Influenta Factorului Climatic Asupra Activitatii Turistice din Italia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Influenta Factorului Climatic Asupra Activitatii Turistice din Italia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

I. Asezare si limite
II. Scurta descriere a traselui si a punctului de escala
III. Date generale meteorologice si climatice
IV. Potentialul climatic si valorificarea sa in scop turistic
V. Clima-resursa pentru turism
VI. Calitatea aerului- potentialul sanogen si patogen
VII. Tipuri de climate
VIII. Diferentieri sezoniere sau anuale si tipurile de turism asociate acestora
IX. Poluarea aerului si afectiunile generate de poluare
X. Comportamentul turistilor in cazul expunerii la conditiilor meteorologice extreme
XI. Probleme legate de comportamentul turistilor din punct de vedere atmosferic in cazul calatoriilor cu avionul, ferry-boat-ul, autocarul, trenul etc.
XII. Raportarea la aspectele cunoscute asupra unor regiuni endemice de boala de pe Glob care determina necesitatea unui certificat medical de calatorie si restrictiile de calatorie in cazul unor boli endemice
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

I. Asezare si limite geografice

Italia este o tara continentala, peninsulara si insulara, ale carei "radacini" sunt infipte in arcul Alpilor din centrul continentului si se prelungeste pana in apropierea Africii (tarmurile Siciliei se afla la numai 150 km de acest continent), astfel ca Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunisia decat de Milano.

Intre aceste limite naturale, respectiv intre Alpi si mare (Insula Lampedusa), este o distanta, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km. Acolo se afla regiunea geografica italiana, (suprafata 324.000 kmp), respectiv Italia, inclusiv Vatican, Republica San Marino, Principatul Monaco, Elvetia italiana, Venezia Giulia si Istria.

De altfel, tocmai datorita acestei pozitii geografice, Italia este puternic influentata, in

nord, de lumea alpina, iar

in sud de prezenta Marii

Mediterane, ale carei ape ii scalda tarmurile pe mai bine de 7450 km. Italia are granita pe uscat in nord, invecinandu-se cu Franta, Elvetia, Austria si Slovenia, in sud este delimitata de Marea Ionica, in vest de Marea Tireniana iar in est de Marea Adriatica. Statele independente San Marino si Vaticanul sunt enclave in interiorul peninsulei Italiene, si Campione d'Italia este o enclava Italiana in Elvetia.

Pozitionarea Italiei in regiunea mediteraneana a favorizat dezvoltarea unei civilizatii inca din Antichitate, aceasta zona fiind considerate leaganul civilizatiei europene. Acest lucru explica faptul ca Italia a fost considerata leaganul multor culturi europene, ca cea a Etruscilor si Romanilor, si mai tarziu a fost locul de nastere al Universitatii, a Renasterii care a inceput in Toscana si s-a raspandit in intreaga Europa, a Omului Vitruvian, a stiintei si astronomiei moderne, a heliocentrismului si a Operei. Capitala Italiei, Roma, a fost centrul civilizatiei Vestice timp de secole. Italia a posedat un imperiu colonial din a doua jumatate a sec.XIX pana la mijlocul sec. XX. Sapaturile din intreaga Italie au scos la iveala prezenta umana moderna datand din Paleolitic, cca 200.000 de ani in urma. Roma Antica a fost la inceput o comunitate mica agricola fondata in jurul sec. VIII I.Hr. ce a crescut in decursul secolelor intr-un imperiu colosal cuprinzand toata Marea Mediterana, in care Grecia Antica si cultura romana s-au contopit intr-o singura civilizatie. Aceasta civilizatie era atat de influenta incat parti din ea au dainuit in legislatia moderna, administratie, filosofie si arta, pregatind terenul pentru civilizatia Vestica. In cele 12 secole de existenta, ea s-a transformat de la monarhie la republica si in cele din urma la autocratie.

Regiunile Italiei au fost, in cele din urma, subsumate de imperiile vecine propriilor lor conflicte de interese si au ramas dezmembrate pana in sec. al XIX-lea.

Localizarea Italiei in sudul continentului a favorizat existenta legaturilor mai importante cu celelalte continente ( Africa de nord si vestul Asiei), cu care a intretinut relatii comerciale si schimburi culturale de-a lungul timpului.

II. Scurta descriere a traselui si a punctului de escala

Traseul turistic ales este un tur al catorva orase din nord-estul Italiei, pentru un grup de 20 turisti, media de varsta fiind peste 40 de ani. Escala se face la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj.

Milano - Como - Bergamo - Brescia – Verona

Ziua 1: sosire aeroport Malpensa Milano- vizitarea obiectivelor de mare importanta (ex: Domul din Milano, Teatrul Scala) – cumparaturi in Guadrilatero della moda- pranz la restaurntul IL LUOGO DI AIMO E NADIA (mancare traditionala toscana) – transfer cu autocarul catre orasul Como unde se va innopta la hotel Barchetta Excelsior 4*– timp pentru activitati recreationale, cina;

Ziua 2: plecare din Como catre orasul Bergamo – vizitarea celor mai importante obiective turistice: din Citta Alta si Citta Bassa (Piata Veche, Catedrala din Bergamo, Castelul Rocca, Gamec) – pranzul la restaurantul Taverna Valtellinese – plecare catre orasul Brescia – vizita la Castelul din Brescia si manastirea San Salvatore – plecare catre orasul Verona unde se va innopta la hotelul Best Western Antico Termine 4*

Ziua 3: vizitarea edificiilor istorice din acest oras: Verona Arena, Teatrul roman din Verona, Bazilica San Zeno Maggiore, Casa Julietei cu faimosul balcon – pranz la Restaurantul Arche – plecarea catre aeroportul din Verona.

Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta Factorului Climatic Asupra Activitatii Turistice din Italia.doc

Bibliografie

• Ciulache, S., (2004), „Meteorologie și climatologie”, Editura Universitară, București
• Ionac, Nicoleta, (1998), „Climă și comportamentul uman”, Editura Enciclopedică, București
• Candea Melinda, (2012), Patrimoniu turistic, Ed. Universitara, Bucuresti
• Doctorand Fiz. FLOREA Georgiana Denisa (2012), „Contributii la studiul calitatii aerului din zonele urbane”, Bucuresti
• R. Henson, The rough guide to weather, Edit. Rough Guides, (2007), New York
• R. Reynolds, Guide to weather, Edit. Philip’s, (2000), London
• European Environment Agency, Air pollution fact sheet 2013, Italy
• http://www.britannica.com/EBchecked/topic/297474/Italy/26967/Climate
• http://www.cpnt.ro/download/Poluarea%20Aerului.pdf
• http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52007DC0354:RO:NOT
• http://www.easyviaggio.com/previsioni-meteo/italia
• http://www.who.int/countries/ita/en/
• http://www.italia.it/en/travel-ideas/the-sea.html
• http://www.italia.it/en/home.html
• http://www.italia.it/en/useful-info/the-climate-in-italy.html
• http://www.justlanded.com/english/Italy/Articles/Travel-Leisure/Climate-in-Italy
• http://sweb01.dbv.uniroma1.it/cirbfep/pubblicazioni/pdf/ecoregioni_eng.pdf
• http://www.terraproject.net/en/collective-works/air---industrial-pollution-in-italy-
• www.weather2travel.com
• http://wikitravel.org/en/Italy