Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 8350
Mărime: 302.82KB (arhivat)
Publicat de: Simi Danilă
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lamatic Gheorghe
proiect de evaluare semestrial 2009

Cuprins

  1. 1. Prezentarea restaurantului
  2. 1.1. Denumire, localizare, categoria unităţii
  3. 1.2. Data înfiinţării, scurt istoric
  4. 1.3. Organigrama generală a restaurantului
  5. 2. Caracteristici ale constructiei unitatii
  6. 2.1. Structura interioară a unităţii
  7. 2.2. Instalaţii existente în unitate
  8. 3. Prezentarea spaţiilor pentru primirea consumatorilor
  9. 4. Prezentarea spaţiilor pentru servire
  10. 5. Prezentarea spaţiilor pentru producţie şi a spaţiilor anexe
  11. 6. Prezentarea circuitelor din incinta localului
  12. 7. Dotarea unităţii
  13. 8. Stabilirea meniului în restaurant
  14. 9. Organizarea activităţii de servire
  15. 10. Operaţii de curăţenie şi întreţinere în restaurant
  16. 11. Igienă şi protecţia muncii

Extras din proiect

1. Prezentarea restaurantului

Adresă: Șoseaua Bucium nr. 7, Iasi, cod postal 700266.

Căile de acces către complex sunt cele rutiere, fiind localizat pe drumul de intrare în Iasi dinspre judetul Vaslui (DN24). Se poate opta pentru traseele interurbane nr. 30 (Canta - Bucium) sau 46 (Păcurari - Bucium) ori cu automobilul personal, care poate fi parcat pe unul dintre cele 30 locuri disponibile. Cu o cifră de afaceri de 3001967 în anul 2007, societatea a fost înregistrată la Registrul Comertului la data de 22.04.1996 cu nr. J22/580/1996, pe raza judetului Iasi, la adresa Al. Tudor Neculai nr. 67 Iasi, având CUI 8357212. Tipul de activitate, conform clasificării CAEN este de alimentatie, în restaurate, unde activează un număr de 79 angajati.

Istoricul „Grădinii de Vară”

Ultimele date despre deschiderea „Grădinii de Vară” din cadrul actualului Complex „Onyx” datează încă de acum 46 de ani. Ca si acum, plină de liliac, grădina care se numea la acea vreme "Zahana" si-a primit clientii pentru prima oară în anul 1962.

Datorită amplasării într-o zonă liniştită, înconjurată de verdeaţă, grădina a fost în permanenţă un centru de interes, aceste caracteristici constituind o parte din motivele care au mentinut-o în atenţia ieşenilor vreme îndelungată. Aici se puteau găsi bucate tradiţionale dintre cele mai gustoase, precum borş, friptură, dar şi vinul casei, care era păstrat în butoaie, în beciul de sub terasă. În 1997, odată cu schimbarea proprietarilor, grădina îşi schimbă şi numele din "Zahana", devenind cunoscută ca „Onyx”. La doi ani după ce este preluată de actualii proprietari, grădina cunoaşte numeroase transformări, aici fiind demarate o serie de investiţii de reamenajare. Tot în 1999 s-a construit şi primul restaurant în stil clasic, iar o parte din terasă a fost acoperită. Grădina a fost pavată şi s-au format mai multe alei pentru a fi mai uşor de organizat.

În anul 2006 s-a construit al doilea restaurant cu specific moldovenesc, „Restaurant Rustic”, diferit atât din punct de vedere al meniului, cât şi al amenajării. După un an se deschide „Restaurant Gourmet”, al treilea restaurant din cadrul complexului, acesta fiind caracterizat prin supereleganţa stilului victorian. În „Restaurant Rustic”, mesele din lemn sculptat, cănile din ceramică şi ştergarele cu motive populare crează un ambient perfect pentru cei care iubesc folclorul. Separeurile poartă denumiri venite parcă din timpurile de odinioară: “La Pescar”, “La Brutar”, “La Hangiţa” şi “ La popi”, toate cu specificul lor, sunt întregite de basoreliefurile realizate de artistul Daniel Leş, care a creat o parte din decorurile pentru celebrul film “Troia”.

