Locul Turismului în Turcia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 52 în total
Cuvinte : 19876
Mărime: 2.13MB (arhivat)
Publicat de: Jenel Pîrvu
Puncte necesare: 11
UNIVERISTATE CREŞTINǍ “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC ŞI COMERCIAL

Cuprins

  1. CAPITOLUL I. Prezentare generală
  2. 1.1. Aşezare geografică
  3. 1.2. Mediul natural
  4. 1.3. Mediul demografic
  5. 1.4. Mediul istoric
  6. 1.5. Mediul politic
  7. 1.6. Mediul economic
  8. 1.7. Infrastructura
  9. 1.8. Mediul cultural
  10. CAPITOLUL II. Descrierea cererii şi a ofertei turistice
  11. 2.1. Cererea turistică
  12. 2.2. Oferta turistică
  13. 2.3. Serviciile turistice
  14. 2.4. Forţa de muncă în turism
  15. CAPITOLUL III. Formele de turism practicate
  16. CAPITOLUL IV. Determinarea şi interpretarea evoluţiei principalilor indicatori ai circulaţiei turistice
  17. CAPITOLUL V. Relaţiile turistice ale ţării respective cu România
  18. CAPITOLUL VI. Prezentarea a 5 elemente care definesc ţara respectivă la nivel internaţional
  19. CAPITOLUL VII. Anexe
  20. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

Locul turismului in Turcia

Capitolul 1: Prezentare generală

1.1. Aşezare geografică, vecini, suprafată

Turcia este o țară transcontinentală Euroasiatică. Turcia Asiatică (conține în mare parte Anatolia) care include 97% din țară, este separată de turcii europeni din Bosfor, Marea Marmara și Dardanele (care împreună formează o verigă de ape între Marea Neagră și Marea Mediteraneană). Turcia Europeană cuprinde 3% din țară.

Teritoriul Turciei este mai mult de 1,600 km lungime și 800 km lățime, cu o formă aproximativ rectangulară. Arealul Turciei, inclusiv lacuri, ocupă 783,562 km pătrați, din care 755,688 km pătrați sunt în Asia SV și 263,764 km pătrați în Europa. Turcia este a 37 țară dintre cele mai mari din lume.

Partea europeană a Turciei, Turcia de E, formează frontiera Turciei cu Grecia și Bulgaria. Partea asiatică a țării, Anatolia, se compune dintr-un platou central înalt cu câmpii de coastă înguste; între Koroglu și muntele Pontic se întinde la N și Muntele Taurus la S. Turcia E are mai multe peisaje montane și râuri ca Eufrat, Tigru și Aras, și conține lacul Van și muntele Ararat, punctul cel mai înalt al Turciei este de 5.165m.

Turcia este împărțită în 7 regiuni: Marmara, Egeea, Marea Neagră, Anatolia Centrală, Anatolia E, Anatolia SE și Mediteraneana. Terenul accidental al Anatoliei N de-a lungul Mării Negre seamănă cu o centură lungă și îngustă. Această regiune cuprinde aproximativ o șesime di teritoriul total al Turciei. Ca o tendință generală, interiorul platoului anatolian devine tot mai mult accidental care avansează spre E.

1.2. Mediul natural

Turcia poate fi impartita in 7 regiuni geografice: regiunea Marii Negre, regiunea Marmara si regiunile Egeeana, Mediteraneana, Anatolia Centrala, Anatolia de Est si Anatolia de Sud-Est. Regiune Marmara in nord-estul Turciei cuprinde o campie centrala cu dealuri ce au putine schimbari in altitudine. Aproximativ un sfert din aceasta regiune fertile si bine umezita este cultivata. Portiunea de est din aceasta regiune este mai muntoasa, cea mai mare altitudine a sa fiind 2 543.

Tarmurile regiunilor Egee si Mediteraneana in vest si sud sunt inguste si deluroase. Langa coasta Mediteraneana, varfurile Muntilor Taurus ajung la 3 700 m. De-a lungul coaste Egee, o serie de creste joase se ridica la est pana la o altitudine medie de la 1500 la 1850 m; cateva varfuri se apropie de 3 050 m. Vaile largi si plate dintre creste au cele mai productive soluri din Turcia.

