Judetul Suceava - Comuna Turistica Sucevita

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Judetul Suceava - Comuna Turistica Sucevita.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 67 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Petre Dragos

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea generala a judetului Suceava
1.1. Introducere 1
1.2. Prezentarea judetului Suceava 3
1.3. Scurt istoric 4
1.4. Asezare si cai de acces 5
1.5. Profilul economic al judetului Suceava 6
1.5.1. Industria 7
1.5.2. Agricultura 7
1.5.3. Comerţul 8
1.5.4. Transporturile 8
1.6. Vestigii istorice 9
1.7. Valori etnografice şi folclorice 13
1.8. Caracteristicile satului Bucovinean 17
1.9. Forme de turism ce pot fi practicate pe teritoriul judeţului Suceava 21
1.10. Analiza SWOT a turismului din judeţul Suceava 25
Capitolul II. Studiu de Caz privind Dezvoltarea Rurala a Comunei Sucevita
2.1. Prezentarea comunei Sucevita 38
2.2. Localizare 39
2.3. Resurse locale 40
2.4. Cultură 41
2.5. Educaţie 42
2.6. Dezvoltarea turismului rural in Sucevita 42
2.7. Potentialul turistic antropic al comunei Sucevita 44
2.7.7. Alte atractii turistice 47
2.9. Proiecte privind dezvoltarea rurala a comunei 51
2.10. Baza materiala 53
Anexe
Bibliografie

Extras din document

Capitolul I. Prezentarea generala a judetului Suceava

1.1. Introducere

Bucovina este un loc care te răsplăteşte la fiecare pas, în orice perioadă a anului. Pădurile adînci şi apele cristaline sub cerul de un albastru pur fac din această zona o poartă spre Rai. Poţi experimenta esenţa României, dacă încetineşti, respiri o gură de aer curat, şi mergi, pe jos, pe drumurile spre mănăstirile pictate, din inima Moldovei. Puţine sunt locurile din România unde cultura, istoria şi religia se împletesc mai bine şi mai frumos decît aici. Cultura istorică şi tradiţiile, frumuseţea naturii, satele autentice şi oamenii prietenoşi, toate fac parte din mozaicul Bucovinei.

Bucovina, Bukowina, Buchenwald este ţinutul în care basmele sunt înca aievea. Când spui Bucovina, te gândeşti fără să vrei la manastirile pictate, care au dus faima locurilor până departe. Puţini sunt cei care nu au auzit măcar de albastrul de Voroneţ, de Putna, unde se află mormântul lui Ştefan cel Mare, sau de Suceviţa, o adevarată cetate, nu doar o manastire! Dar există încă atâtea locuri minunate, atâtea alte atracţii care merită luate în seamă, satele pitoreşti, pajiştile pline de verdeaţă, mireasma pădurilor de brad, stânele izolate şi turmele de oi, agricultura tradiţională, costumele populare, obiceiurile şi meşteşugurile, artizanatul. Bisericile şi mănăstirile sunt fascinante, dar ochiul şi sufletul obosesc repede şi caută altceva.

Gospodăriile ţărăneşti au case mari, cu faţade sculptate în lemn sau piatră, cu acoperişuri colorate, cu porţi lucrate manual. Aici, există posibilitatea găzduirii turiştilor, acestora oferindu-li-se camere aranjate şi mobilate în stil bucovinean tradiţional, cu elemente folclorice de o valoare deosebită. Demn de reţinut este faptul că turiştii au ocazia să fie serviţi cu produse alimentare naturale. O altă caracteristică a turismului rural din Bucovina este valorificarea în întregime a produselor realizate în gospodarie. Turistul are posibilitatea să guste din preparatele culinare şi băuturile specifice zonei, unele dintre ele fiind unice. Mulţi turişti se reântorc pe aceste meleaguri tocmai pentru a se reântâlni cu aceste mâncăruri delicioase.

Zona Bucovina, ca unitate turistică, este proiectată ca un model dinamic de dezvoltare şi se înscrie în procesul de înnoire calitativă prin preocuparea de punere în valoare, la un nivel din ce în ce mai înalt, a bogatelor resurse de care dispune.

1.2. Prezentarea judetului Suceava

Judeţul Suceava este situat în nordul regiunii Moldova a României, cea mai mare parte a sa suprapunându-se peste Bucovina de Sud.

Stema Judeţului Suceava este formată dintr-un scut de culoare albastră pe care sunt prezentate urmatoarele elemente : trei piscuri de munte, pe cel mai înalt dintre ele aflându-se o cruce, simbol al creştinismului(toate aceste elemente sunt din aur) ; crucea este strajuită de doi lei din argint care ţin în labele superioare o coroană voievodală de aur.

Fisiere in arhiva (1):

  • Judetul Suceava - Comuna Turistica Sucevita.doc