Instalații și echipamente pentru bar sportiv

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 69 în total
Cuvinte : 15690
Mărime: 1.07MB (arhivat)
Puncte necesare: 12
UNIV.TRANSILVANIA BRASOV Facultatea de Alimentaţie şi Turism

Cuprins

  1. 1.Introducere. 3
  2. 1.1 Istoria barului . 3
  3. 2.Studiu solutiilor existente-tipuri de baruri. 6
  4. 3.Constructia si instalatia-amenajarea barului. 16
  5. 3.1.Principalele dotari ale barului. 23
  6. 3.1.1.Mobilierul folosit in baruri. 23
  7. 3.1.2.Utilajele folosite in baruri. 25
  8. 3.2.Sortimente de bauturi specifice barurilo de noapte. 39
  9. 3.2.1.Bauturi nealcoolice.39
  10. 3.2.2.Bauturi alcoolice.40
  11. 3.2.3.Prepararea bauturilor amestec. 43
  12. 3.2.4.Gustari specifice oferite in bar. 43
  13. 3.2.5.Efecutarea serviciului propiu-zis. 44
  14. 4. Exploatarea si intretinerea instalatiilor. 53
  15. 4.1 Dispozitii generale .53
  16. 4.2 Cerinte privind asigurarea cu apa si canalizare. . 55
  17. 4.3 Cerinte pentru curatarea si igiena spatiilor . 56
  18. 5. Preturile de vanzare –aprovizionare. 61
  19. 5.1 Calculul preturilor de vanzare. 62
  20. 6. Concluzii.68
  21. 7. Bibliografie .69

Extras din proiect

1.Introducere

Intr-un bar sportiv te atrage atmosfera. E placut sa te afli intr-un loc unde toata lumea se simte bine, unde simti ca invingi indiferent de rezultatul scos de echipa favorita. Barurile cu acest specific sunt mai relaxante, spre deosebire de cluburi, unde fiecare incearca sa-l impresioneze pe celalalt“.

Aceasta idee de afaceri nu este una total revolutionara dar este una foarte profitabila. Numarul barurilor sportive este foarte mic la noi si cererea este mare, datorita afinitatii romanilor pentru sport. . De fiecare data cand Romania participa la o competitie importanta, indiferent ca este vorba de fotbal, handbal sau atletism sau alt sport romanii se lipesc de televizoare. De ce nu s-ar lipi si de barurile sportive?

1.1 Istoria barului

Barul este un local public (unitate de alimentatie publica cu caracter recreativ -distractiv) destinat servirii bauturilor alcoolice si neacoolice,simple sau in amestec,a unui sortiment relativ restrans de gustrari si produse de cofetarie-patiserie,precum si a unor marfuri nealimentare(tutun, tigari).

Barurile,asa cum le cunoastem astazi,isi au originea in vechile cabarete care existau inca din antichitate . In marea majoritate a cazurilor , ele erau conduse de femei si aveau o dotare rudimentara, desi clientela care le frecventa era distinsa.Cu timpul, cabaretele s-au transformat in cafenele, ioar acestea mai tarziu in baruri de diverse tipuri.

Primele baruri au aparut in S.U.A. La inceput erau alcatuite dintr-o tejghea prevazuta cu o bara menita sa tina clientii la distanta de tejghea.In “local” nu existau nici scaune,nici mese.Clientii, rezemati de obicei de bara,serveau bauturile (vin sau bere) in picioare,cumparau produse din tutun sau diferite alimente si plecau destul de repede.Incepand cu momentul descoperirii metodei distilarii.In barurii au inceput sa fie vandute si alte sortimente de bauturi:gin,whisky,rom etc

Se poate aprecia ca dezvoltarea barurilor , sub diferite forme, coincide cu aparitia si conturarea marilor orase ale lumii.

