la Oceanul Atlantic și Golful Biscaya către vest și la Marea Mediterană către sud-est. Se situează între Belgia și Spania la sud-est de Marea Britanie.Cei opt vecini ai Franței sunt:

- Luxemburg(N-E);

- Germania și Elveția(E);

- Italia și Monaco(S-E);

- Marea Mediterană, Spania și Andorra(S);

- Oceanul Atlanitic(V).

Franței îi aparține și Insula Corsica, situată în Marea Mediterană.

În Franța există mai multe zone climatice, care variază dinspre nord înspre sud. Astfel că, în nord-vest predomină clima temperat-maritimă, cu ierni blânde și veri răcoroase.În centrul țării, clima este temperată de tranziție, cu ierni mai reci și veri mai calde. Litoralul sudic al țării are climă subtropical-mediteraneană, în timp ce în sud-vestul țării, datorită munților Pirinei clima poate fi, la înălțimi de peste 1.500 de metri, temperat alpină.

Datorită faptului că Franța are o climă temperată, sezonieră, poate oferi pachete turistice diferite, specifice fiecărui sezon. Iarna, turismul montan este predominant, în special turismul sportiv și diferitele activități ce implică turismul montan. Vara, pe lângă turismul montan care implică turismul de aventură, drumețiile, Franța oferă și posibilitatea realizării turismului estival.

Printre principalele orașe ale Franței se numără :

- Parisul-este unul dintre cele mai importante centre culturale și de afaceri din lume.Influența pe care o exercită în media, modă, știință, artă, contribuie împreună la statutul pe care-l ocupă ca unul dintre cele mai importante orașe turistice de pe glob.

- Nisa-este un oraș situat în sud-estul Franței, pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. Orașul este al 5-lea ca mărime din Franța.Este un important centru turistic și stațiune balneară, fiind supranumită „capitala Coastei de Azur” .Printre principalele obiective turistice se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte, palatul-muzeu Massena, orașul vechi cu palatul-muzeu Lascaris și catedrala Saint Reparat, grădina și ruinele castelului, ruinele orașului roman Cimenelum , grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa.

- Marsilia-este al doilea cel mai mare oraș din Franța. Situata in vechea provincie franceza Provence si pe coasta Mediteranei, este cel mai mare port comercial al tarii.

- Lyon-este situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône. Orașul conservă un important patrimoniu cultural, de la vestigii din epoca romană până la construcții din secolul XX. Partea cea mai valoroasă a orașului, și anume cartierul Vieux Lyon, colina Fourvière, colina Croix-Rousse, cu o suprafață de 500 hectare, face parte din Patrimoniul Cultural al Umanității al UNESCO, din 1998.

- Bordeaux-este situat în sud-vestul Franței.Orașul este traversat de fluviul Garonne. Centrul istoric vechi al orașului Bordeaux a fost înscris în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Franța este cea mai vizitată țară de către turiști din lume, având anual 85 de milioane de turiști, veniți aici pentru a vizita Parisul, valea Loire cu ale ei castele sau Coasta de Azur. Iar pentru a face deplasarea mai ușoară într-o țară atat de mare, e mult mai ușor să zbori cu avionul până la destinația dorită. Printre cele mai importante aeroporturi din Franța se află:

- Paris-Charles de Gaulle-cel de-al optulea aeroport din lume după numărul de pasageri transportați,cu peste 62 de milioane de pasageri anual. Aeroportul se află la 25 de km nord-est de Paris. Este un aeroport important deoarece realizează zboruri spre mai multe țări africane.

- Aeroportul Paris-Orly -este cel de-al doilea cel mai mare aeroport din Franța, cu un număr de 28 de milioane de pasageri transportați anual, are două terminale și trei piste.

- Aeroportul din Nice-este al treilea ca număr de pasageri transportati din Franța, având un trafic anual de peste 11 milioane de pasageri, fiind folosit ca un punct de sosire pentru cei care doresc să ajungă pe Coasta de Azur sau în Monaco.

- Aeroportul Lyon-Saint-Exupery-se află la 11 km de centrul orașului Lyon, în localitatea Colombier-Saugnieu, transportând anual 8.5 milioane de pasageri.

- Aeroportul din Marseille-este al cincilea ca mărime din Franța, transportând anual peste 8 milioane de pasageri în 132 de destinații din toată lumea.

