Gestiunea Unitatilor de Alimentatie Publica - Restaurant

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Gestiunea Unitatilor de Alimentatie Publica - Restaurant.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lamatic Gheorghe

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

1. Prezentarea restaurantului
1.1. Denumire, localizare, categoria unităţii
1.2. Data înfiinţării, scurt istoric
1.3. Organigrama generală a restaurantului
2. Caracteristici ale constructiei unitatii
2.1. Structura interioară a unităţii
2.2. Instalaţii existente în unitate
3. Prezentarea spaţiilor pentru primirea consumatorilor
4. Prezentarea spaţiilor pentru servire
5. Prezentarea spaţiilor pentru producţie şi a spaţiilor anexe
6. Prezentarea circuitelor din incinta localului
7. Dotarea unităţii
8. Stabilirea meniului în restaurant
9. Organizarea activităţii de servire
10. Operaţii de curăţenie şi întreţinere în restaurant
11. Igienă şi protecţia muncii

Extras din document

1. Prezentarea restaurantului

Adresă: Șoseaua Bucium nr. 7, Iasi, cod postal 700266.

Căile de acces către complex sunt cele rutiere, fiind localizat pe drumul de intrare în Iasi dinspre judetul Vaslui (DN24). Se poate opta pentru traseele interurbane nr. 30 (Canta - Bucium) sau 46 (Păcurari - Bucium) ori cu automobilul personal, care poate fi parcat pe unul dintre cele 30 locuri disponibile. Cu o cifră de afaceri de 3001967 în anul 2007, societatea a fost înregistrată la Registrul Comertului la data de 22.04.1996 cu nr. J22/580/1996, pe raza judetului Iasi, la adresa Al. Tudor Neculai nr. 67 Iasi, având CUI 8357212. Tipul de activitate, conform clasificării CAEN este de alimentatie, în restaurate, unde activează un număr de 79 angajati.

Istoricul „Grădinii de Vară”

Ultimele date despre deschiderea „Grădinii de Vară” din cadrul actualului Complex „Onyx” datează încă de acum 46 de ani. Ca si acum, plină de liliac, grădina care se numea la acea vreme "Zahana" si-a primit clientii pentru prima oară în anul 1962.

Datorită amplasării într-o zonă liniştită, înconjurată de verdeaţă, grădina a fost în permanenţă un centru de interes, aceste caracteristici constituind o parte din motivele care au mentinut-o în atenţia ieşenilor vreme îndelungată. Aici se puteau găsi bucate tradiţionale dintre cele mai gustoase, precum borş, friptură, dar şi vinul casei, care era păstrat în butoaie, în beciul de sub terasă. În 1997, odată cu schimbarea proprietarilor, grădina îşi schimbă şi numele din "Zahana", devenind cunoscută ca „Onyx”. La doi ani după ce este preluată de actualii proprietari, grădina cunoaşte numeroase transformări, aici fiind demarate o serie de investiţii de reamenajare. Tot în 1999 s-a construit şi primul restaurant în stil clasic, iar o parte din terasă a fost acoperită. Grădina a fost pavată şi s-au format mai multe alei pentru a fi mai uşor de organizat.

În anul 2006 s-a construit al doilea restaurant cu specific moldovenesc, „Restaurant Rustic”, diferit atât din punct de vedere al meniului, cât şi al amenajării. După un an se deschide „Restaurant Gourmet”, al treilea restaurant din cadrul complexului, acesta fiind caracterizat prin supereleganţa stilului victorian. În „Restaurant Rustic”, mesele din lemn sculptat, cănile din ceramică şi ştergarele cu motive populare crează un ambient perfect pentru cei care iubesc folclorul. Separeurile poartă denumiri venite parcă din timpurile de odinioară: “La Pescar”, “La Brutar”, “La Hangiţa” şi “ La popi”, toate cu specificul lor, sunt întregite de basoreliefurile realizate de artistul Daniel Leş, care a creat o parte din decorurile pentru celebrul film “Troia”.

