Italia - Turism auto-moto

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2701
Mărime: 2.84MB (arhivat)
Publicat de: Profira Bunea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Iorgulescu Cristina

Extras din proiect

Cap 1: Alegerea tipului de program turistic international

-circuit turistic

1.1 Denumirea programului touristic international

“Marea cursa a Italiei” : Circuit Milano-Monza-Modena-Maranello: -eveniment auto Formula 1 Italian Grand Prix 2017

1.2 Tara in care se desfasoara programul turistic:

Italia

Forma de guvernamant: republica parlamentara

Suprafata: 301.338 km²

Populatie: 61 milioane

Limba oficiala: italiana

Religie: romano-catolici (81,2%) , ortodoxa (2.5%)

Capitala: Roma

Fus orar: GMT +1

Prefix telephonic +39

Banci: Unicredit, Intensa Sanpaolo, Banco Popolare

- Italia (Republica italiană) este un stat peninsular din sudul Europei, de care aparțin și câteva insule din Marea Mediterană (împărțită în Mările: Tireniană, Adriatică și Ionică). Cele mai mari insule sunt Sicilia și Sardinia.

- Italia se învecinează cu Franța în Nord Vest, Austria și Elveția la Nord și Slovenia la Nord Est. Include enclavele San Marino și Vatican și deține excalva din Elveția numită Campione d’Italia.

- Limba oficială este limba italiană, o limbă latină, dar foarte mulți italieni vorbesc fluent limba engleză.

- Cu o suprafață de 301,340 de km, Italia ocupă locul 71 în lume din punct de vedere teritorial, iar economic se află în primele zece puteri mondiale.

- Președintele statului este Giorgio Napolitano, acum în vârsta de 88 de ani. A fost ales în 2006 și este al unsprezecelea președinte al Italiei și primul care a fost membru al Partidului Comunist.

- Primul ministru italian este economistul în vârsta de 70 Mario Monti. Momentan el s-a retras din fruntea guvernului până după alegerile din februarie 2013, după care cel mai probabil va fi înlocuit. Și el la rândul său l-a înlocuit în funcția de prim ministru pe cel mai controversat politician italian; Silvio Berlusconi.

- Italia este divizată în 20 de regiuni. Cel mai are oraș al Italiei este Roma, capitala regiunii Lazio și a statului. Din punct de vedere al densității populației îi urmează orașele: Milano, capitala regiunii Lombardia și Napoli, capitala regiunii Campania.

- Relieful este unul foarte variat, de aici și potențialul turistic imens de care dispune Italia. Fiind o peninsulă, putem spune că Italia este împrejmuită de fâșii interminabile de litoral spre Mările Adriatică, Ionică și Tireniană.

- Centrul peninsulei, însă, este străbătut de Munții Apenini, care spre Est se unesc cu Alpii formând marele arc muntos (din care fac parte și celebrii Dolomiți) care închide Italia în nord.

- Cel mai înalt vârf al Italiei este Mont Blanc (Monte Bianco) de la granița cu Franța, 4,807m, de altfel și cel mai înalt vârf din Europa de Vest.

INFORMATII GENERALE

- Italia este vestită mai mult pentru vulcanii săi: unul activ Etna, în Sicilia și unul adormit Vezuviu din apropiere de Napoli.

- Marile râuri ale Italiei sunt Tibrul care străbate Roma, Pad care formează celebra lagună Pad-Veneția, Arno (care străbate Toscana) și Adige (care trece prin Verona). De asemenea cel mai mare lac este Lacul Garda din apropierea Veronei.

- Italia este țara cu cele mai multe locuri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

- Deși Biserica Catolică nu mai este numită oficial religie de stat, cea mai mare parte a țării împărtășește credința romano-catolică.

- Italia este recunoscută pentru complexa arie culturală de care s-a ocupat din cele mai vechi timpuri. Este locul în care s-au născut mișcările artistice ale Renașterii și Barocului.

- Principalul sport național este fotbalul, Italia câștigând Cupa Mondială de nu mai puțin de 4 ori, iar campionatul intern este unul dintre cele mai puternice din lume.

- Bucătăria tradițională include pastele și pizza, iar dintre băuturile populare sunt de amintit, faimosul lichior Limoncello și excelentul vin Brunello di Montalcino (regiunea Toscana fiind renumită pentru o gamă întreagă de vinuri celebre).

- Italia atrage și datorită caselor de modă, Milano fiind numit în repetate rânduri capitala mondială a modei, iar italienii sunt printre cei mai eleganți și șarmanți europeni.

- „Dolce far niente“ este expresia cea mai cunoscută din Italia și mai mult decât o expresie, definește o atitudine a oamenilor în ceea ce privește „relaxarea națională“.

- Nu în ultimul rând, Italia este cunoscută și apreciată pentru ideea bucuriei de a trăi și pentru viața frumoasă pe care oamenii încearcă să o trăiască, subliniată și prin termenul foarte des întâlnit, „la dolce vita“.

Ambasada Romaniei in Italia

Adresă:Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 ROMA

Telefon: +39 06.808.45.29

Call center consular: +39 06 835 233 58

1.3 Piața țintă și perioada de desfășurare a programului turistic

Piața țintă este reprezentată de persoanele de orice varsta cu venituri medii ce au ca pasiune autoturismele si cursele de masini.

Am ales să fac un circuit pentru un număr de 30 persoane, pe parcursul a 5 zile.

Perioada de desfășurare a circuitului turistic este 1-5 iulie 2016.

Circuit Milano-Monza-Modena-Maranello-Bologna

1.4 Recomandări și informații utile

Bibliografie

www.momondo.ro

www.booking.com

https://www.booking.com/hotel/it/nh-milano-machiavelli.ro.html?aid=319856;label=milan-uIAfcCku92xMoSP3ku%2AcvAS152446473804%3Apl%3Ata%3Ap11960%3Ap2260.000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-285284110046%3Akwd-17870471%3Alp1011795%3Ali%3Adec%3Adm;sid=2418eac239f0a16df8ea839bf3c7260c;checkin=2017-07-01;checkout=2017-07-02;dist=0;dotd_fb=1;group_adults=2;promo=81720;sb_price_type=total;type=total&

https://www.infotour.ro/ghid-turistic/italia/informatii-practice/

www.musei.ferarri.com

www.monzanet.it

www.tickets.monza.it

www.infotour.ro

www.ro.wikipedia.org

www.google.com/maps

www.distanta.ro

www.distanta.com

www.tripadivsor.com

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187803-d1160010-Reviews-Osteria_Francescana-Modena_Province_of_Modena_Emilia_Romagna.html

www.google.com

Preview document

Italia - Turism auto-moto - Pagina 1
Italia - Turism auto-moto - Pagina 2
Italia - Turism auto-moto - Pagina 3
Italia - Turism auto-moto - Pagina 4
Italia - Turism auto-moto - Pagina 5
Italia - Turism auto-moto - Pagina 6
Italia - Turism auto-moto - Pagina 7
Italia - Turism auto-moto - Pagina 8
Italia - Turism auto-moto - Pagina 9
Italia - Turism auto-moto - Pagina 10
Italia - Turism auto-moto - Pagina 11
Italia - Turism auto-moto - Pagina 12
Italia - Turism auto-moto - Pagina 13
Italia - Turism auto-moto - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Italia - Turism auto-moto.docx

Ai nevoie de altceva?