Înființarea unei pensiuni

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4572
Mărime: 156.35KB (arhivat)
Publicat de: Simion Zaharia
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valentina Bucur

Extras din proiect

 Descrierea orasului Brasov din punct de vedere economic si social

Judetul Brasov a carui capitala este orasul cu acelasi nume, se afla situat in partea centrala a Romaniei, in interiorul arcului carpatic, pe cursul mijlociu al raului Olt. Are o suprafata de 5.363 km2 ceea ce reprezinta 2,2% din teritoriul tarii. Din totalul suprafetei, 22% este teren arabil si 37,2% este acoperita cu paduri.

Populatia judetului este de 596,4 mii locuitori. Densitatea medie este de 110 locuitori/km2. Judetul Brasov are un inalt grad de urbanizare, 75,3% din populatie locuind la orase iar 24,7% in cele 45 de comune si 149 sate.

Oferta turistica a judetului Brasov este complexa dispunind de 345 de unitati turistice cu o capacitate de cazare care poate fi utilizata in toate anotimpurile, si anume: 39 hoteluri, 2 hanuri, 27 cabane, 2 campinguri, 43 vile turistice, 7 tabere scolare, 20 bungalouri, 86 pensiuni, 119 pensiuni agroturistice. Turismul rural a luat amploare in zona Bran-Fundata-Moeciu, legislatia actuala stimulind dezvoltarea acestui sector.

Sistemul bancar reprezinta un segment important al programului de reforma, bancile fiind direct implicate in sprijinirea procesului de restructurare rapida si eficienta a economiei nationale. In Brasov functioneaza Sucursala Bancii Nationale a Romaniei, 31 de banci (persoane fizice romane si straine) cu 172 de sucursale, agentii, puncte de lucru si Trezoreria Brasov.

Aici exista mari posibilitati de investire, cei interesati avand la dispozitie o puternica si diversificata baza tehnico – materiala, forta de munca corespunzator calificata, piata de desfacere, o legislatie corespunzatoare care garanteaza drepturile investitorilor straini in Romania.

In ce priveste nivelul investitiei straine directe, valoarea capitalului social,in judetul Brasov, in cele 3.227 societati cu participare straina la capital, atingea la sfarsitul anului 2007 valoarea de 420 milioane euro.

Orasul se dezvolta azi mai tare ca niciodata atrage investitii si tot mai multi oameni vor sa investeasca, traiasca si sa calatoreasca aici. Acesta reprezinta o locatie pentru afaceri in plina dezvoltare. In urmatorii 10 ani ne asteptam ca evolutia ascendenta sa continue, creand astfel locuri de munca si oportunitati de afaceri noi.

Industria si turismul sunt sectoarele cele mai consacrate ale judetului. In ultimii ani, comertul, bancile si constructiile sunt domenii in plina dezvoltare. Brasovul este unul dintre cele mai importante noduri de transport din tara. In domeniul agriculturii, transformarile ultimilor ani creaza oportunitati noi.

Zona Metropolitană Braşov doreşte să devină o regiune competitivă la nivel European, atât din punct de vedere al dezvoltării economice, cât şi din punct de vedere al condiţiilor de viaţă oferite locuitorilor săi. După o perioadă de declin în anii ’90, Braşovul revine la început de secol XXI, devenind unul din cele mai dezvoltate oraşe din România şi una din zonele de mare importanţă la nivel naţionaldin punct de vedere al coeziunii teritoriale, economice şi sociale. Braşovul se defineşte ca o Zonă Metropolitană cu un puternic grad de urbanizare, ce doreşte să se dezvolte în direcţia economiei bazate pe cunoastere, dar şi în aria turismului şi serviciilor conexe, prin valorificarea potenţialului existent în zonă. În plus, datorită poziţiei geografice centrale, Zona Metropolitană Braşov se conturează ca un punct important de intersecţie al diferitelor coridoare de comunicare, ceea ce generează un anumit tip de dezvoltare legat de parcurile logistice si transferul intermodal, atât pentru transportul de marfă cât şi pentru cel de pasageri.

Acesta este unul dintre cele mai vechi oraşe ale României. Moştenirea istorică bogată şi tradiţiile seculare transformă oraşul şi imprejurimile sale într-un obiectiv atractiv pentru turişti. Braşovul şi zona limitrofă s-au profilat ca amplasament industrial şi ocupă un loc bine definit în structura economică a ţării. In perioada anilor 90 incepe o schimbare structurala vizibila a zonei, datorata evolutiei economice si sociale diferite fata de perioadele precedente.

Condiţiile politico-administrative schimbate, precum şi provocările globale adresate economiei în secolul al XXI-lea necesită o redefinire a rolului oraşului, o regandire a amplasamentelor economice, sociale şi de cercetare si o reinterpretare a influenţelor lor asupra dezvoltării împrejurimilor. Dinamica dezvoltării oraşului Braşov a generat următoarele procese atât pe teritoriul său cât şi pe teritoriul comunităţilor limitrofe:

- crearea de noi amplasamente pentru locuire

- alocarea sau relocarea unor activitati economice (industrie, zone comerciale şi servicii)

- relocarea funcţiunilor de agrement din municipiu în zona limitrofă.

Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, în economia judeţului Braşov, la sfârşitul anului 2007 exista un număr total de 41.197 de agenţi economici înregistraţi. La nivelul Municipiului Braşov şi a zonei sale de influenţă, existau la finele anului 2007 un număr de 19.720 de firme care au depus bilanţul, dar doar 14.614 au avut rezultate economice. Dintre acestea 11.944 (81,7%) erau în Municipiul Braşov iar diferenţa de 2.670 (18,3%) figurau in restul zonei.

