Logistică în cadrul Hotelului Traian

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6535
Mărime: 76.69KB (arhivat)
Publicat de: Luca Negru
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA MASTER IN ADMINISTRAREA AFACERILOR IN TURISM

Extras din proiect

Capitolul I Prezentarea societatii

Hotelul Confort Traian este proprietate a societăţii comerciale Pro Hotels S.R.L.

S.C. PRO HOTELS S.R.L. ce funcţionează sub acest nume din anul 2003 şi este ca o societate “mamă” pentru firmele pe care aceasta le include. S-a ajuns la acest nume odată cu deschiderea activităţilor turistice pe care proprietarii acesteia s-au hotărât să o pună în practică.

Obiectul de activitate al societăţii comerciale Pro Hotels S.R.L. este unul foarte variat din punct de vedere economico-financiar, deoarece activitatea pe care o desfăşoară include multe domenii. Este greu de crezut cum o afacere foarte mică poate lua o dimensiune atât de mare şi cum succesul oamenilor de afaceri poate depinde foarte mult de munca pe care aceştia o depun şi, bineînţeles de ideile lor inovatoare pe care le pun în practică pe riscul lor.

1.1. Misiunea şi obiectivele hotelului

Obiectivele economice principale în cadrul Hotelului Confort Traian sunt: maximizarea gradului de ocupare, creşterea cifrei de afaceri şi implicit maximizarea profitului. La baza întregii activităţi de vânzare stă politica de tarife si preţuri stabilită de conducerea hotelului. Fiecare hotel îşi stabileşte propria politică de tarife în mod independent. Excepţie fac hotelurile care acţionează sub marca unui lanţ, care aplică tarife şi preţuri conform politicii generale adaptate la condiţiile concrete ale pieţei ţării, localităţii de referinţă.

Comporatmentul de cumpărare al clienţilor este diferit. Clienţii pot cumpăra produsul hotelier avand la baza decizii planificate sau neplanificate, raţionale sau iraţionale. Motivele care-i determina pe clienţi să se adreseze unui anumit hotel şi, în cadrul acestora, să solicite anumite servicii, pot fi urmatoarele: specificul şi amplasarea hotelului, categoria de clasificare, imaginea de marcă, structura serviciilor oferite, tarifele şi facilităţile acordate, ambianţa, confortul, atitudinea personalului.

1.2. Structura organizatorică a hotelului

Organizarea activităţii unei unităţi hoteliere este expresia unei politici manageriale, ţinând cont de tipul, capacitatea şi categoria de clasificare a hotelului. Pornind de la conceptul de ospitalitate, structura organizatorică trebuie să asigure realizarea obiectivelor, şi anume satisfacerea nevoilor de bază, adăpost şi hrană, impuse de statutul de turist, precum şi a altor necesităţi, dorinţe, preferinţe ale oaspeţilor, la un înalt nivel calitativ şi în condiţii de eficienţă economică.

Aceste considerente au impus configurarea celor două departamente specifice ale unui hotel: “cazarea şi restauraţia” care asigură serviciile hoteliere de bază.

Alte activităţi, indispensabile funcţionării unui hotel, sunt legate de administrare, control, comercializare, resurse umane şi se constituie în departamente şi sectoare generale.

Cu excepţia hotelurilor tip exploatare individuală foarte mici, de familie, polivalenţa lucrătorilor, daca nu cumva este, practic imposibilă, atunci este dăunătoare. Scopul organizării este tocmai repartizarea activităţilor şi operaţiunilor pe lucrători, asigurarea coordonării şi adoptarea de măsuri concrete pentru realizarea obiectivelor fixate. Sarcinile fiecăruia şi procedurile de control trebuie să fie definite cu precizie.

În cadrul hotelului Confort Traian activităţile specifice sunt indeplinite în cadrul unor servicii şi departamente. Un serviciu este constituit dintr-un grup de lucrători, care efectuează operaţiuni omogene sau complementare, îndeplinesc o funcţie coerentă în cadrul hotelului şi acţionează sub conducerea unui responsabil (şef de serviciu). Serviciile regrupate formează un departament, iar ansamblul departamentelor constituie hotelul însuşi. În cadrul serviciilor se constituie compartimente, birouri, secţii, brigăzi etc. Un hotel mai mic, ca terminologie, poate fi structurat direct pe “servicii”, iar acestea cuprind “compartimente”; un hotel şi mai mic este împărţit numai în “compartimente”.

Structura organizatorică a hotelului Confort Traian:

1.3. Oferta de servicii turistice

Hotelul Confort Traian este amplasat în apropierea Halei Traian pe strada Traian nr. 55A, la cinci minute distanţă de Piaţa Unirii. Acesta a fost dat în folosinţă la 1 septembrie 2004 şi dispune de un număr de 107 camere, dintre care 51 camere dubIe twin,55 camere single şi o garsonieră. Hotelul dispune de un număr de patru săli de conferinţă (Nicolae Iorga-capacitate maximă 120 de persoane, George Călinescu şi Mircea Eliade-capacitate maximă de 70 persoane şi Liviu Rebreanu-capacitate maximă de 15 persoane) şi un restaurant cu specific internaţional având o capacitate de maxim 100 locuri.

Pentru plăţile efectuate de turişti se pot accepta urmatoarele modalităţi: virament bancar, numerar, plata cu cărţi de credit Visa, Master Card şi American Expres.

În cadrul hotelului Confort Traian serviciile hoteliere sunt de două feluri: servicii de bază şi suplimentare.

Serviciile de bază sunt cazarea si restauraţia, componente definitorii ale ospitalităţii, care satisfac necesităţile primare ale turistului.

Serviciile suplimentare,la rîndul lor, sunt de două feluri:de bază şi suplimentare.

Serviciile suplimentare cu plată: telefonie interurbană şi naţională, reviste, curierat, inchirieri săli de conferinţe, spălarea şi călcarea lenjeriei.

1.4. Structura cererii turistice

Dezvoltarea turismului, integrarea sa în structura economiilor moderne, în sfera necesităţilor şi consumului populaţiei se reflectă într-o îmbogaţire continuă a conţinutului său şi o diversificare a formelor de manifestare. De asemenea, participarea la mişcarea turistică a unor categorii sociale tot mai largi , asociată cu varietatea mobilurilor cererii, au favorizat apariţia unor noi forme de turism, adaptarea lor permanentă la cerinţele turiştilor şi condiţiile călătorilor. În principal, clienţii Hotelului Confort sunt:

• turişti – clienţi ai agenţiilor de turism cu care hotelul are încheiate contracte: 25%

• clienţi oameni de afaceri angajaţi ai companillor româneşti sau sträine cu care hotelul are contracte încheiate 65%

• turişti individuali în tranzit 10%

Dintre acestia 60% sunt turişti români, restul de 40% fiind turişti străini.

Preview document

Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 1
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 2
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 3
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 4
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 5
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 6
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 7
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 8
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 9
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 10
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 11
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 12
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 13
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 14
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 15
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 16
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 17
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 18
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 19
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 20
Logistică în cadrul Hotelului Traian - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Logistica in Cadrul Hotelului Traian.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?