Manastirile din Nordul Moldovei - Rolul Lor in Dezvoltarea Turismului Cultural Istoric din Romania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Manastirile din Nordul Moldovei - Rolul Lor in Dezvoltarea Turismului Cultural Istoric din Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Turism, Geografie, Management

Cuprins

- Introducere
- Bucovina
-Principalele forme de turism din Bucovina
- Piatra-Neamt
- Botosani
- Concluzie
- Bibliografie

Extras din document

Introducere

Am ales ca tema pentru acest proiect “Manastirile din Nordul Moldovei” pentru a evidentia bogatiile pe care Romania le detine si care merita vazute pentru a ramane cu o amintire foarte frumoasa legata de nordul tarii noastre.

Principala idee a acestei lucrari este aceea de a arata punctele turistice interesante din nordul Moldovei.

In aceasta lucrare vreau sa studiez dezvoltarea turismului cultural-istoric si sa arat de ce acesta este in crestere si cui i se datoreaza acest lucru.

In paginile ce urmeaza voi prezenta obiectivele turistice din nordul tarii noastre si mai exact manastirile, pentru care turistii sunt tot mai interesati sa le viziteze si sa vada frumusetea lor, de cand sunt construite, cum sunt pictate, de catre cine si multe alte lucruri pe care turistul este incantat sa le descopere.

Manastirile din Nordul Modovei – rolul lor in dezvoltarea turismului cultural-istoric din Romania

Nordul Moldovei este unul din cele mai bogate teritorii din ţara în monumente istorice şi culturale de prima mâna. Aici întâlnim faimoasele biserici din Bucovina aflate în patrimoniul universal UNESCO, zona Neamţ cu salba de mănăstiri, biserici si schituri cu farmec si spiritualitate deosebită. Oraşele moldave: Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani, Suceava, Falticeni, Rădăuţi, Dorohoi, Hârlau, Câmpulung pline de istorie şi cultura. Toate aceste elemente antropice se împletesc armonios cu bogăţia naturii atât de darnica pe aceste meleaguri.

In nordul Moldovei se gasesc locuri valoroase pentru istoria tarii. In localitatile de aici s-au pastrat aproape toate tipurile de obiective turistice: cetati antice si medievale, manastiri vechi, parcuri si landsafturi interesante.

Geografic "Nordul Moldovei" este o regiune compusa din cele mai nordice judeţe din estul României, anume Botoşani şi Suceava. Pentru această prezentare cu scop turistic am adăugat şi judeţele Iaşi şi Neamţ care întregesc acestă minunată parte a Româmiei. Caracteristic zonei e relieful variat compus din Lunca Prutului si Câmpia Jijiei uşor vălurite la est, cu altitudini ce se încadreaza între 100 si 500m, lunca Siretului si Podişul Sucevei în partea centrala şi o buna parte din munţii ce compun grupa de nord a Carpaţiilor Orientali, cu altitudini cuprinse între 800 si 2000m, în partea de vest a regiunii. În sud după valea Bahluiului relieful se înalţă din nou în dealurile Bârnova, Miroslava ce compun Podişul înalt al Bârladului.

Administrativ zona este compusa din judeţele: Botoşani, Suceava, Iaşi şi Neamţ, despartite de râul Siret. Datorita relativei marginalizari geografice si economice, aceasta regiune a reuşit să-şi pastreze cel mai bine valorile folclorice şi culturale, neatinse înca de mana tehnologizării si a globalizarii. Istoria când glorioasa când dramatică a lăsat urme adânci pe aceste plaiuri. Locurile sunt pline de legende si istorie, cuprinzând valoroase şantiere arheologice din neolitic, cetăţi dacice si medievale, biserici, mănăstiri (de valoare mondială), schituri, case memoriale, muzee, parcuri şi grădini, se alatură celor mai reprezentative frumuseţi naturale: Muntele Ceahlău - cel mai vizitat şi mai iubit munte din Moldova, considerat muntele sfânt al tuturor românilor, vatră de credinţă şi legende încă de pe vremea dacilor şi a romanilor, un adevărat turn de veghe care domină autoritar împrejurimile la sute de kilometri. Muntele Rarău cu impresionantele sale Pietrele Doamnei, Piatra Şoimului, Popii Rarăului, cu cel mai vechi codru din Europa - Codrul Secular Slătioara (vechi de mai bine de 500 ani); Masivul Giumalău care de pe cupola sa la1857m, oferă un fascinant tur de orizont spre toate zările; Codru Secular Giumalău; Obcinele Bucovinei cu plaiuri domoale pline de legende şi mistere; munţii vulcanici ai Calimanului ce ating în vârful Pietrosul 2100m alt. sunt cei mai înalţi munţi vulcanici din ţară; Munţii Rodnei cu piscuri crenelate, cu adânci căldări glaciare ce ascund lacuri cristaline, cu întinse şi falnice păduri, sunt cei mai semeţi şi mai înalţi din partea de nord a României, atingând altitudinea de 2303m în vf. Pietrosul şi 2279m în vârful Ineu; Munţii Hăşmaş cu binecunoscutele şi inegalabile ca spectaculozitate şi frumuseţe Cheile Bicazului şi pitorescul şi misteriosul Lacu Roşu; Suhardul, Ţibau, Stânisoarei si Bistriţei completeaza cu frumusetile lor această arie montana; Luncile Prutului si a Siretului, Spectaculoasa vale a Bistritei cu Cheile Zugreni; "lacul cu nuferi" de la Ipotesti, dealul Repedea

Fisiere in arhiva (1):

  • Manastirile din Nordul Moldovei - Rolul Lor in Dezvoltarea Turismului Cultural Istoric din Romania.doc