Hotelul Central

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 14256
Mărime: 81.22KB (arhivat)
Publicat de: Monica Mocanu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moraru Cristina

Extras din proiect

INTRODUCERE

Turismul reprezinta un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata societatii si, ca atare, influentat de evolutia ei.

Adresandu-se unor segmente mai largi si raspunzand pe deplin nevoilor acestora, turismul se detaseaza printrun inalt dynamism, atat la nivel national cat si international.

Modificarile profunde care au avut loc pe plan economico-social in tara noastra dupa anul 1990, au actionat siasupra intereprinderilor de turism care trebuie sa gaseasca solutii pentru a face fata acestora. Pentru a raspunde acestor modificari si pentru a-si asigura competitivitatea in conditiile economice de piata care se manifesta din ce in ce mai mult si in mediul concurential turistic, intreprinderile de turism trebuie sa-si diversifice serviciile.

Pentru diversificarea si modernizarea serviciilor turistice, unitatile de turism isi vor creste eficienta economica si in acelasi timp, vor satisface la un nivel supesior cerintele clientilor.

Pornind de la inportanta diversificariisi modernizarii serviciilor pentru o unitate turistica, lucrarea de fata va supune unei analize situatia unei unitati de turism si prefigurarea viitorului acesteia prin elaborarea unor solutii de ridicarea calitatii si varietatii serviciilor turistice.

Turismul ca fenomen de masa si componenta a calitatii vietii, canstitue un element de baza a politicii sociale a statului si de respectare a drepturilor omului. Turismul este o ramura de activitate antropica ce pune in valoare resursele naturale si antropice specifice, oferind un ansamblu de servicii in corelatie cu dotarile generale ale societatii si cu cele turistice, in vederea satisfacerii unor nevoi sociale legate de petrecerea timpului liber, dezvoltarea personalitatii umane, intretinerea si refacerea sanatatii.

Ca fenomem soci-ecologico-economic, turismul evolueaza in concordanta cu dezvoltarea de ansamblu a societatii. Pornind de la acest aspect, ritmul de crestere a turismul trebuie sa devanseze ritmul de dezvoltare al celorlalte ramuri ale economiei nationale, cel putin in prima etapa a reconstructiei economice, intrucat efectul multiplicator pe care in exercita turismul asupra acestora este considerabil.

Efectul pozitiv generat de politica dezvoltarii turismului, se resimte atat pe plan economic cat si social. Mult mai devreme decat efectele pozitive ale procesului reconstructiei economice, se manifesta cele negative: inflatia si somajul, turismul atenuand tocmai aceste doua efecte negative majore, prin contributia sa la mentinerea unei circulatii banesti normale, la reintroducerea economiilor populatiei in acest circuit, precum si realizarea echilibrului dintre cerere si oferta, turismul atenuand sensibil fenomenele inflationiste.

In etapa de formare a capitalului, etapa caracteristica economiei romanesti, o parte din nevoia de valuta convertibila poate fi satisfacuta relative repede, cu eforturi relariv reduse, prin turism. Insa, politica aplicata in ultimii ani in exportul nostrum turistic, nu s-a dovedit a fi cea indicate, fiind reflectata si incasarile medii realizate pe turist strain (35$), cifra inferioara comparativ cu alte tari, chiar vecine (Bulgaria 148$, Grecia 170$).

Aflati intr-o situatie conjuncturala nefavorabila in aceasta etapa, situatie c ar putea fi rapid depasita, turismul contribuie totusi la ameliorarea balantei de plati, intr-o masura insemnata, la acoperirea deficitului domertului exterior. Cursul de revenire in turism este avantajos comparativ cu alte ramuri, realizandu-se ca in interorul tarii exportul pruduselor turistice san u se mai incalce cu cheltuieli de transport, ambalare, etc., acestea nefiind grevate de taxe vamale.

Componenta importanta a cresterii nivelului de trai si deci a calitatii vietii, turismul are un rol important in procesul de refacere a capacitatii de munca. Lumea muncii, industrializata si urbana, impune tot mai multe restrictii indivizilor, „evadarea” din viata cotidiana devenind o solutie a recuperarii capacitatii de munca.

Efectele benefice ale turismului in plan social se manifesta nu numai prin echilibrarea psihica a lucratorilor urbani, cat si prin efectul formativ asupra tinerilor, prececum si prin mentinerea interesului pentru viata activa a pensionarilor.

De asemenea, turismul contribuie la reducerea distantelor sociale si culturare dintre oamenii situati in diferite zone ale unei tari diferite, precum si formarea si dezvoltarea personalitatii umane.

Aceste sumare consideratii asupra importantei economico-sociale ale turismului, nu pot omite inpactul ecologic al acestei ramuri. In general, efectul este pozitiv, populatia asimiland mai usor „comportamentul ecologic” admirand frumusetile naturii, darn u poate fi ignorat impactul negative ezercitat de dzvoltarea turismului asupra mediului.

In final, se poate afirma ca turismul este o ramura cu activitati eterogene, cu numeroase corelatii, care se impune pentru realizarea produselor pe piata dar si obtinerea satisfactiei materiale si spirituale scontate in urma consumului turistic, asigurand servicii de calitate ridicata pe tot parcursul sejurului turistic sau al calatoriei.

