Insula Barbados

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Insula Barbados.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 28 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

Barbados este insula cea mai estică a arhipelagului Antilele Mici din Oceanul Atlantic. Spre deosebire de celelalte insule vecine, Barbados nu este de origine vulcanică, ci o ieșire la suprafața mării a unor munți calcaroși, submarini. Punctul cel mai înalt al platoului calcaros al insulei este Mount Hillaby cu altitudinea de 336 m. De Barbados aparține și insulița din apropiere, Culpepper Island.

Numele de “Barbados” vine de la un explorator portughez, care a calatorit in Lumea Noua dupa Columb si caruia i s-a parut ca de la departare insula prezinta niste fete de oameni cu barba; de fapt, aceste “fete” erau copacii de pe insula, care aveau o parte din radacini scoase in exteriorul solului. “Barbados” inseamna “cei cu barba”. Numele exploratorului care a dat denumirea insulei este Pedro Campos, iar anul in care s-a intamplat acest lucru este 1536.

In 1999 s-a deschis un orasel turistic, "Pelican Village" destinat produselor locale. Plaje nesfarsite de nisip roz si alb, precum si cultura traditionala din Indiile de Vest sunt principalele atractii ale insulei Barbados. Multi vizitatori nu se indeparteaza prea mult de hoteluri si statiuni, insa cei care indraznesc sa exploreze, sunt rasplatiti cu o multime de locuri vechi coloniale si peisaje dramatice cu pesteri, stanci si vai cu vegetatie luxurianta.

Plajele din vestul insulei sunt excelente pentru plaja si scufundari, cu nisip foarte fin si apa de culoarea turcoazului. Coasta de est a Insulei Barbados este preferata de practicantii de surf, datorita vantului ce bate in directii constante si a valurilor de marime perfecta pentru practicarea acestui sport.

Pe coasta de est regasim zona stancoasa a acestui paradis inconjurat de ape. Barbadosul este recunoscut pentru ca ofera cate ceva pentru fiecare:

Coasta de sud ofera minunate plaje cu nisip fin, resorturi moderne, viata de noapte salbatica cu numeroase cluburi si restaurante, puburi, baruri, dar si shopping de calitate la preturi de duty-free;

Coasta de vest este sinonima cu basmul, plajele sale salbatice cu ape linistite indemnand la visare si liniste, in timp ce partea de est ofera privirilor o zona cu stanci maiestuoase.

Clima

Insula are o climă tropicală, cu o temperatură medie anuală de 26 °C. Precipitații abundente există numai în anotimpul ploiois, care durează din mai până în octombrie, când ating în regiunile centrale mai înalte de pe insulă o valoare de 2.000 mm. Cu toate acestea din cauza rocilor calcaroase poroase din adâncime nu există ape curgătoare pe insulă. Barbados este amplasat în Atlantic, în regiunea unde bântuie uraganele.

Bridgetown

Situat pe coasta de sud vest este capitala si cel mai mare oras nu numai al insulei dar si din Antilele Mici. Orasul este cel mai important centru financiar si de afaceri din Caraibe. Constituit ca asezare in preajma vechiului port, a fost infiintat in 1628, vechea denumire fiind India Bridge. De-a lungul anilor a fost afectat de incendii si uragane, fiind mereu reconstruit; aici se gaseste si aeroportul. Portul Bridgetown este poarta principala de intrare in Barbados a navelor de croaziera si cargourilor. 

Orasul este reprezentativ printr-o serie de cladiri istorice si monumente precum Piata Eroilor sau Piața Trafalgar, Podul Chamberlain datand din 1872, Cladirea Parlamentului, Statuia Amiralului Nelson, Sinagoga construita in secolul al XVII-lea.

In timpul vizitei in Bridgetown nu trebuie sa ratati vizitarea Muzeului Barbados ce este adapostit de o fosta inchisoare coloniala din sec. al XIX-lea. Muzeul expune colectii din istoria insulei, cultura amerindiana si africana si arta decorativa europeana.

Fisiere in arhiva (1):

  • Insula Barbados.pptx

Bibliografie

http://travel4you.ro/Insulele_Caraibe_-_Barbados-1132
http://www.gotravel.ro/recomandari-turistice/destinatii/insula-barbados
http://www.eturia.ro/barbados/calatorie
http://invacante.ro/barbados/
http://www.turistik.ro/barbados/obiective-turistice-barbados
http://www.mondial-holiday.ro/barbados.html
http://www.infotour.ro/ghid-turistic/barbados/informatii-practice/