Locul Turismului în Economia Suediei

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 7852
Mărime: 2.61MB (arhivat)
Publicat de: Tania Alexandru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andreea Baltaretu

Cuprins

  1. -CAP.1 PREZENTAREA GENERALA
  2. -CAP.2 DESCRIEREA CERERII SI A OFERTEI TURIATICE
  3. 2.1 Cererea turistica a Suediei
  4. 2.2 Incadrarea cererii turistice
  5. 2.3 Oferta turistica a Suediei
  6. 2.3.a Resursele antropice ale Suediei
  7. 2.3 b Baza tehnico materiala si serviciile turistice ale Suediei
  8. -CAP.3 FORMELE DE TURISM PRACTICATE
  9. -CAP.4 PRINCIPALII INDICATORI TURISTICI AI SUEDIEI
  10. 4.1.Indicatorii cererii turistice
  11. 4.2.Indicatorii ofertei turistice
  12. 4.3.Indicatorii relatiei cerere – oferta si oferta - cerere
  13. 4.4.Indicatorii densitatii turistice
  14. 4.5.Indicatorii potentialului turistic al pietelor
  15. 4.6.Indicatorii fortei de munca
  16. 4.7. Indicatorii efectelor economice.
  17. -CAP.5 RELATIILE TURISTICE ALE SUEDIEI CU ROMANIA
  18. -CAP.6 PREZENTAREA A CINCI ELEMENTE CARE DEFINESC SUEDIA LA NIVEL INTERNATIONAL
  19. CAPITOLUL I

Extras din proiect

-PREZENTAREA GENERALA

Suedia sau Regatul Suediei (Konungariket Sverige) este un stat în Europa de Nord, situat în partea estică a peninsulei Scandinave, la ţărmurile Mării Baltice (Golful Botnic). Cuprinde şi numeroase insule din Marea Baltică (Gotland, Oland ş.a.). Are frontiera comună cu Norvegia la nord-vest (1619 km de lungime), Finlanda (586 km) la nord-est, Marea Nordului împreună cu strâmtorile daneze la sud-vest şi Marea Baltică la est. Are o suprafaţă de 449.964 km². Capitala Suediei se află în Stockholm.

Scurt istoric

Probele arheologice dovedesc că teritoriul actualei Suedii era locuit în Epoca pietrei, odată cu retragerea gheţii ultimei glaciaţiuni din interiorul peninsulei. Primii locuitori se presupune că au fost vânători, culegători, trăind în primul rând din ceea ce Marea Baltică le putea oferi.

Există probe care susţin teoria conform căreia sudul Suediei a fost dens populat în timpul Epocii bronzului, pentru că au fost descoperite rămăşiţe ale unor comunităţi bazate pe comerţ.

În secolul IX şi secolul X, cultura vikingă a înflorit în Suedia. Comerţul, atacurile şi colonizarea se făceau în această perioadă către est, spre Statele Baltice, Rusia şi Marea Neagră.

În 1397, cele 3 ţări scandinave : Norvegia, Danemarca şi Suedia au fost unite sub un singur rege. Aceasta a fost o uniune personală nu una politică, şi în secolul XV Suedia a rezistat încercărilor de conducere centralizată ale regelui danez, chiar şi prin rebeliune armată. Coroana suedeză s-a despărţit în 1521 de această uniune personală cînd viitorul (1523) rege Gustav I al Suediei a devenit regent.

Secolul XVII a fost martorul ridicării Suediei ca una dintre marile puteri ale Europei prin participarea la Războiul de 30 de ani. În secolul XVIII Rusia a luat hăţurile Europei de Nord şi în cele din urmă, în 1809, a rupt Finlanda din estul Suediei şi a declarat-o Mare Ducat rusesc.

Ultimul război purtat de Suedia a fost împotriva Norvegiei în 1814, ducând la crearea unei uniuni personale cu aceasta din urmă. Uniunea a fost dizolvată în mod paşnic în 1905. Suedia a rămas o ţară neutră în timpul celor două războaie mondiale. A continuat să stea nealiniată în timpul Războiului Rece şi nu este astăzi membră a nici unei alianţe militare (deşi a participat la antrenamentele NATO).

Împărţire administrativă

În prezent Suedia este împărţită în 21 de comitate (län). În fiecare comitat există un birou administrativ (länsstyrelse) numit de guvern şi un consiliu (landsting) ales. Fiecare comitat este mai departe divizat în comune (kommuner), în total, în 2004 existând un număr de 290 pe tot teritoriul Suediei.