Activitatile proprii turismului sunt, in principal, cele cu privire lacazare, restaurante si agreement-divertisment, majoritatea celorlalte componente ale acestei activitati fiind parte a altor ramuri nationale, acest aspect determinand specialistii sa afirme ca „turismul este o ramura de interferenta dar si de sinteza”.

Asa cum am precizat mai sus, valorificarea superioara a intregii activitati turistice este strans legata de volumul si calitatea serviciilor oferite.

Constientizand rolul si locul serviciilor in ramura turismului, lucrarea de fata isi propune sa abordezeacesta problema, aflata intr-o permanenta actualitete, fara insa a avea pretentia epuizarii acestui subiect, cunoscand diversitatea problemelor cu care se confrunta aceasta activitate, dar si multitudinea formelor pe care serviciile turistice le pot lua.

Preview document

Hotelul Central - Pagina 1
Hotelul Central - Pagina 2
Hotelul Central - Pagina 3
Hotelul Central - Pagina 4
Hotelul Central - Pagina 5
Hotelul Central - Pagina 6
Hotelul Central - Pagina 7
Hotelul Central - Pagina 8
Hotelul Central - Pagina 9
Hotelul Central - Pagina 10
Hotelul Central - Pagina 11
Hotelul Central - Pagina 12
Hotelul Central - Pagina 13
Hotelul Central - Pagina 14
Hotelul Central - Pagina 15
Hotelul Central - Pagina 16
Hotelul Central - Pagina 17
Hotelul Central - Pagina 18
Hotelul Central - Pagina 19
Hotelul Central - Pagina 20
Hotelul Central - Pagina 21
Hotelul Central - Pagina 22
Hotelul Central - Pagina 23
Hotelul Central - Pagina 24
Hotelul Central - Pagina 25
Hotelul Central - Pagina 26
Hotelul Central - Pagina 27
Hotelul Central - Pagina 28
Hotelul Central - Pagina 29
Hotelul Central - Pagina 30
Hotelul Central - Pagina 31
Hotelul Central - Pagina 32
Hotelul Central - Pagina 33
Hotelul Central - Pagina 34
Hotelul Central - Pagina 35
Hotelul Central - Pagina 36
Hotelul Central - Pagina 37
Hotelul Central - Pagina 38
Hotelul Central - Pagina 39
Hotelul Central - Pagina 40
Hotelul Central - Pagina 41
Hotelul Central - Pagina 42
Hotelul Central - Pagina 43
Hotelul Central - Pagina 44
Hotelul Central - Pagina 45
Hotelul Central - Pagina 46
Hotelul Central - Pagina 47
Hotelul Central - Pagina 48
Hotelul Central - Pagina 49
Hotelul Central - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • Hotelul Central.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea Unui Eveniment în Domeniul Turistic

În aceste vremuri în care unităţile turistice încă se chinuie să supravieţuiască recesiunii economice, unele hoteluri care deţin şi restaurante în...

Activitate turistică în cadrul hotelelui Central

Capitolul 1 Turismul – fenomen complex 1.1 Piaţa serviciilor turistice Piaţa turistică ocupă un loc aparte, din ce în ce mai important în piaţa...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Cercetări în Domeniul Estimării Calității și Eficienței Serviciilor în Turism

Actualitatea temei de cercetare si gradul de studiere a acesteia. Turismul reprezinta prin continutul si rolul sau un fenomen caracteristic...

Complexul Hotelier Arina

1.1 Prezentarea Hotelului ARINA Coplexul Hotelier Arina S.R.L. cu sediul social în centrul oraşului Campina, judeţul Prahova înmatriculată în...

Te-ar putea interesa și

Managementul riscului de credit

I.1. Rolul bancilor in economia moderna Importanta sistemului bancar intr-o economie moderna. Pe fundalul amplficarii schimburilor comerciale,...

Influența Comportamentului de Cumpărare și Consum asupra Serviciilor Hoteliere

Introducere Se poate spune că orice firmă care doreşte rezultate bune, trebuie să apeleze la marketing, iar acest lucru fără orientare spre...

Studiu privind îmbunătățirea calității serviciilor de cazare la Hotelul Central Timișoara

CAPITOLUL.1 INTRODUCERE Această lucrare îşi propune să descopere căile de îmbunataţire a calitaţii serviciului de cazare al hotelului Central....

Influența Comportamentului de Consum asupra Serviciilor Hoteliere

Capitolul 1 – Introducere 1.1. Motivaţie Pe parcursul a patru ani de facultate am învăţat şi lucruri care mi-au plăcut, dar şi unele care nu...

Proiect de reamenajare în scopuri turistice a stațiunii

INTRODUCERE Inclus relativ recent printre necesitatile de consum ale omului modern, cuantificat ca indicator al calitatii vietii, turismul isi...

Județul Neamț

Cadrul natural Invecinat cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est, Judetul Neamt este...

Servicii de Cazare - Hotelul Central

CAPITOUL 1 Structuri de primire turistice cu functie de cazare Prin structuri de primire turistice se intelege orice constructii si amenajari...

Analiza politicii de personal - SC Rocom Central SA Piatra Neamț

CAPITOLUL I Evaluarea performantelor. Consideratii teoretice 1.1 Definitia si caracteristicile evaluarii performantelor 1.1.1. Definitia...

Ai nevoie de altceva?