Sărmăluţele în foi de vită şi cele pregătite în bostan, pastrama de oaie şi tochitura moldovenescă reprezintă “piesele de rezistenţă”. Porcul la proţap şi plăcintele cu brânză, mere sau dovleac sunt pregătite din proaspetele ingrediente ce provin de la ferma Marwa (care face parte din acelaşi grup de firme) gătite la vedere, ca lumea să prindă poftă. Sofia Vicoveanca, Irina Loghin şi Dumitru Fărcaş sunt doar câteva dintre numele unor mari artişti populari care au călcat pragul acestui loc.

Capacitatea maximă a restaurantului este de 100 persoane, având preparate cu specific

traditional românesc iar bucătăria este condusă de Maestrul Artei Culinare Petrisor. Orele de functionare sunt de la 10 a.m. până la ultimul client, de luni până duminică. Ținuta recomandată este cea casual, fiind un restaurant ce dispune de saloane atât pentru fumători, cât si pentru nefumători.

„Restaurantul Clasic” a găzduit de-a lungul timpului cele mai frumoase petreceri şi spectacole din Iaşi. Muzica variată, mereu pe placul invitaţilor, indiferent de preferinţe, este întotdeauna completată de mâncărurile cele mai fine. Serile minunate în care au cântat şi dansat invitaţi de seamă precum Fuego, Matilda Pascal Cojocăriţa, Nicu Alifantis, Angela Similea, trupe de dans din Rusia, Republica Moldova sau The Sky din Iaşi şi alţii au fost considerate mereu o atracţie pentru toţi clienţii care au păşit pragul casei.

Restaurantul poate găzdui an de an diverse evenimente, de la seminarii, conferinte si bufeturi, până la nunti, botezuri sau evenimente de firmă. Seară de seară ambianta din restaurant este întretinută de formatia „Volum Maxim”. Muzica live atrage clientii care vor să petreacă o seară mai animată în orice zi a săptămânii.

Capacitatea maximă a restaurantului este de 180 persoane, dar pentru evenimente de amploare se poate uni cu restaurantul „Clasic”, rezultând un salon cu o capacitate de peste 400 de locuri. Mâncarea preparată are specificul bucătăriei europene, condusă de Maestrul Artei Culinare Petrisor. Programul de functionare este de luni până duminică, de la orele 10 dimineata până la ultimul client. Ținuta recomandată este cea casual, fiind spercificată categoria restaurantului, de fumători.

Somptuos şi totodată intim, aşa poate fi caracterizat „Restaurantul Gourmet” din cadrul Complexului Onyx. La intrare te întâmpină tablouri cu ramele aurite, reproduceri fidele după celebrii pictori ai şcolii olandeze, realizate de studenţi ai Academiei de Arte din Iaşi. Fascicole de lumină se revarsă discret pe aceste pânze, făcând ca personajele să prindă viaţă. Lămpile din metal aurit conferă spaţiului un aer imperial. Lampadarele şi aplicele din ceramică neagră de Spania redau locaţiei măreţia saloanelor regale de odinioară. În interior tronează o cupolă, pictată în acelaşi stil, ce predomină încăperea. Totul este completat de un mobilier rafinat, din lemn masiv negru.

Locaţia are în componenţa sa un foaier, unde clienţii pot sta la discuţii fără să fie deranjaţi. Pentru petrecerile selecte şi cele de anvergură, peretele care desparte „Restaurantul Clasic” de „Restaurantul Gourmet” (cu o capacitate maximă de 250 locuri) poate fi ridicat, la final rezultând un salon mai mult decât generos, cu o capacitate de peste 400 de locuri. Specificul bucătăriei este cel international, bucătăria fiind condusă de Maestrul Artei Culinare Petrisor. Programul de functionare este de luni până duminică, de la 10 a.m. până la ultimul client, tinuta recomandată fiind cea formală, cu specificatia că este restaurant de nefumători.