În mod tradiţional Suedia este împărţită în trei regiuni istorice (landsdelar): Götaland, Svealand, Norrland. Cea de a patra regiune istorică a Suediei a fost până în 1809 Österland, actuala Finlandă.

Până la reforma administrativă întreprinsă în anul 1634 de Axel Oxenstierna, Suedia era divizată în 25 de regiuni (landskap).

Oraşe principale: Stockholm, Goteborg, Malmo, Uppsala, Linkoping, Norrkoping, Jonkoping.

Demografie

Conform unei statistici publicată de către agenţia guvernamentală Statistiska centralbyrån (SCB) în luna aprilie a anului 2007, Suedia are o populaţie estimată la 9.131.425 de locuitori. Pragul de nouă milioane a fost atins pentru prima dată în istoria ţării în august 2004. Conform aceluiaş studiu peste 12% dintre locuitori sunt născuţi în afara graniţelor statului sau au cel puţin un părinte de origine străină. Acest lucru reflectă migraţia dintre ţările nordice care a început de pe vremea primului război mondial. Ea s-a intensificat pe perioada celui de Al Doilea Război Mondial din cauza refugiaţilor finlandezi. În anul 2006 imigraţia a atins cel mai înalt nivel in istorie.

Imigraţia din celelalte ţări nordice a atins un nivel ridicat de-a lungul anilor 1970 când peste 40.000 de oameni în căutarea unui loc de muncă se stabileau anual în Suedia. În anul 1967 guvernul de la Stockholm a înăsprit legile referitoare la imigraţie, încercând astfel diminuarea acesteia. La sfârşitul anilor 1980 Suedia a devenit una dintre ţările în care au sosit o multitudine de imigranţi din Asia şi America Latină în special din Iran şi Chile. De-a lungul anilor 1990, după destrămarea guvernelor comuniste în Europa de est un nou val de imigranţi a venit din fosta republică Iugoslavia.

În nordul ţării, există două grupuri de minorităti etnice: vorbitorii de finlandeză din nord-est şi populaţia Sami (Laponii).

70% din teritoriu prezintă o densitate mai mică de 6 loc/km², dar în arealele urbanizate din părţile sudice si centrale ale Suediei, densitatea populaţiei depăşeşte 150 loc/km², iar în nord densitatea cea mai ridicată este în zonele miniere: 20 loc/km², iar pe litoral: 35 loc/km².

Populaţia urbană: circa 85%

Natalitatea: 14,3 ‰

Preview document

Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 1
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 2
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 3
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 4
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 5
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 6
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 7
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 8
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 9
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 10
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 11
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 12
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 13
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 14
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 15
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 16
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 17
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 18
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 19
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 20
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 21
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 22
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 23
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 24
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 25
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 26
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 27
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 28
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 29
Locul Turismului în Economia Suediei - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Locul Turismului in Economia Suediei.doc

Te-ar putea interesa și

Necesitatea Dezvoltării Turismului Rural și Perspectivele Integrării Acestuia pe Piața Turistică Europeană

INTRODUCERE Serviciilor le revine actualmente un rol esenţial în cresterea economică. Această tendinţă manifestată pe plan mondial este sensibil...

Posibilitățile de dezvoltare a turismului în Rusia - ținutul Krasnodar

INTRODUCERE Turismul este o călătoria realizată în scopul recreării, odihnei sau pentru afacerii. Organizația Mondială a Turismului ( O.M.T. )...

Cazul țărilor nordice privit din perspectiva economică

Prin Ţǎrile Nordice înţelegem regiunea din nordul Europei formatǎ din Danemarca, Finlanda, Islanda, Suedia, Norvegia şi teritoriile asociate lor...

Piața turistică în Suedia

Cap.1. Piaţa turistică a Suediei Ţara Nordica, Suedia, membra UE, este caracterizata printr-o economie stabilă şi un nivel de trai ridicat. Suedia...

Locul Turismului în Economia Suediei

LOCUL TURISMULUI IN ECONOMIEA SUEDIEI Suedia este un stat puternic industrializat situat in nordul Europei, in partea estica a peninsulei...

Strategia Turistică a Suediei

SUEDIA Capitala: Stockholm Limba oficială: Suedeza este limba naţională (dar nu oficială) limbi minoritare: finlandeza, meänkieli, sami,...

Turismul în Suedia

1.1 PREZENTAREA GENERALA A SUEDIEI Suedia sau Regatul Suediei este un stat puternic industrializat situat în Europa de Nord, în partea estica a...

Europa nordică

I.CADRUL GENERAL Europa Nordica are o suprafata de totala de 1.434.837 km² Europa Nordica este formata din doua componente : Scandinavia...

Ai nevoie de altceva?