Letonia - Clasificare Pensiuni

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 5932
Mărime: 243.29KB (arhivat)
Publicat de: Teodor Ștefanescu
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRASOV FACULTATEA DE ALIMENTATIE SI TURISM REGLEMENTAREA ACTIVITATILOR IN TURISM IMIT

Extras din proiect

Introducere

Turismul a apărut şi s-a dezvoltat ca urmare a deplasării oamenilor în spaţiu, din diverse motive: dorinţa de a descoperi şi stăpâni noi teritorii, necesitatea de a se apăra (fuga de pericole, de foamete), căutarea unui mediu de viaţă mai blând şi mai bun, căutarea hranei, necesitatea de a schimba bunuri, dorinţa de a cunoaşte ceea ce se afla în afara limitelor care marcau teritoriul unei comunităţi. Ca urmare a cuceririlor progresului au fost obţinute noi victorii pe calea descoperirii, cunoaşterii şi cuceririi spaţiului. Exploratorii, comercianţii, oamenii de ştiinţă sau de cultură au deschis fiecare, prin mijloacele proprii, calea spre cunoaştere oferind generaţiilor actuale posibilităţi multiple de a călători şi amplificând dorinţa acestora de a cunoaşte. Nu orice deplasare a oamenilor în teritoriu poate fi privită, însă, ca o călătorie în scop turistic şi categorisită drept turism. Transformarea circulaţiei de călători în turism propriu-zis s-a produs odată cu sfârşitul războaielor napoleoniene, când s-a manifestat o creştere importantă a numărului călătorilor englezi spre Franţa, Elveţia şi Italia, din dorinţa de a descoperi noi atracţii turistice.

Dezvoltarea călătoriilor în scop turistic s-a accentuat ca urmare a perfecţionării continue a mijloacelor de deplasare sau descoperirii de noi mijloace, a dezvoltării infrastructurii rutiere şi feroviare, precum şi ca rezultat al ameliorării continue a condiţiilor de cazare. Astfel, inventarea motorului cu abur, construirea primelor căi ferate şi dezvoltarea ulterioară a acestei forme de transport, dezvoltarea şi modernizarea continuă a transportului maritim şi fluvial, extinderea şi modernizarea reţelelor de transport rutier, inventarea automobilului şi perfecţionarea continuă a acestuia, apariţia şi dezvoltarea transportului aerian, descoperirea extinderea utilizării curentului electric, dezvoltarea construcţiilor şi altor sectoare industriale, sunt factori care au favorizat dezvoltarea continuă a turismului. La aceştia s-au adăugat reducerea caracterului restrictiv al reglementărilor legate de circulaţia internaţională a mărfurilor şi persoanelor şi liberalizarea circulaţiei turistice. În condiţiile extinderii turismului, în ţările dezvoltate şi cele care au liberalizat circulaţia turistică a apărut în nouă ramură industrială – industria hotelieră – precum şi activităţi şi ocupaţii noi: editarea în serie a ghidurilor turistice, apariţia centrelor de informare turistică, a birourilor şi agenţiilor de voiaj, a primelor organizaţii comerciale care aveau drept scop distribuţia şi organizarea turismului în grup, apariţia profesiilor de ghid turistic, de restaurator, de crupier în cazinouri etc.

Dezvoltarea turismului a fost perturbată a cele două mari războaie mondiale, mai ales în ţările europene şi a altor ţări implicate în conflicte. Competitivitatea acestor ţări ca destinaţii turistice a fost puternic afectată de: cheltuielile de război, distrugerile provocate, instabilitatea mediului economic, social şi politic, utilizarea improprie a resurselor financiare etc. În scopul creşterii competitivităţii sectorului unele state au adoptat diverse măsuri de politică economică; condiţionarea plecării turiştilor din ţara respectivă spre alte ţări de obligaţia a importa mărfuri produse în ţara de provenienţă a turiştilor, acordarea de reduceri la tarifele de transport, acordarea de bonuri de benzină cu tarif redus, acceptarea plăţii într-o valută mai ieftină.

Cererea de turism şi consumul au înregistrat unele mutaţii în timp: s-au produs schimbări în obiceiurile de călătorie, s-au diversificat mult destinaţiile turistice, au apărut preferinţe ale turiştilor pentru noi forme de cazare, s-au diversificat şi multiplicat motivaţiile de călătorie. Astfel ca urmare a dezvoltării transportului auto şi aerian aceste forme de transport au preluat cea mai mare parte a fluxurilor de turişti, în detrimentul transportului feroviar. Totodată, au loc şi adaptări ale bazei materiale şi a echipamentului turistic la aceste forme de transport: dezvoltarea unei reţele de moteluri pe marginea căilor rutiere, organizarea şi dezvoltarea unei reţele de staţii pentru aprovizionarea cu combustibili, apariţia şi dezvoltarea cererii pentru turismul de camping care oferă turiştilor o mai mare autonomie şi mobilitate, creşterea duratei vacanţei prin scurtarea duratei transportului, posibilitatea vizitării pe parcursul unui singur circuit a mai multor destinaţii turistice, dezvoltarea turismului activ şi sportiv în detrimentul celui pasiv şi sedentar etc.

Preview document

Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 1
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 2
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 3
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 4
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 5
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 6
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 7
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 8
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 9
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 10
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 11
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 12
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 13
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 14
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 15
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 16
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 17
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 18
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 19
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 20
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 21
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 22
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 23
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 24
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 25
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 26
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 27
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 28
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 29
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 30
Letonia - Clasificare Pensiuni - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Letonia - Clasificare Pensiuni.doc

Ai nevoie de altceva?