Transporturile fluviale și maritime sunt foarte bine dezvoltate în Franța. Printre porturile maritime existente în Franța se află:

- Marsillia-este cel mai mare port comercial al Franței fiind situat pe coasta Mediterană în vechea Provența.

- Le Havre-este un oraș în Franța, sub-prefectură a departamentului Seine-Maritime, în regiunea Normandia de Sus, al doilea port al Franței după Marsilia și cel mai mare port francez de containere.

- Toulon-este un oraș în sudul Franței și un mare port militar pe coasta Mediterană,este un centru important pentru construcții navale, de pescuit, producerea vinului, și fabricarea echipamentelor aeronautice, armament, hărți, hârtie, tutun, de imprimare, pantofi, și echipamente electronice.

Bibliografie

https://ro.wikipedia.org/wiki/Fran%C8%9Ba

http://www.top5travel.ro/franta/

https://sites.google.com/site/alexandrasigabriela/p

https://www.aerolines.ro/aeroporturi/eu/fr/

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fr.html

https://franta-atestat.weebly.com/peisajele-537i-mediul.html

http://www.rasfoiesc.com/business/marketing/ANALIZA-MACROMEDIULUI-DE-MARKE36.php

https://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/top-10-cele-mai-atractive-destinatii-turistice-din-franta-17848.html

https://ro.wikipedia.org/wiki/Disneyland_Paris

http://m.adevarul.ro/index.php/international/europa/de-iubimfranta-ganduri-rezidentilor-francezi-origine-romana-1_55a44d53f5eaafab2c8be830/index.html

https://www.agerpres.ro/economic-extern/2018/03/26/franta-si-a-redus-deficitul-sub-3-din-pib-pentru-prima-data-dupa-2007--79892

http://www3.weforum.org/docs/WEF_TTCR_2017_web_0401.pdf

https://www.entreprises.gouv.fr/files/files/directions_services/etudes-et-statistiques/4p-DGE/2017-06-4p-N71-EVE-ENGLISH.pdf

https://www.weforum.org/

Preview document

Franța - Pagina 1
Franța - Pagina 2
Franța - Pagina 3
Franța - Pagina 4
Franța - Pagina 5
Franța - Pagina 6
Franța - Pagina 7
Franța - Pagina 8
Franța - Pagina 9
Franța - Pagina 10
Franța - Pagina 11
Franța - Pagina 12
Franța - Pagina 13
Franța - Pagina 14
Franța - Pagina 15
Franța - Pagina 16
Franța - Pagina 17
Franța - Pagina 18
Franța - Pagina 19
Franța - Pagina 20
Franța - Pagina 21
Franța - Pagina 22
Franța - Pagina 23
Franța - Pagina 24
Franța - Pagina 25
Franța - Pagina 26
Franța - Pagina 27
Franța - Pagina 28

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Înființarea unei agenții de turism

Capitolul 1. Înființarea agenției de turism „FlexiTour” Turismul este o activitate umană, nonlucrativă, desfășurată temporar, la libera alegere,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Rolul transportului aerian în dezvoltarea turismului în Franța

INTRODUCERE Transportul deţine un rol foarte important în cadrul industriei turistice. El reprezintă de fapt legătura dintre casă, destinaţie,...

Franța - comerț internațional

CAP I. FRANTA- prezentare generala Franta- oficial Republica Franceza (République française)- este o tara localizata in Europa de Vest, cu cateva...

Analiza fluxurilor de investiții străine directe în Franța

Capitolul 1.Fluxul de investitii directe In 2009, fluxul investitiilor directe sunt soldate de iesirile nete de capitaluri de 63 miliarde de euro...

Europa multiculturală - Franța

1. Asezare geografica, vecini Franta este situata în emisfera nordica, aproximativ la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord între...

Studiu comparativ între sistemele administrative din Franța și Marea Britanie

1. Titlul proiectului si justificarea acestuia In lucrarea aceasta mi-am propus sa vorbesc despre autoritatea executiva din doua state membre ale...

Turism internațional - Franța

CAP I. FRANTA- prezentare generala Franta- oficial Republica Franceza (République française)- este o tara localizata in Europa de Vest, cu cateva...

Franța

CAP 1 PREZENTARE GENERALA Nume oficial:Franta (franceza France) oficial Republiga Franceza(franceza:Republique francaise). Numele de Franta...

Sistemele administrative din Franța și Germania

Cap 1. Justificarea alegerii “Franta este una dintre marile puteri din Europa de Vest datorita dimensiunii, pozitiei, economiei, armatei si a...

Ai nevoie de altceva?