Gestiune Hoteliera - Grupul NH Hotels

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Gestiune Hoteliera - Grupul NH Hotels.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristian Geana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Turism, Economie

Extras din document

GRUPUL NH HOTELS

Grupul NH Hotels este al treilea grup hotelier din Europa. NH Hotels are 242 de hoteluri cu 35000 de camere in 19 tari din Europa, America Latina si Africa. NH Hotels are mai mult de 27 de hoteluri in proiecte care vor mari numarul de camere cu 4000. Anul acesta, alte doua tari se vor adauga: Italia, o piata perfecta pentru NH Hotels unde compania vrea sa-si continue cresterea, dezvoltarea, si Romania, a doua tara din Estul Europei dupa Ungaria.

In 2004 compania a deschis 8 hoteluri in Spania si unul in Italia cu 1200 de camere noi. De asemenea, a semnat contracte pentru adaugarea a altor 10 hoteluri noi cu alte 1600 de camere care momentan sunt in constructie pe diferite piete in: Spania, Italia, Olanda, Mexic si Romania.

In martie 2005, compania a intrat in Marea Britanie cu hotelul Harrington Hall intr-o zona cunoscuta din Londra.

NH Hotels ofera o inalta calitate a serviciilor si facilitatilor, laudandu-se cu un decor deosebit pentru primirea clientilor. Pun la dispozitie o inalta tehnologie pentru a da posibilitatea clientilor sa comunice, sa lucreze si sa se relaxeze. In camerele oaspetilor si locurile comune a fost instalat internet prin fibra optica. Mai mult pagina web este actualizata si au fost lansate noi produse electronice ca „My NH” pentru persoane individuale si „Client Page” pentru corporatii, oferindu-le informatii asupra conditiilor hotelurilor NH si alte servicii cum ar fi istoricul companiei si posibilitatea de a-si face singuri rezervari.

Restaurantele sunt o alta prioritate pentru hotelurile nostre care ofera clientilor o inalta calitate si o bucatarie obisnuita, traditionala care isi adapteaza gusturile in fiecare tara. Recunoscutul Ferran Adria, creator al El Bulli sustinut de multe organizatii media ca fiind cel mai bun maestru bucatar din lume, in asociatie cu NH Hotels a creat un nou concept „nhube” prin care combina serviciile de restaurant, petrecerea timpului liber si relaxarea (ascultarea muzicii, navigarea pe internet, privitul la televizor) pentru clientii lantului. Ideea a avut un mare succes si este mai mult decat un concept este o noua cultura gastronomica destinata clientilor actuali care doresc o calitate superioara a mancarurilor dar care sunt presati de timp.

Implicarea in cultura a NH Hotels a fost recunoscuta anul acesta cand distinsul scriitor Mrio Vargas Llosa a decis sa sprijine Short Story Award si sa-si lege numele de acestea. Asa ca, in al noualea an al competitiei a devenit cunoscuta ca Mario Vargas Llosa NH Short Story Award. Aceste premii care sunt cele mai importante de acest tip in limba spaniola devin tot mai populare in ultimii ani numarand in jur de 4000 de membri. Din 1996 mai mult de 2 milioane de carti au fost publicate. Mai mult de 400000 de copii ale castigatorilor au fost distribuite in hotelurile din Spania, Argentina, Chile si Mexic in 2004.

NH Hotels sprijina nu doar literatura ci si arta prin expunerea in hoteluri a peste 3000 de piese de arta.

Compania are diferite servicii inovatoare si alternative pentru petrecerea timpului liber pentru clientii ei. Exemplele includ o noua pagina de web care ofera produse de calitate personalizate pentru fiecare tip de client, noul „content weekends” ( care cuprinde cultura, arta sport, muzica, literatura, cinematografie) sau de exemplu „check-aut”-ul final care este instalat in mai multe puncte si fiecare client salveaza mai mult timp din cazarea lui in hotel.

Sanatatea a devenit foarte importanta pentru NH Hotels si aici fiecare este diferit. Conceptul nostru „Elysium Spa” este extins si acum exista 3 astfel de locatii.

In Estul Europei, unde NH Hotels a avut deja o experienta pozitiva cu hotelul care s-a dechis in Budapesta (Ungaria) compania a semnat contracte pentru adaugarea a altor doua hoteluri in Bucuresti si Timisoara.

Planul de expansiune se concentreaza pe tarile in care compania este deja prezenta, in special in America de Sud unde afacerile merg foarte bine. NH spera sa obtina servicii mai bune, eficienta crescuta si vanzari mai mari incluzand cardurile angajatilor prin care se identifica toti angajatii NH Hotels si le da posibilitaea sa obtina beneficii speciale in functie de aprecierea fiecaruia. In plus, a fost creata o versiune speciala a „NH World” pentru actionari pentru a recompensa riscurile companiei.

Cu „NH Friend Voucher”, comunitatea NH doreste sa includa in conditii speciale,familiile si prietenii angajatilor care doresc sa cunoasca „NH World”.

„NH Idea” are de asemenea in vedere participarea activa a angajatilor in managementul companiei prin amplasarea unei cutii pentru sugestii unde angajatii isi spun punctul de vedere si recomandarile despre cum ar putea compania sa-si imbunatateasca activitatile si serviciile. Dintre aceste sugestii sunt alese multe idei care sunt aplicate.

Integrarea restaurantelor

In 2004 am continuat sa lucram la standardizarea si imbunatatirea „Breakfast Buffet Service”, una din trasaturile clientilor NH, care sunt apreciate in fiecare tara. Ei apreciaza in mod special uniformitatea serviciilor, dar mai ales bogatia gastronomica tipica fiecarei regiuni.

Pe de alta parte, primele doua facilitati „nhube”, in afara de Peninsula Iberica au fost deschise in Austria (NH Viena Airport) si Germania (NH Frankfurt Airport). Eforturile echipei in diferite tari au facut din aceasta initiativa un succes total.

In Europa de Nord si America Latina eforturile au fost focalizate pe imbunatatirea productivitatii si calitatii in diferitele puncte de vanzare prin marirea venitului mediu pe client. Mai mult, incantarile gastronomice au fost facute pentru serviciile oferite pentru grupuri.

In concluzie continuam sa lucram la serviciile oferite care sunt adaptate la nevoile locale, dar fara sa se piarda din vedere extinderea „NH Hotels”.

Alte realizari importante in domeniul gastronomic:

acordarea primelor burse NH gastronomy pentru lansarea noilor bucatari

am lansat un website gastronomic inclus in website-ul corporatiei NH Hotels

am consolidat proiectul „nhube” in urmatoarele locatii deschise: NH Cartagena (Spania), NH San sebastian de los Reyes (Madrid, Spania), NH Alcoron (Madrid, Spania), NH Pacifico (Madrid, Spania), NH Viena Airport (Austria), NH Frankfurt Airport (Germania)

activitati promotionale: zilele gastronomiei, Jacobean Meniu

inaugurarea noilor hoteluri unde gastronomia ocupa un loc important: Geneva, Budapesta etc.

Maria Jose Huertas a primit premiul pentru cel mai bun somelier la premiile anului si Angel San Jose pentru cel mai bun Cocktail Maker.

Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiune Hoteliera - Grupul NH Hotels.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA FACULTATE: ECONOMIA TURISMULUI INTERN SI INTERNATIONAL