Preview document

Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 1
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 2
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 3
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 4
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 5
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 6
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 7
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 8
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 9
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 10
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 11
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 12
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 13
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 14
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 15
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 16
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 17
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 18
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 19
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 20
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 21
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 22
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 23
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 24
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 25
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 26
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 27
Gestiunea unităților de alimentație publică - restaurant - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea Unitatilor de Alimentatie Publica - Restaurant.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea și pregătirea spațiilor de servire

Argument Aceastã lucrare îşi propune sã trateze un subiect foarte important pentru unitãţile de alimentaţie şi anume, organizarea si pregãtirea...

Amenajarea bucătăriei pentru o pensiune cu specific rustic

Cap. I. INTRODUCERE Bucataria reprezintă arta şi tehnica preparării alimentelor destinate consumului uman, ea poate cuprinde toate noţiunile...

Restaurant Maryo&Ema

CAPITOLUL I. PREZENTAREA RESTAURANTULUI 1.1 Amplasament Asezat în inima localitatii plina de istorie, Hotel Mario&Ema, deschis în decembrie...

Agențiile de Turism

INTRODUCERE Unul dintre principalele fenomene social-economice ale secolului nostru îl constituie dezvoltarea cu o rapiditate şi continuitate...

Relațiile contractuale în prestarea serviciilor turistice

Inroducere Turismul este un sector important al economiei mondiale şi are o tendinţă de creştere permanentă la nivel internaţional. Industria...

Restaurantul Podgoriile Hușilor

Capitolul I Prezentarea general a unităţii 1.1 LOCALIZARE Restaurantul Podgoriile Huşilor este situat în centrul oraşului Huşi pe strada General...

Înființarea unei agenții de turism

“Singur poţi visa, în doi putem vorbi, împreună putem acţiona”, acesta este mesajul fondatorului mişcării mondiale de tineret - Scout, Lord Robert...

Utilizarea Resurselor Umane ale Hotelului

Introducere În cadrul lucrării date ca propunere este abordarea subiectului ce ţine de gestiunea personalului, adică a resurselor umane în cadrul...

Te-ar putea interesa și

Aspecte ale gestiunii unităților de alimentație în Republica Moldova

INTRODUCERE În lucrarea de faţă va fi cercetată activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică ce cuprinde noţiuni şi...

Turismul de Recreere în Zona Geografică Brăila-Galați

CAPITOLUL I 1.Poziţia geografică Judeţul Galaţi este situat în partea central-estică a ţării noastre, desfăşurându-se intre 45o25’ şi 46o10’...

Organizarea și tehnica servirii dejunului

I. Argument Alimentatia publica este un sector de activitate economica ce se ocupa cu producerea unei game foarte diversificate de preparate...

Servirea Băuturilor Digestive

I. Argument Alimentaţia publică este un sector de activitate economică ce se ocupă cu producerea unei game foarte diversificate de preparate...

Gestiunea Unităților de Alimentație Publică și Catering

Capitolul 1: Prezentarea generală a unităţii Denumirea unităţii: S.C. Alila S.R.L Localizarea: Pizzeria Alila se află pe Bulevardul Nicolae Iorga...

Gestiunea unităților de alimentație publică - Restaurant Montana

1. Informatii generale despre unitate Unitatea de alimentatie publicã face parte din cadrul complexului Montana. Pensiunea Montana este amplasatã...

Analiza Costurilor Firmei Top Horeca

O scurta prezentare a firmei Top HoReCa este o companie ce îsi ofera din 1991 serviciile în cadrul restaurantelor, hotelurilor, cafenelelor si în...

Gestiunea unităților de alimentație publică și catering

CAPITOLUL I PREZENTAREA RESTAURANTULUI Restaurantul este tipul cel mai reprezentativ de unitate de alimentatie publica comerciala si este...

Ai nevoie de altceva?