Dezvoltarea economică a polului de creştere s-a menţinut în ultimii ani la un nivel superior mediei pe ţară. S-a înregistrat o evoluţie ascendentă din ultimii ani (2005-2007) a cifrei de afaceri şi a numărului de firme (11,07%), în toate sectoarele economice.

O creştere importantă o constatăm în domeniul construcţiilor cu 36,18%, hoteluri şi restaurante cu 17% şi servicii cu 16,95%.

În prezent, numărul total al societăţilor din judeţul Braşov este de 34.696 dintre care 16 regii autonome, 608 societăţi pe acţiuni, 33.913 societăţi cu răspundere limitată, 75 societăţi în nume colectiv, 7 societăţi în comandită simplă, 77 organizaţii cooperatiste.

În anul 2007 faţă de anul 2003 volumul exportului judeţului Braşov a crescut cu 136,3 %.În anul 2007 faţă de anul 2003 volumul importului judeţului Braşov a crescut cu 161,5 %.

Până în anul 1997 soldul balanţei de comerţ exterior a judeţului Braşov a fost în general pozitiv, după care a fost constant negativ ajungând în anul 2008 la o valoare de –324.936 mii euro cu 178% mai mult faţă de 2003. Această situaţie a avut loc pe fondul creşterii într-un ritm mai accelerat a importurilor faţă de exporturi, respectiv a creşterii consumului atât la agentul economic cât şi la populaţie.

Activitatea de investiţii din judeţul Braşov în anul 2008 s-a concretizat într¬un volum de 1.108,47 milioane lei, fiind cu 15,7% mai mică decât în 2007.

Preview document

Înființarea unei pensiuni - Pagina 1
Înființarea unei pensiuni - Pagina 2
Înființarea unei pensiuni - Pagina 3
Înființarea unei pensiuni - Pagina 4
Înființarea unei pensiuni - Pagina 5
Înființarea unei pensiuni - Pagina 6
Înființarea unei pensiuni - Pagina 7
Înființarea unei pensiuni - Pagina 8
Înființarea unei pensiuni - Pagina 9
Înființarea unei pensiuni - Pagina 10
Înființarea unei pensiuni - Pagina 11
Înființarea unei pensiuni - Pagina 12
Înființarea unei pensiuni - Pagina 13
Înființarea unei pensiuni - Pagina 14
Înființarea unei pensiuni - Pagina 15
Înființarea unei pensiuni - Pagina 16
Înființarea unei pensiuni - Pagina 17
Înființarea unei pensiuni - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Infiintarea unei Pensiuni.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC Cristal SRL

Capitolul 1 - Prezentarea firmei - 1 Numele afacerii: -SC CRISTAL SRL, CUI: 29527115 J/13/48/11 01 2012 2 Numele proprietarilor: -Beiu Steluța...

Potențialul turistic al spațiului rural și valorificarea lui în Depresiunea Făgăraș

INTRODUCERE Activitatea turistică reprezintă călătoria de plăcere, pentru recreere. Această noţiune a fost extinsă în ultimii ani pentru a include...

Analiza Zonei Turistice Brașov din România

Introducere Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata în alte sectoare-chei din economia...

Studiu Privind Înființarea Pensiunii Turistice Rurale Ana

1. PREZENTAREA PROIECTULUI DE INVESTIŢII Proiectul de investiţii supus studiului vizează construirea unei pensiuni turistice rurale, construcţie...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Înființarea unei pensiuni agro-turistice

PARTEA I - DESCRIEREA SOLICITANTULUI A. DATE GENERALE PRIVITOARE LA SOLICITANT A.1. Denumirea / Numele solicitantului : Denumire solicitant...

Înființarea unei pensiuni turistice cu fonduri nerambursabile de la Phare - Fondul Național de Dezvoltare Regională

I.DESCRIEREA PROIECTULUI Primul lucru care trebuie să-l ai când te gândești la o afacere este o idee bună. Din ce în ce mai mulți români își...

Înființarea unei pensiuni

INTRODUCERE Lucrarea de faţă işi propune să evidenţieze noţiunile generale privind serviciile turistice şi turismul rural, să analizeze...

Înființarea unei pensiuni

Pensiunea „Colt de rai” – turism de agrement si etnografic Fisa de prezentare Pensiunea „ Colt de rai” este o pensiune turistica rurala de 5...

Inființarea unei Pensiuni Agroturistice

INTRODUCERE Motivaţia şi importanţa temei In mijlocul temei alese stă infiinţarea unei pensiuni agroturistice in comuna Pestisani, localitatea...

Înființarea unei pensiuni turistice în Localitatea Munteni, Județul Galați - Pensiunea Rustic

1. Prezentarea ideii de afacere in turism Situat in localitatea Munteni, judetul Galati Pensiunea Rustic se regaseste intr-un peisaj pitoresc....

Înființarea unei pensiuni turistice - Magic Turtle în localitatea Paltin, județul Vrancea

I.1. Titlul proiectului Infiintarea unei pensiuni turistice, ***Magic Turtle, in localitatea Paltin, judetul Vrancea. I.2. Acronim proiect: MTIg...

Înființarea unei Pensiuni de 3 Margarete în Comuna Mirșid

I Conceperea proiectului 1.1 Titlul proiectului Proiectul propus are ca si titlu Diversificarea ofertei turistice prin infiintarea unei pensiuni...

Ai nevoie de altceva?