Prepararea bauturilor in amestec, desi s-a practicat pentru prima data in S.U.A , a cunoscut o dezvoltare mult mai mare in Europa. Prin varietatea retetelor si fantezia realizatorilor , Europa a intrecut cu mult S.U.A . Arta amestecurilor a depasit granita Americii si ale Europei in diverse tari din lume cunoscandu-se o serie de bauturi in amestec de reputatie internationala.

Barurile nu sunt identice , in fiecare tara ele avand particularitati adaptate cerintelor si specificului conditiilor locale sociale, economice si morale.Astfel, in America exista o retea moderna de baruri , cunoscute sub denumirea de “bar american”. Aceasta categorie,intalnita de altfel in majoritatea tarilor lumii,se impune prin calitatea dotarilor si a produselor servite.Barul “american” este o unitate de dimensiuni mici,deservita de un personal stilat si frecventata de clientele internationala .In Anglia , intalnim baruri simple, elegante, fara pretentii, in care se consuma la tejghea gin, whisky si bere. Franta este cunoscuta prin numeroasele sale “aperitiv-baruri” , in care la tejghea sau la mese mici , clientul isi satisface obiceiul de a lua un aperitiv. In Italia se constata o adevarata invazie de “ cafe-baruri” denumita bar-expresso , in care se consuma obisnuita “ristretto” (cafea scurta si foarte concentrata). In Germania si Austria sunt foarte raspandite dancing-barurile , deservite in special de barmanite.

În Romania, barurile şi băuturile în amestec se confundă cu perioada secolului al XX-lea, când în Bucureşti erau deschise câteva localuri celebre, unele cu profil tradiţional, altele mai selecte.

Barul, din ce in ce mai la moda, ramine in topul preferintelor romanilor care vor sa scape de plictiseala si singuratatea de acasa. Pentru unii dintre noi, este mai usor si comod sa ne tragem un o camasa si o pereche de blugi pe noi si sa coborim intr-o astfel de locatie pentru a ne servi cafeaua ori ceaiul.

Primele doua lucruri la care trebuie sa ne gindim atunci cind dorim sa construim un bar sint bugetul si alegerea tipului de bar. Putem sa ne alegem un bar cu specific italian sau englezesc, unul cu influente medievale, sau un bar foarte modern, chiar futurist. De asemenea, se poate opta pentru unul dedicat unei singure persoane (aici avem ca exemplu barul lui Michael Jordan), unui sport anume ori dedicat unor personalitati.

Dupa aceasta etapa urmeaza cea a delimitarii spatiului existent. Un lucru imbucurator ar fi preluarea spatiului fara sa fi fost in vreun fel modificat deoarece astfel ne va permite impartirea lui in functie de necesitatile noastre. Asadar, salonul de deservire, care este si cel mai mare ca suprafata ocupata, trebuie amplasat in zona cea mai bine luminata, in care accesul se face direct din strada, fara a parcurge vreun culoar.

„In cazul in care acest lucru este imposibil, clientii trebuie orientati spre bar prin modelarea adecvata a peretilor, prin cromatica si semnalistica, astfel incit clientela sa nu fie bulversata sau sa aiba tendinta de a se indrepta catre alta directie. Tot ceea ce este prea sofisticat si care deruteaza, induce o stare de teama iar prima reactie va de respingere.", a explicat Loredana Gaspar, director VektorDesign.

Dupa stabilirea cu exactitate a functiunilor specifice unui astfel de spatiu al doilea pas este amenajarea propriu-zisa a spatiului. Modul in care se face acest lucru difera in functie de tipul barului pe care l-am ales. Intotdeauna este necesar sa tinem cont de faptul ca oamenii vin la bar nu doar pentru a se intilni cu prietenii, (acest lucru putindu-l face la fel de bine si acasa), ci pentru ca locul respectiv le confera o senzatie de placere, relaxare chiar, gasind acolo ceva unic, peste care nu a mai dat si prin alte locatii.

Care sint elementele ce ar reusi sa asigure un numar de clienti fideli, constant?

