Hotelul Scorilo's - Oradea

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 4383
Mărime: 19.74KB (arhivat)
Publicat de: Atanasio Manole
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cornelia Pop
Proiect la materia Medii si Proprietati hoteliere.

Extras din proiect

1. Prezentarea hotelului.

Hotelul „Scorilo’s” a fost inaugurat în data 8 ianuarie 2004, în Oradea, judetul Bihor. Amplasarea sa geografica, precum si originalitatea arhitectonica si ambientala au contribuit la recunoasterea hotelului ca fiind unul dintre cele mai cochete si inedite hoteluri pe piata turistica din judet.

Unul dintre avantajele hotelului „Scorilo’s” este pozitia sa centrala în cadrul orasului Oradea, la 500m de centru, vis-à-vis de Parcul PetQfi Sándor, pe drumul european E 60, la 12 km de vama Bors (cu important flux de straini). În apropierea hotelului se afla gara feroviara a orasului (situata la mai putin de 500 m de hotel ) .

Cladirea hotelului „Scorilo’s” a fost construita în anul 1782. Cu eforturi considerabile, dar si cu o grija aparte, cladirea a fost renovata, apoi amenajata într-un stil original, în colaborare cu artista Stela Marta, de la o firma specializata în arhitectura si decoratiuni interioare, care s-a ingrijit de culorile interiorului, de vitralii, de lampile pentru iluminat, fier forjat, pentru ca rusticul sa capete valente dacice, valente ce justifica numele hotelului .

Hotelul „Scorilo’s” dispune de 16 camere (double, matrimoniale si single) si 2 apartamente, dintre care unul este de lux, fiind dotat cu jacuzzi, sauna, solar, DVD, combina audio, etc. Capacitatea hotelului este de 36 de locuri de cazare. Camerele si apartamentele sunt dotate corespunzator categoriei de 3 stele. În camere clientii dispun de aer conditionat, mobilier confortabil, minibar, televizor, baie cu dus, uscator pentru par, acces Internet (wireless). Camerele sunt practice si asigura o izolare fonica buna.

În afara de spatiul de cazare, „Scorilo’s” are doua restaurante si o terasa. Unul dintre restaurante, mai elegant, cu o capacitate de 40 de locuri, este ideal pentru intâlnirile de afaceri, receptii, prezentari, etc. Celalalt restaurant este o crama, situat la subsolul cladirii, o pivnita, care prin ambianta sa inedita si decorurile traditionale transpun oaspetii într-o alta epoca. Crama are 50 de locuri si reprezinta un real succes pe piata restaurantelor locale si nationale. Aici rusticul se împleteste cu modernul, iar echipamentele de ultima generatie constituie plusul calitativ oferit de „Scorilo’s”.

În crama exista o formatie muzicala profesionista , care se îngrijeste de ambianta sonora. Aceasta este placuta, decenta ca valoare si potrivita cu cei care vin la „Scorilo’s”, preponderent oameni de afceri. Difuzoarele instalate atât în restaurante, cât si pe terasa, raspândesc undele live în mod uniform .

Terasa se afla în curtea hotelului, având o capacitate de 120 de locuri. Este amenajata cu mult bun gust, are o cascada inedita si un bazin cu apa, un gazon cu diverse plante si flori .

În curtea hotelului este o parcare cu 12 locuri, destinata clientilor cazati în hotel. Siguranta masinilor este garantata prin accesul restricitionat în incinta hotelului (intrarea fiind asigurata printr-o poarta electrica).

2. Amenajarea spatiilor de primire a oaspetilor si receptia.

Spatiul de primire a oaspetilor si receptia au o importanta deosebita pentru orice unitate turistica. Este spatiul care impresioaneaza cel mai puternic turistul si care îi formeaza acestuia prima imagine despre unitatea respectiva. Este punctul central catre care converg toate serviciile dintr-un hotel. De aceea, mai ales marile lanturi hoteliere, pun foarte mult accent pe acest spatiu si se straduie sa-l amenajeze în mod corespunzator.

Administratia hotelului „Scorilo’s” se pare ca a gândit la fel si a exploatat spatiul respectiv la maxim.

În fata hotelului „Scorilo’s” exista o reclama mare iluminata, care atrage atentia de la departare. De asemenea, sunt indicatoare luminoase, care directioneaza spre hotel. Culorile folosite pentru reclama sunt rosul, galbenul, negrul, culori care se evidentiaza si si se observa usor de catre soferii de pe drumul E 60.

Cladirea este dotata cu proiectoare de lumina, astfel încât turistul sa o poata distinge. Intrarea se face printr-o poarta din fier forjat electrica. Aceasta se închide pe timp de noapte pentru siguranta oaspetilor si a masinilor din parcare. Exista o sonerie pentru cei ce ajung dupa ora 00.00 la hotel, ora la care se închide poarta.

Dupa ce se trece de poarta, se fac câtiva pasi pe piatra decorata cu sigla hotelului, si pe dreapta se gasesc câteva trepte elegante spre intrarea efectiva în incinta. La intrare sunt ghivece mari cu flori naturale si o macheta de bucatar cu o tabla pe care scrie „Bine ati venit!”. Tot aici se gaseste o cascada miniaturala, în stil vechi, decorata cu flori naturale; un suport mare de vinuri, pe care sunt expuse vinuri ce fac parte din vinoteci renumite; un suport pentru meniu, precum si meniul deschis la pagina de salut, pe care clientii îl pot rasfoi în voie.

Receptia nu este foarte spatioasa, dar e primitoare. Aici se afla fotolii din piele, frumos aranjate, iar pe mijloc o masuta în stil antic, cocheta si functionala în acelasi timp. În receptie a fost instalat si un televizor, astfel încât un client care asteapta pe cineva sau a coborât pentru a se destinde, poate sta pe fotoliu sa savureze o cafea si sa priveasca o emisiune televizata sau un film. De asemenea, este si un aparat de aer conditionat, precum si aparate pulverizatoare de odorizant, plasate discret.

De jur-împrejur sunt aranjate vaze antice, amintind de epoca stramosilor daci. Pe unul dintre pereti este o spada, în stil vechi, care, spun receptionerii, a apartinut cândva lui Decebal, fiul lui Scorilo, rege al dacilor. Pe tavan este un candelabru imens, din fier forjat si vitraliu. Pardoseala este placata cu faianta care da impresia de antic, cu ornamente specifice si culori asortate cu peretii.

Preview document

Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 1
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 2
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 3
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 4
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 5
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 6
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 7
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 8
Hotelul Scorilo's - Oradea - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Hotelul Scorilo's - Oradea.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Județul Bihor

Pe teritoriul actual al orasului Oradea, in urma sapaturilor arheologice, sau gasit urme ale civilizatiei din epocile: neolitica, bronzului si...

Ai nevoie de altceva?