La nord, tarmurile Anatoliene ale regiunii Marii Negre se ridica direct de la apa la inaltimile Muntilor Anatoliani din Nord. Anatolie de vest, in partea centrala de vest a tarii, este formata din lanturi de munti neregulate si vai interioare care separa coasta Egeeana de Platoul Anatolian, cea mai mare regiune geografica din Turcia. Turcii considera acest platou localizat central, care este de fapt comups din mai multe bazine interconectate, ca fiind inima natiunii lor. Aceste bazine sunt inconjurate pe toate partile de munti, care au cea mai mare inaltime de 3 916 m. Platoul insasi are o altitudine medie de la 900 la 1 500 m deasupra nivelului marii.

Anatolia de est este cea mai muntoasa regiune a Turciei; Muntele Ararat este cel mai inalt varf din tara cu 5 165 m. Multi crestini si evrei cred ca acesta este acelasi Munte Ararat mentionat in biblie ca locul unde s-a oprit Arca lui Noe. Aceasta regiune este izvorul Tigrului si Eufratului-doua din raurile principale ale Asiei. Anatolia de sud-est este un platou deluros inchis la nord, est si vest de munti. O parte a asa-numitei Semilune Fertile, aceasta regiune a fost un centru agricultural important inca din antichitate. Aproximativ 19% din Anatolia de sud-est este cultivata.

Rauri si lacuri

Numeroase rauri curg din platourile si muntii Turciei, in multe cazuri formand chei adanci in drumul lor spre tarm. Raurile au de obicei un curs rapid si relativ scurt; nici unul dintre ele nu poate fi navigat de vase mari. Un numar de rauri nu curg in timpul varii uscate. Unele rauri sunt totusi, surse importante de putere hidroelectrica si apa pentru irigatii.

Kizu Irmak (1 150 km lungime), care traverseaza Platoul Anatoliei intr-un arc de cerc larc inainte sa se verse in Marea Neagra, este cel mai lung rau care curge in intregime prin Turcia. Raul Sakarya, la vest de Kizu Irmak, se varsa de asemenea in Marea Neagra. Raurile Turcesti principale care se varsa in Mare Egee sunt Gediz si Menderes. In Turcia sud-centrala raurile Ceyhan si Seyhan curg din Muntii Taurus pana la Marea Mediterana. Raurile Tigru si Eufrat, care curg catre sud-est prin Siria si Irac pana la Golful Persan, au izvoarele in muntii Turciei de est.

Cel mai mare lac din Turcia este Lacul Van, localizat in Anatolia de est. Apele sale sunt sarate, ca si cele ale altui mare lac, Lacul Tuz, localizat langa centrul Platolui Anatolia. Lacurile de apa dulce includ lacurile Beysehir, Egridir si Burdur-toate localizate in sud-vest.

Resursele naturale

Cea mai importanta resursa minerala a Turciei este carbunele. Oricum, de la inceputul anilor ’90, productia totala de carbune a Turciei nu a fost suficienta pentru a intampina cererea interna. Exista deasemenea depozite naturale de gaze si campuri de petrol in Anatolia de sud-est; aceste resurse de energia pot sa aprovizieneze doar o mica parte din cerera interna. Turcia are un numar de depozite de minerale mici dar importante. Acestea include cromul in sud-vest, magneziu in centrul Turciei si antimoniu, azbest, bauxita, fier, plumb, mercur, sulf si zinc in cateva locuri. In cantitati mici se gaseste de asemenea si bor, cupru si argint.

In comparatie cu Orientul Mijlociu, Turcia are resurse de apa considerabile, si acestea sustin un sector agricultural bogat si divers. Precipitatiile sezoniale din muntii Turiei, din care multe se manifesta sub forma de zapada, produc multe rauri pemanente si deasemena intra in pamant pentru a reface panza freatica. Aceste panze freatice sunt o sursa importanta pentru irigatii. In plus, resursele hidroelectrice sunt sub o dezvoltare intensive si produc in momentul de fata aproape o treime din cererea de electricitate a Turciei.

