Judetul Neamt

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Judetul Neamt.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 45 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Muntean Mihaiela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Judetul Neamt
- Cadrul natural 1
- Relief 1
- Reteaua hidrografica 2
- Clima 3
- Date istorice 3
- Arii protejate in judetul Neamt 5
- Date statistice 6
- Organizarea administrativ-teritoriala 7
- Turismul in judetul Neamt 7
- Capacitate de cazare 8
Masivul Ceahlau 8
- Parcul National Ceahlau 9
- Istoric, locuitori, obiceiuri, traditii 10
- Hidrografia 11
- Potentialul turistic 11
- Cabana Dochia 12
- Cabana Fantanele 13
- Cabana Izvorul Muntelui 13
Cetatea Neamt 15
Piatra Neamt 16
- Cetatea Batca Doamnei 16
- Manastirea Bistrita 17
- Turnul Clopotnita 17
- Casa Ivascu 18
- Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt 19
- Muzeul de Arta Piatra Neamt 20
- Muzeul de Etnografie Piatra Neamt 21
- Muntele Cozla 22
- Parcul Cozla 23
- Muzeul Memorial “Calistrat Hogas” Piatra-Neamt 25
- Hotel Central – Confort, Lux 26
Roman 28
- Cetatea Noua a Romanului 30
Targu Neamt 31
- Muzeul Memorial “Ion Creanga” Humulesti 33
- Casa Memoriala “Veronica Micle” Targu Neamt 34
- Unitati de cazare 35
Bicaz 37
Parcuri si rezervatii naturale in judetul Neamt 38
- Padurea de argint 38
- Codrii de arama 38
- Rezervatia de stejari Dumbrava 39
- Rezervatia de zimbri si fauna carpatina Dragos Voda 39
- Lacul Zimbraria 40
- Parcul National Cheile Bicazului 40
- Lacul Izvorul Muntelui 41
- Cheile Sugaului 41
Bibliografie 42

Extras din document

Cadrul natural

Invecinat cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est, Judetul Neamt este situat in partea central-estica a Romaniei si se incadreaza, din punct de vedere geografic, intre 46040' si 47020' latitudine nordica si 25043' si 27015' longitudine estica. Formele de relief au inaltimi cuprinse intre 1907m (varful Ocolasul Mare) si 169 m (lunca Siretului).

Relieful

Relieful judetului Neamt se suprapune partial Carpatilor Orientali, Subcarpatilor Moldovei si Podisului Moldovenesc. Asadar unitatile de relief predominante in judet sunt cea muntoasa, reprezentata de Carpatii Orientali, prin muntii Bistritei, masivul Ceahlau, muntii Hasmas, muntii Tarcau si muntii Stanisoarei, care ocupa 278.769 ha (51% din suprafata judetului). De asemenea putem aminti unitatea subcarpatica, reprezentata de Subcarpatii Moldovenesti, si cea de dealuri, ale Podisului Central Moldovenesc.

Neindoielnic, din intreg lantul Carpatilor Orientali, Masivul Ceahlau este cel mai impresionant, atat prin frumusetea deosebita a peisajului oferit, cat si prin aspectul sau impunator. Toate acestea l-a facut unul dintre muntii cei mai cautati de catre turistii din tara, dar si din strainatate. Prezenta vie in folclorul local, inconjurat de o aureola magico-mitologica, imaginea Ceahlaului se reflecta distinct in paginile de literatura sau in operele artistilor plastici, ca de altfel intreg tinutul Neamtului. Pe langa acesta, nu putem sa nu mentionam Cheile Bicazului, strabatute de raul Bicaz.

Formatiunile carstice existente pe raza judetului Neamt sunt in numar de cinci. Pestera Munticelu (Ghiocelu) este situata pe versantul stang al Vaii Bicazului, in Masivul Surduc-Munticelu, la extremitatea nordica a Muntilor Hasmas, pe raza comunei Bicazu Ardelean. Pestera are 120 de metri lungime si nu este accesibila publicului. Pestera Tosorog este situata in nord-estul Muntilor Hasmas, pe Valea Bradului, la 28 de kilometri sud-est de orasul Bicaz, tot pe teritoriul comunei Bicazu Ardelean. Nici aceasta nu este accesibila publicului. Complexul Detunate se afla in masivul Ceahlau, pe teritoriul orasului Bicaz. Pestera Groapa cu Var este pe teritoriul comunei Ceahlau iar Pestera 3 Fantani se afla in comuna Damuc.

Reteaua hidrografica

Lungimea totala a raurilor ce traverseaza judetul Neamt este de peste 2000 km. Dintre acestea, Bistrita are 118,0 km, Moldova 70,0 km, Cracau 58,0 km, Ozana 54,0 km, Siret 42,1 km.

Din punct de vedere al debitelor, cele mai importante rauri ale judetului sunt Siret, Moldova si Bistrita. Din punct de vedere al regimului de alimentare, apele subterane au o pondere de 15-30%, iar cele din topirea zapezii intre 30-40%.

Lacurile existente pe teritoriul judetului sunt artificiale, fiind amenajate in scopuri complexe: hidroenergetice, pentru atenuare viituri, irigatii, piscicultura, rezerva de apa, agrement. Dintre toate, acumularea Izvorul Muntelui este cea mai importanta, avand o suprafata de aproximativ 3120 ha si un volum de apa de aproximativ 1251 milioane m3.

Clima

Clima judetului Neamt este temperat continentala.

Fisiere in arhiva (2):

  • Judetul Neamt
    • Cuprins.doc
    • proiectul.doc

Alte informatii

Prezentarea Judetului Neamt, prezentarea climei, a hidrografiei, a istoriei, arii protejate in judetul Neamt, date staistice, capacitatea de cazare, turismul in judetul Neamt, obiective turistice, hoteluri si locuri de cazare.