Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4164
Mărime: 1.57MB (arhivat)
Publicat de: Sever Dobre
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: State Olimpia

Extras din proiect

Rezumat

Lucrarea îşi propune să analizeze oferta produselor turistice cu destinaţia judeţului Buzău şi împrejurimi, concentrându-se în special pe cazarea la pensiunea „La Butoaie” şi compararea acestei oferte cu alte oferte asemănătoare, atât din Romania, cât şi din strainatate.

Se va concepe un produs turistic, ce va consta într-un circuit de 3 zile în judeţul Buzău, cu două nopţi cazare „în butoaie”. Aceasta ofertă se va adresa în special tinerilor, dar nu numai acestora.

În conceperea produsului, vor fi incluse elemente precum transportul, cazarea, alimentaţia, agrementul, se va detalia sejurul pe zile, se va realiza o analiză de preţ şi vor analizate modalităţile de promovare a ofertei.

Spre final, se vor prezenta câteva hoteluri neobişnuite, atât din România, cât şi din străinătate speciale prin locul de cazare (în copac), materialul construcţiei (gheaţă) etc.

Cuvinte cheie: agenţie de turism, circuit turistic, produs turistic, analiză de preţ.

Introducere

Piaţa agenţiilor de turism, şi implicit a produselor turistice oferite de acestea este foarte diversificată şi segmentată. Cu toate acestea se poate observa o generalitate a produselor turistice către anumite destinaţii.

În România, majoritatea agenţiilor de turism oferă produse turistice cu destinaţia litoralului românesc şi a zonei montane. Pentru diferenţierea pe piaţă, se va crea un produs turistic cu elemente speciale, şi anume cazarea în „budane” la pensiunea „La Butoaie” din judeţul Buzău, care este situată la aproximativ130 km distanţă de Bucureşti.

Scopul lucrării este de a oferi turiştilor un pachet turistic avantajos, care să fie de neuitat şi care să le ofere dorinţa de a reveni în zonă.

1. Concepte teoretice

Agenţia de turism este intermediarul dintre turişti şi prestatorii de servicii de turism: hoteluri, restaurante, transport, tratament şi servicii de agrement.

În literatura de specialitate şi în terminologia Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) se foloseşte noţiunea de agenţie de voiaj, care diferă conceptual şi terminologic de conceptul românesc.

Conform terminologiei stabilite de OMT, agenţia de voiaj este o firmă independentă sau o reţea de firme având ca obiect rezervarea şi comercializarea biletelor pentru mijloacele de transport şi vânzarea produselor turistice „fabricate” de către tour-operatori.

Agenţia de turism este un important distribuitor al produselor turistice. Ea deţine frecvent monopolul vânzării, pentru că are două mari avantaje faţă de alte forme de distribuţie: protecţia aproape totală a consumatorului de turism şi garanţiile financiare acordate atât turiştilor, cât şi prestatorilor.

Produsul turistic se defineşte ca fiind un ansamblu de bunuri materiale şi servicii, capabil să satisfacă nevoile de turism ale unei persoane între momentul sosirii ei şi momentul plecării de la destinaţia turistică. Produsul turistic este constituit atât din bunuri materiale, cât si din servicii.

Făcând parte din categoria serviciilor, produsul turistic are, la modul general, aceleaşi caracteristici cu acestea, intangibilitatea, eterogenitatea, simultaneitatea producţiei şi consumului, contactul dintre prestator şi client, participarea clientului la realizarea serviciului.

Caracteristicile specifice produsului turistic sunt: complexitatea, integrat mediului geografic, integrarea în economico-social.

Circuitul turistic este acea călătorie de lungime şi durată variabilă, având acelaşi loc de plecare şi sosire. Sejurul este durata de timp petrecută în scop turistic, într-o destinaţie turistică.

Preview document

Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 1
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 2
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 3
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 4
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 5
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 6
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 7
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 8
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 9
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 10
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 11
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 12
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 13
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 14
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 15
Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui Nou Produs Turistic - La Butoaie.doc

Alții au mai descărcat și

Evaluarea Potențialului Turistic și Posibilități de Valorificare în Subcarpații Buzăului

INTRODUCERE Înzestrată cu un potenţial turistic de excepţie, bucurându-se de o climă favorabilă practicării turismului cu o floră şi o faună...

Traseu turistic - 5 zile și 4 nopți prin inima Moldovei

Agenţia de turism “ S.C.Grantour.S.R.L.” este o agenţie de turism touroperatoare care a fost înfiinţată în anul 2009 si are ca obiect satisfacerea...

Lansarea unui nou Produs Turistic

INTRODUCERE Lucrarea de fata încearca sa schiteze un plan de afaceri al agentiei de turism TRAVEL SHOP. Acest plan de afaceri este întocmit în...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Pensiunea Casa Matei

Pensiunea "Casa Matei" este localizată pe Valea Buzăului, în localitatea Berca, la o distanţă de 16 km de oraşul Buzău. In apropierea Pensiunii se...

Ai nevoie de altceva?