Preview document

Locul Turismului în Turcia - Pagina 1
Locul Turismului în Turcia - Pagina 2
Locul Turismului în Turcia - Pagina 3
Locul Turismului în Turcia - Pagina 4
Locul Turismului în Turcia - Pagina 5
Locul Turismului în Turcia - Pagina 6
Locul Turismului în Turcia - Pagina 7
Locul Turismului în Turcia - Pagina 8
Locul Turismului în Turcia - Pagina 9
Locul Turismului în Turcia - Pagina 10
Locul Turismului în Turcia - Pagina 11
Locul Turismului în Turcia - Pagina 12
Locul Turismului în Turcia - Pagina 13
Locul Turismului în Turcia - Pagina 14
Locul Turismului în Turcia - Pagina 15
Locul Turismului în Turcia - Pagina 16
Locul Turismului în Turcia - Pagina 17
Locul Turismului în Turcia - Pagina 18
Locul Turismului în Turcia - Pagina 19
Locul Turismului în Turcia - Pagina 20
Locul Turismului în Turcia - Pagina 21
Locul Turismului în Turcia - Pagina 22
Locul Turismului în Turcia - Pagina 23
Locul Turismului în Turcia - Pagina 24
Locul Turismului în Turcia - Pagina 25
Locul Turismului în Turcia - Pagina 26
Locul Turismului în Turcia - Pagina 27
Locul Turismului în Turcia - Pagina 28
Locul Turismului în Turcia - Pagina 29
Locul Turismului în Turcia - Pagina 30
Locul Turismului în Turcia - Pagina 31
Locul Turismului în Turcia - Pagina 32
Locul Turismului în Turcia - Pagina 33
Locul Turismului în Turcia - Pagina 34
Locul Turismului în Turcia - Pagina 35
Locul Turismului în Turcia - Pagina 36
Locul Turismului în Turcia - Pagina 37
Locul Turismului în Turcia - Pagina 38
Locul Turismului în Turcia - Pagina 39
Locul Turismului în Turcia - Pagina 40
Locul Turismului în Turcia - Pagina 41
Locul Turismului în Turcia - Pagina 42
Locul Turismului în Turcia - Pagina 43
Locul Turismului în Turcia - Pagina 44
Locul Turismului în Turcia - Pagina 45
Locul Turismului în Turcia - Pagina 46
Locul Turismului în Turcia - Pagina 47
Locul Turismului în Turcia - Pagina 48
Locul Turismului în Turcia - Pagina 49
Locul Turismului în Turcia - Pagina 50
Locul Turismului în Turcia - Pagina 51
Locul Turismului în Turcia - Pagina 52

Conținut arhivă zip

  • Locul Turismului in Turcia.docx

Alții au mai descărcat și

Turism internațional - Turcia

Introducere Turismul este o activitate tot mai comună omului modern, care îşi găseşte relaxarea în diferite zonele ale lumii. Cu un sezon estival...

Turism în Turcia

Capitolul 1-Date generale 1.1 Peisaj geografic Republica Turcia (denumire oficialã : Türkiye Cumhuriyeti) este o ţară întinsă pe 2 continente :...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Studiu de Impact - Turcia

STUDIU DE IMPACT I. Prezentare generală Nume scurt: TURCIA Nume oficial: Republica Turcia Localizare: Sud-Estul Europei si Sud-Vestul Asiei...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Probleme actuale privind oferta turistică a stațiunilor de litoral Mamaia și Halkidiki

INTRODUCERE La sfârşitul secolului XX şi începutul celui de-al treilea mileniu, industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan...

Turcia - Politici Turistice

REPUBLICA TURCIA ( TÜRKIYE CÜMHURIYETI) Motto: “Pace in tara, pace in lume” Turcia, tara asezata pe doua continente, la estul extreme al...

Impactul terorismului asupra turismului internațional

1. Introducere. Definitia terorismului. Concepte Terorismul nu are o definiţie general acceptată. Dificultatea definirii provine atât din...

Turism internațional - Turcia

Introducere Turismul este o activitate tot mai comună omului modern, care îşi găseşte relaxarea în diferite zonele ale lumii. Cu un sezon estival...

Analiză Comparativă între Turismul Românesc de Litoral și Turismul Practicat pe Litoralul Grecesc

Introducere La sfârşitul secolului XX şi începutul celui de-al treilea mileniu, industria turismului şi a călătoriilor reprezintă, pe plan...

Strategii de Dezvoltare și Promovare a Stațiunii Ocna Sibiului

INTRODUCERE Datoritǎ amplasǎrii geografice, România dispune de un bogat fond de resurse naturale care oferǎ posibilitatea practicǎrii unei game...

Turismul în economia Turciei

Numele Turciei (Turkiye) provine din numele Turk, care inseamna ,,puternic" sau ,,maret" in turca veche. Coordonate geografice: 39?00 N, 35?00 E....

Analiză comparativă România - Turcia

Cap.I Localizarea geografică si succintă caracterizare economico-socială a Romaniei si Turciei 1.1 Localizarea geografică a Romaniei si a...

Ai nevoie de altceva?