Bineinteles, faptul ca barul se afla in apropierea locuintei, sau bautura comercializata o gasim la un pret mai mic sint criterii de luat in seama, dar cel mai mult conteaza atmosfera. Aceasta este data atit de modul in care este amenajat spatiul cit si de modul de servire sau de atentia acordata clientului. Oamenii se plictisesc repede, fiind permanent in cautare de altceva, un ceva care sa le satisfaca o anumita cerinta interna. In functie de categoria careia dorim sa ne adresam trebuie sa gasim elementele care pot deveni atractive pentru potentialii clienti.

„Spre exemplu, atunci cind ne adresam tinerilor, culorile, formele si materialele e obligatoriu sa nu fie conventionale, trebuind in primul rind sa punem accent pe elementele care sa socheze, surprinda. Cu alte cuvinte, sa fie in prim plan elementul MODA.", a continuat directorul VektorDesign. „Insa atunci cind ne adresam celor mai in virsta, ca in cazul unui club de cartier (a veteranilor de razboi, a pensoinarilor), totul trebuie creat in spiritul acelor vremuri, si foarte conservator, acel spatiu devenind un loc in care se vor depana amintiri.", a adaugat Loredana Gaspar.

Preview document

Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 1
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 2
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 3
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 4
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 5
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 6
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 7
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 8
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 9
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 10
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 11
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 12
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 13
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 14
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 15
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 16
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 17
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 18
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 19
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 20
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 21
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 22
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 23
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 24
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 25
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 26
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 27
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 28
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 29
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 30
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 31
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 32
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 33
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 34
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 35
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 36
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 37
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 38
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 39
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 40
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 41
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 42
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 43
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 44
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 45
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 46
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 47
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 48
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 49
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 50
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 51
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 52
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 53
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 54
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 55
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 56
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 57
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 58
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 59
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 60
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 61
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 62
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 63
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 64
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 65
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 66
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 67
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 68
Instalații și echipamente pentru bar sportiv - Pagina 69

Conținut arhivă zip

  • Instalatii si Echipamente pentru Bar Sportiv.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Studiu comparativ privind imaginea destinațiilor turistice Poiana Brașov - România și Bad Gastein - Austria

Lucrarea de față își propune să analizeze două stațiuni turistice montane renumite, una din România, Poiana Brașov și cealaltă din Austria,...

Organizarea unui hotel - studiu de caz - Hotel Căciulata

Argument În perioada actuală, fenomenul turistic, în general, cu toată structura sa, a devenit mult mai important decât era acum 50 de ani. Ritmul...

Județul Ialomița - amenajare agroturistică

Cap.1 Contextul natural si socio-economic al zonei 1.1 Prezentarea judetului Ialomita ÎNFIINŢARE Judeţul Ialomiţa este unitate administrativ –...

Instalații și echipamente pentru prepararea băuturilor într-un bar sportiv

1.Introducere Dacă sunt persoane pasionate, să zicem, de fotbal şi se apropie un meci decisiv pe care doresc să-l trăiască la intensităţi maxime,...

Amenajarea unui apartament într-un hotel de 4 stele

INTRODUCERE Hotelul este structura de primire turistică amenajata în clădiri sau în corpuri de clădiri, care pune la dispoziţia turiştilor camere,...

Strategii de dezvoltare economică și turistică - stațiunea Călimănești-Căciulata

Introducere Cu toate că majoritatea specialiştilor consideră turismul un fenomen specific perioadei contemporane, acesta s-a conturat la sfârşitul...

Finanțarea prin leasing la compania Arcelor Mittal SA Galați

Introducere În această lucrare am tratat tema privind Leasing-ul tehnică alternativă de finanțare a investițiilor, realizând un studiu de caz pe...

Scopul Studiului de Fezabilitate

Introducere 1.1. Scopul şi obiectivele studiului 1.1.1 Scopul studiului Scopul studiului de fezabilitate este obţinerea unui produs bancar pe...

Ai nevoie de altceva?