Sărmăluţele în foi de vită şi cele pregătite în bostan, pastrama de oaie şi tochitura moldovenescă reprezintă “piesele de rezistenţă”. Porcul la proţap şi plăcintele cu brânză, mere sau dovleac sunt pregătite din proaspetele ingrediente ce provin de la ferma Marwa (care face parte din acelaşi grup de firme) gătite la vedere, ca lumea să prindă poftă. Sofia Vicoveanca, Irina Loghin şi Dumitru Fărcaş sunt doar câteva dintre numele unor mari artişti populari care au călcat pragul acestui loc.

Capacitatea maximă a restaurantului este de 100 persoane, având preparate cu specific

traditional românesc iar bucătăria este condusă de Maestrul Artei Culinare Petrisor. Orele de functionare sunt de la 10 a.m. până la ultimul client, de luni până duminică. Ținuta recomandată este cea casual, fiind un restaurant ce dispune de saloane atât pentru fumători, cât si pentru nefumători.

„Restaurantul Clasic” a găzduit de-a lungul timpului cele mai frumoase petreceri şi spectacole din Iaşi. Muzica variată, mereu pe placul invitaţilor, indiferent de preferinţe, este întotdeauna completată de mâncărurile cele mai fine. Serile minunate în care au cântat şi dansat invitaţi de seamă precum Fuego, Matilda Pascal Cojocăriţa, Nicu Alifantis, Angela Similea, trupe de dans din Rusia, Republica Moldova sau The Sky din Iaşi şi alţii au fost considerate mereu o atracţie pentru toţi clienţii care au păşit pragul casei.

Restaurantul poate găzdui an de an diverse evenimente, de la seminarii, conferinte si bufeturi, până la nunti, botezuri sau evenimente de firmă. Seară de seară ambianta din restaurant este întretinută de formatia „Volum Maxim”. Muzica live atrage clientii care vor să petreacă o seară mai animată în orice zi a săptămânii.

Capacitatea maximă a restaurantului este de 180 persoane, dar pentru evenimente de amploare se poate uni cu restaurantul „Clasic”, rezultând un salon cu o capacitate de peste 400 de locuri. Mâncarea preparată are specificul bucătăriei europene, condusă de Maestrul Artei Culinare Petrisor. Programul de functionare este de luni până duminică, de la orele 10 dimineata până la ultimul client. Ținuta recomandată este cea casual, fiind spercificată categoria restaurantului, de fumători.

Somptuos şi totodată intim, aşa poate fi caracterizat „Restaurantul Gourmet” din cadrul Complexului Onyx. La intrare te întâmpină tablouri cu ramele aurite, reproduceri fidele după celebrii pictori ai şcolii olandeze, realizate de studenţi ai Academiei de Arte din Iaşi. Fascicole de lumină se revarsă discret pe aceste pânze, făcând ca personajele să prindă viaţă. Lămpile din metal aurit conferă spaţiului un aer imperial. Lampadarele şi aplicele din ceramică neagră de Spania redau locaţiei măreţia saloanelor regale de odinioară. În interior tronează o cupolă, pictată în acelaşi stil, ce predomină încăperea. Totul este completat de un mobilier rafinat, din lemn masiv negru.

Locaţia are în componenţa sa un foaier, unde clienţii pot sta la discuţii fără să fie deranjaţi. Pentru petrecerile selecte şi cele de anvergură, peretele care desparte „Restaurantul Clasic” de „Restaurantul Gourmet” (cu o capacitate maximă de 250 locuri) poate fi ridicat, la final rezultând un salon mai mult decât generos, cu o capacitate de peste 400 de locuri. Specificul bucătăriei este cel international, bucătăria fiind condusă de Maestrul Artei Culinare Petrisor. Programul de functionare este de luni până duminică, de la 10 a.m. până la ultimul client, tinuta recomandată fiind cea formală, cu specificatia că este restaurant de nefumători.

Fisiere in arhiva (1):

  • Gestiunea Unitatilor de Alimentatie Publica - Restaurant.doc

Alte informatii

proiect de evaluare semestrial 2009